Trendy bikiny léta 2023 jsou vše, jen ne nudné. S dlouhými rukávy podle Kim Kardashian, se zipy i sníženou linií ramen

Trendy bikiny léta 2023 jsou vše, jen ne nudné. S dlouhými rukávy podle Kim Kardashian, se zipy i sníženou linií ramen
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/ koláž: Lifee
Svou nejnovější kolekci hodlá Kim Kardashian také sama náležitě zpropagovat. Své křivky tak předvedla při focení nové kampaně v plavkách SKIMS Mock Neck se zipy. (Cena jednotlivých dílů je 1 200 Kč)Rukavice Kim Kardashian inspirovaly i další značky. V nejnovějších kolekcích najdete modely s extra dlouhými rukávy sahajícími až k prstům. (MBM Swim, 1790 Kč)Zip jako ozdobný prvek na sportovním horním dílu plavek značky 4F. (699 Kč)Spadlá ramena, výrazná linie tohoto roku. (Horní díl plavek H&M, 399 Kč)+ 18 fotek+ 19 fotek

Zaujmout, to si daly za cíl nejnovější modely plavek. Nabízí nápadité inovace a oprášily i několik oblíbených prvků z minulých sezón. Nemůžete se rozhodnout, které si vybrat? Třeba vám náš přehled novinek pomůže s rozhodováním.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 19. 06. 2023 09:00

Původní účel oděvu na koupání plavky, a především ty dvoudílné, překonaly už dávno. Dnes je jejich hlavním cílem předvést nejnovější trendy i v případě modelů, které toho příliš nezakrývají, a spíš než při koupání s nimi uděláte díru do světa na břehu či u bazénu. Bez problému se mohou plavky stát součástí mnoha letních looků, kterým zasekundují jako neokoukané horní díly vhodné nejen pro modely k vodě. Jaké střihy a prvky tedy budou dominovat modelům, které co nevidět začneme balit do dovolenkových zavazadel?

Plavky s dlouhými rukávy zažívají boom

Ne vždy máte náladu ukázat víc, než je třeba. Přestože to je u dvoudílných plavek poměrně složité zadání, aktuální trend jde výraznějšímu skrývání naproti. Tedy pokud jde o žhavý hit v podobě plavek s dlouhými rukávy. Ty mohou být součástí jednodílných plavek, mnohem častěji se ale letos začaly objevovat i na dvoudílných variantách.  

Rukavice Kim Kardashian a jiné anomálie

Na molech se letos představily neobvyklé plavkové trendy propojující klasické bikiny s rukávy z transparentního materiálu. Ty mohou být součástí plavkové podprsenky, nebo lze klasický horní díl bikin s transparentními svršky vrstvit.

Ještě dál šla s nápaditostí majitelka značky SKIMS, globální celebrita Kim Kardashian. Ta nabídla svým zákaznicím jako součást plavek vysoké rukavice. Neobvyklý doplněk se překvapivě stal naprostým hitem. Kim Kardashian přidala plavky do portfolia své úspěšné značky prádla nově už loni na jaře, letos tak s novou kolekcí jen potvrzuje jejich úspěch.

Přestože sází především na co nejjednodušší střihy i barevnost, mezi jejími modely nejtrendovější varianty rozhodně nemohou chybět. Sama se v kampani objevila na jednom z vizuálů v růžových dvoudílných plavkách se zipem na sportovně střiženém horním díle. Před časem se k rozšíření své kolekce o plavky vyjádřila pro americkou mutaci magazínu InStyle: Nákup plavek by měl být zábavný a snadný, přesto mnoho žen výběr plavek spíše děsí. Chtěla jsem to změnit a celý proces zjednodušit tím, že poskytujeme kompletní kolekci - jak ve vodě, tak mimo ni.”

Spadlá ramínka nebo zipy jako rafinovaně plánovaný prvek

Dalším z detailů, které mohou oživit styl dvoudílných plavek, je snížená linie ramen. Ty nabízí kompletně odhalená ramena, a ramínka ve formě rukávků i pásků svedená až na oblast paží. Doplnit je můžete vysokými kalhotkami do pasu i oblíbenými brazilkami se sníženým pasem. Kombinace různých variant vytváří nepřeberné množství možností, jak se popasovat s procenty ukryté kůže přesně podle vašich kritérií. 

Propojení sportovních topů s plavkovou módou nelze nezaznamenat. Dalším z oblíbených prvků, které najdete aktuálně na plavkách i modelech do tělocvičny, stejně jako na vycházkových variantách sportovně vyhlížejících crop topů, jsou nepřehlédnutelné zipy.

Není to poprvé, kdy se na podobných horních dílech ozdobný a mnohdy i funkční detail v podobě zipu objevuje, tentokrát ale vyhlíží vskutku nepřehlédnutelně. Výrazné barvy, masivní zpracování, dlouhé šňůrky usnadňující zapínání. Sportovní look takových bikin můžete ještě podtrhnout výběrem spodního dílu ve vzhledu šortek. A je už jen na vás, zda budou mít volnější střih bermud s kratšími nohavičkami nebo budou dokonale obkružovat vaše křivky perfektně přiléhavým materiálem.

Zajímá vás, jak vypadají plavky s rukavicemi nebo kde pořídit model se sníženými rameny? Prohlédněte si naši fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články