Nesmrtelné volány pro postavy jablka i hrušky: Unosíte je na šatech, sukni i na džínové bundě

Nesmrtelné volány pro postavy jablka i hrušky: Unosíte je na šatech, sukni i na džínové bundě
Zdroj: Oficiální ateriály prodejců/ koláž: Lifee
Základní využití nebo inovativní proměna? Volány ve formě fiží na saténové blůze. (Zara, 799 Kč)Hravá dokonalost. Mini s volány. (Glamorous, 799 Kč)Volánové aplikace zdobí i aktuální modely plavek. (Zara, 599 Kč)A najdete je i jako kaskádovitou záplavu na maxi sukních. (Miss Selfridge, 1 299 Kč)+ 15 fotek+ 16 fotek

Volány, vítejte. Zabydlete se nejen v naší letní módě a vydržte s námi co nejdéle. Okouzlení z přehlídky rozevlátých oblin podle dlouhodobých módních předpovědí přetrvá nejen v aktuální sezoně, plynule se pak přestěhuje také do těch následujících. A ten pocit je potřeba si pořádně vychutnat.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 23. 07. 2023 09:00

Nejen jako součást letní módy, vždy když jsou využity patří k nejvýraznějším modelačním prvkům. Jejich hravé pohyby a neodolatelně ženský vzhled sluší snad každé dámě, ať už jde o věk či konfekční velikost. Užít si je na maximum. To je jediný úkol pro jejich nositelky pro následujících několik měsíců. A jisté je, že se toto okouzlení protáhne i do další sezony. Devizou volánů je totiž naprostá nadčasovost. Stačí jen vybrat si aktuální look a vychutnat si jej, teď a tady.

Volány: Kde se usídlí, tam spolehlivě zazáří

Každé módní kreaci sice přidají na objemu, s radostí jim to ale odpustíme. Vlny na rukávech, v dekoltu, v délce sukní a šatů, jako varianta okázalejšího looku jinak nevýrazné kabelky nebo na špičce otevřených střevíčků. Ať už se usídlí kdekoliv, jisté je, že si jich nelze nevšimnout. 

A letos tvůrci opravdu nešetří materiálem. Štědře rozměrné maxi volány nejsou nyní ničím neobvyklým, mohou se stát samostatným zdobným prvkem nebo jen suplovat rukávy, a viditelně tak promění i ty nejjednodušší střihy. Nezaleknou se žádné příležitosti, sluší jim to v běžném denním provozu i jako výrazné kreaci pro slavnostní večer. 

Jablko nebo hruška? Nepodstatné, volány sluší všem

Heslem dne tedy není zda, ale jak. Pořídit si je musíte tak jako tak. A možností, jak s nimi naložit, je vskutku bezpočet. Neztratí se ani drobné volánkové aplikace. Nadměrné rozměry okouzlí násobně víc, kouzlo obou zpracování ale funguje za všech okolností. Ženy s širšími boky a siluetou typu hruška se volánům také nemusí vyhýbat. Naopak, právě drobnější horní partie nabízí skvělý prostor pro jejich angažmá. 

Postrádá vaše silueta ženské tvary? Trend volánů si s vašimi spíše chlapeckými tvary může lehce poradit. Potřebné křivky jsou pro volány doslova synonymem, jsou tak jako stvořené pro módní experimentování s nadměrným materiálem. Vždy ale mějte na zřeteli zvýrazněný pas. V těch místech se v případě chlapecké postavy nápadnějším aplikacím striktně vyhněte. 

Díky volánům objem vždy na správném místě

Figuře připomínající jablko také nejsou volány odepřeny. Jen se vyhýbejte maxi volánům a cíleně vybírejte nejdrobnější druhy, minimalistické tvary a diagonální či vodorovně ložené aplikace. Chybí-li vaší postavě objem ve spodních partiích, jsou volány v těchto místech nejlepším způsobem, jak si k dokonalým křivkám dopomoci. Sáhněte tedy po objemnějších sukních, aplikacích v délce a dovolit si můžete i prostorově výraznější modely.

Cesta, jak nejlépe zvýraznit přesně tu partii, kterou potřebujete, je díky volánům právě teď otevřena všem. Následujte jejich vlny a užijte si je do posledního záhybu.

Volánovou módu podle nejnovějších trendů najdete v přiložené  fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články