Barvě roku 2022 podlehly Lady Gaga, Megan Fox i Ashley Graham: Vneste Very Peri do šatníku i vy

Barvě roku 2022 podlehly Lady Gaga, Megan Fox i Ashley Graham: Vneste Very Peri do šatníku i vy
Zdroj: Profimedia, Showpix/Koláž Lifee.cz
Lady Gaga v okouzlujících fialových šatech na premiéře filmu Klan GucciMegan Fox ve smyslným fialových mini šatech s dlouhým rukávemModerátorka Ashley Roberts ve fialovém kompletuModelka Ashley Graham v all black outfitu, který doplnila Very Peri košilí+ 15 fotek+ 16 fotek

Již loni ohlásila společnost Pantone, že barvou roku 2022 bude Very Peri. Jak tento fialový odstín sluší zahraničním celebritám a jak ho do svého letního šatníku můžete zakomponovat i vy?

Dana Klementová
Dana Klementová 07. 08. 2022 09:00

Jelikož se minulý rok nesl v duchu pandemie koronaviru, dospěli ve společnosti Pantone k názoru, že je nejvyšší čas oprostit se dosavadních problémů a začít věřit v lepší budoucnost. A právě k tomu se rozhodli využít odstín Very Peri, který je plný naděje. V jeho sílu navíc uvěřila i nejedna celebrita. 

Very Peri jako barva budoucnosti

Z hlediska psychologie je fialová vnímána jako magická barva s mnoha významy. Zatímco tmavě fialová značí zdrženlivost, světle fialová je barvou romantickou, něžnou a křehkou. 

V minulosti byla fialová dokonce považována za barvu bohatství a moci, neboť nebylo snadné ji získat. Fialově zbarvené šaty si mohli dovolit opravdu jen ti nejbohatší. Staří Féničané totiž tento okouzlující odstín získávali ze sekretu měkkýšů, přičemž na jeden gram purpurového pigmentu jich bylo třeba hned několik tisíc. 

Odstín Very Peri byl pak vytvořen kombinací rozvážné modré a energické červené a symbolizuje především budoucnost. Jeho nespornou výhodou je také fakt, že ho lze skvěle kombinovat s dalšími barvami - například bílou, růžovou, béžovou, námořnicky modrou, žlutou, oranžovou nebo tlumenějšími odstíny zelené

Celebrity ve fialové

Rozzářit svůj šatník o fialové kousky se rozhodly i některé zahraniční celebrity. Zatímco uhrančivá herečka Megan Fox (36) vyrazila na večeři s přáteli v mini fialových šatech s dlouhým rukávem, modelka Ashley Graham (34) vyšla do ulic New Yorku v all black oufitu, který fialovou košilí pouze příjemně rozzářila. 

Pokud je řeč o barvách, rozhodně nesmíme pominout ani Ashley Roberts (40), která je vyhlášenou milovnicí pestrých outfitů a nebála se obléct rovnou celý komplet ve fialové

Stejně tak je svou vášní pro módu pověstná i zpěvačka Lady Gaga (36). Ta se rozhodla v nádherných fialových šatech vyrazit na premiéru filmu Klan Gucci. V případě této extravagantní zpěvačky se však jednalo o poměrně všední model.

Pokud byste chtěli svůj šatník zpestřit fialovými kousky, můžete si prohlédnout naši fotogalerii, kde na vás čeká hodně inspirace. 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články