Kate Middleton na svatbě v Jordánsku: Šaty z přehlídky rafinovaně upravila pro větší zahalení

Kate Middleton na svatbě v Jordánsku: Šaty z přehlídky rafinovaně upravila pro větší zahalení
Zdroj: Profimedia
Minulý týden se Kate Middleton a princ William objevili v Jordánsku mezi hosty opulentní veselky korunního prince Husajna. Britská princezna přitom oblékla růžové šaty z dílny libanonského návrháře Elieho Saaba. Na rozdíl od jeho originálního modelu ale ten její postrádal transparentní díly.Originální šaty Elie Saab se pyšní průsvitnými rukávy, dekoltem a částečně i sukní. To se pro členku královské rodiny ale příliš nehodí.Také na premiéru bondovky Není čas zemřít vynesla Kate Middleton speciálně upravené šaty. Tato úchvatná zlatá róba pochází z dílny britské návrhářky Jenny Peckham.Dobře si povšimněte, že originální šaty mají jinak upravený dekolt. Ten byl pro potřeby tehdejší vévodkyně z Cambridge příliš odvážný nebo, chcete-li, nepatřičný. Královský protokol totiž jistým způsobem omezuje odívání. Zakázány jsou podle listu Daily Mail krom dlouhých rozparků, výrazných průstřihů a průsvitných látek v nežádoucích místech také například příliš krátké sukně, hluboké výstřihy nebo mačkavé látky.+ 10 fotek+ 11 fotek

Opulentní svatba jordánského korunního prince Husajna (28) a princezny Rádžvy Al Saif (29) přilákala minulý týden na Blízký východ tisíce ctihodných hostů, včetně britského prince Williama (40) a jeho choti Kate Middleton (41). A právě princezna z Walesu na sebe vedle nevěsty poutala nejvíce pozornosti. Jak by také ne, když na sobě měla elegantní růžové šaty, které si nechala upravit tak, aby v nich neporušovala královský protokol. Zprávu přinesl Daily Mail.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 05. 06. 2023 15:13

Protokol britské královské rodiny stran odívání obsahuje podle Daily Mailu hned několik zásadních bodů. Týkají se například velikosti výstřihů a rozparků, užívání průsvitných látek, délek sukní nebo vlastností materiálu. Urození muži a ženy tak často nemohou při oficiálních příležitostech nosit originální oděvy módních návrhářů nebo řetězců s oblečením. Nic jim ovšem nebrání v tom dané kousky upravovat, a jak vidno, Kate Middleton si je toho velmi dobře vědoma. Naposledy to dokázala minulý týden v Jordánsku.

Upravené šaty Kate Middleton

Šaty z dílny libanonského návrháře Elieho Saaba z podzimní ready-to-wear kolekce 2017, které Kate oblékla, totiž obsahují transparentní prvky. A ty se pro členku královské rodiny, zvlášť na tak významnou událost, jako je svatba, vskutku nehodí. Nápadně průhledné látky v oblasti ramen, dekoltu i sukně tak značka pro mámu tří dětí upravila tak, aby z jejího ušlechtilého těla nebylo vidět víc, než povoluje protokol.

Na rozdíl od původních šatů se ty princezniny chlubily dlouhými neprůhlednými rukávy, nařasením v oblasti dekoltu a složitými detaily na živůtku. Elegantní look pak Kate dotáhla k dokonalosti párem výrazných diamantových náušnic a lehce zvlněnými vlasy spadajícími na ramena. Její choť pak zvolil pro slavnostní příležitost námořnicky modrý oblek, bílou košili a světle modrou kravatu.

Zkrácený rozparek i výstřih Kate Middleton

Společně tvořili dokonalý pár. Ostatně jako vždy. A není to také poprvé, co se Kate kvůli zachování důstojnosti rozhodla změnit původní podobu šatů některého ze svých oblíbených návrhářů. Jistě si vzpomínáte na dechberoucí róbu, již předloni oblékla u příležitosti premiéry nové bondovky Není čas zemřít. Zlaté šaty z dílny britské návrhářky Jenny Peckham za v přepočtu 109 tisíc korun totiž mají v původní verzi, která se objevila na přehlídkových molech, hlubší výstřih. Ten musely krejčové při zakázkovém šití pro princeznu z Walesu trochu redukovat.

A experimentu neunikl ani top Elie Saab, který Kate vynesla na dostihy v Ascotu v červnu 2019. Oproti původní verzi měl výrazně prodloužené rukávy tak, aby neutrpěla čest vévodkyně z Cambridge. Bez zajímavosti ovšem není, že transparentní prvky u tohoto kousku zůstaly zachovány.

A takových případů, kdy Kate změnila design některého z vyhlédnutých oděvů, bychom našli mnohem víc. Ukázku těch nejzajímavějších si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články