Dokonalou siluetu v létě vytvoří halterneck topy i šaty odhalující záda. Trendy jsou flitry i lesk

Trend léta 2023: Halterneck topy a šaty odhalující záda a ramena umí vykouzlit dokonalou siluetu
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/ koláž: Lifee
Nepřehlédnutelné rozevláté šaty s odhalenými zády v hráškově zeleném tónu. (Mango, 2 499 Kč)Elegantní variant halterneck střihu. (Michael Kors, 6 599 Kč)Netradičně střižené šaty s úvazem za krkem. (Zara, 599 Kč)Halterneck šaty s nabíraným živůtkem a stojáčkem. (Trendyol, 1 149 Kč)+ 18 fotek+ 19 fotek

Hit z přelomu tisíciletí je zpět. Oblíbený střih s upevněním za krkem, který odhaluje ramena a často zcela otevírá prostor zadním partiím hluboko k pasu nastupuje mezi nejvýraznější módní prvky tohoto léta s vervou a nasazením, které nemůžete minout. 

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 01. 07. 2023 08:00

S oblibou jsme takto střižené topy, šaty, ale i plavky nosily na začátku nového milénia. A velký návrat střihu anglicky nazývaného halterneck na sebe nenechal zase tak dlouho čekat. Stačily mu dvě dekády a je zpět v plné parádě. 

Obsazuje pozice oblíbených letních šatů, nepostradatelných crop topů a vrací se i do sortimentu nejnovějších střihů plavek. A nám nezbývá, než podlehnout. Umí totiž vykouzlit líbivou křivku zad a paží a dokazují to nejen celebrity, které již nové vlně “ohlávek” podlehly a hojně je propagují.

Křivka zad a linie ramen v hledáčku módních trendů

Vybírat střih, který odhalí vaše nejčerstvější dovolenkové opálení a dá vyniknout oblým ramenům a prodloužené siluetě zad, nebude náročné. Modelů, které střihovým zpracováním zaměřeným na šíji disponují, je v nabídkách značek celá řada a objevíte je u luxusních labelů stejně jako v nejdostupnějších kolekcích.

Vybírejte srdcem nebo dle příležitosti. Odhalená záda můžete patřičně prodat v koktejlových šatech stejně jako ve volnočasovém modelu rozevlátých šatů na pláž. Krk jako středobod vašeho outfitu může dominovat elegantním topům i hravým háčkovaným kouskům vhodným nejen na letní party či k vodě.

Okouzlující střih podtrhne vaše nezapomenutelné okamžiky

Celá sezona se nese v duchu oslav a party. Alespoň podle toho, jak vypadají nejtrendovější materiály posledních měsíců. Mnoho kousků zdobí třpyt, flitry, korálky nebo alespoň oslnivě lesklé látky. To proto, aby i letošní léto bylo především plné zábavy a nezapomenutelných zážitků.

Vedle toho je zářným prvkem všech letních kolekcí důraz na odhalení co nejvíce z povrchu našeho těla. Ač si jindy na odhalování nepotrpíte, střih, který aktuálně vévodí mnoha modelům, umí být sofistikovaný i sexy zároveň a vaší pozornosti by neměl uniknout. I když se na tolik přiznané kůže necítíte, vždy můžete takto modelovaný kousek kombinovat s další vrstvou, krátkým sáčkem, letním modelem bundy střihu bluzonu nebo naopak prodlouženým blejzrem bez rukávů. S áčkovými šaty ke krku umí vykouzlit opravdu líbivou podívanou.

Zajímají vás módní střihy šatů a topů ke krku? Prohlédněte si je v naší fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články