Podzimní depka v plném proudu: Pečujte o své tělo i mysl, aby se vám ulevilo

Podzimní depka v plném proudu: Pečujte o své tělo i mysl, aby se vám ulevilo
Zdroj: Pixabay.com

Počasí, které panuje za okny téměř každý den, moc povzbudivé není. Opatření, která nás nutí trávit většinu volného času doma, také ne. Nezbývá nám tedy nic jiného, než se se současnou situací smířit a dělat co nejvíce proto, aby nám nepřerostla přes hlavu. Pečujte tedy o sebe zvenku i zevnitř!

Speciální projekt
Speciální projekt 16. 11. 2020 08:00

Podzim není obdobím, kdy bychom se smáli od ucha k uchu a překypovali dobrou náladou. V souvislosti se situací, která u nás panuje, je to ještě horší. Za normálních okolností bychom si skočili do kina, na masáž nebo wellness a hned bychom měli lepší náladu. Teď nám nezbývá nic jiného, než se zregenerovat doma.

Relax i poúrazová rehabilitace

CZkoupelna

Jako skvělý prostředek, díky kterému se můžete uvolnit, uklidnit a své tělo zregenerovat, funguje hydromasážní vana. Nejen, že ji oceníte po náročném dni doma i v práci, ale navíc ji využijete i po nejrůznějších úrazech a rehabilitacích. Hydromasážní vany seženete v klasických tvarech a velikostech, ale existují i asymetrické nebo rohové vany. Každá z nich umožňuje provádět vodní masáž, některé modely jsou dokonce vylepšeny řadou vychytávek, včetně barevného světla a dezinfekčního systému. O tom, jak se promění vaše koupelna v místo, kde budete chtít trávit každou volnou minutu, netřeba mluvit. Pokud se vám do koupelny takováto vana nevejde, nezoufejte, pořídit si můžete i hydromasážní sprchový kout nebo sprchový box, který šetří místo.

Čistý vzduch v domácnosti

Gavri

Čistý vzduch v bytě bez prachu, pylu, plísní, cigaretového kouře a dalších výparů, které jsou denně produkovány, je důležitější, než byste si mysleli. Pořiďte si tedy domů čističku vzduchu. Nejen, že se vám bude lépe dýchat, ale pokud trpíte alergiemi, neskutečně se vám uleví. Ideální je čistička vzduchu s HEPA filtrem, který vytváří plošnou záclonu, přes kterou neprojdou ani mikroskopické částice nebo bakterie, které byste jinak vdechovali. Odfiltruje z okolního vzduchu až 99,97% všech mikročástic větších než 0,3 μm. Zvolit však můžete i ionizátor vzduchu, nebo, pokud nechcete dokupovat filtry, se podívejte po elektrostatických čističkách. Koho pro změnu trápí doma suchý vzduch, měl by zvážit koupi zvlhčovače vzduchu.

Péče za pomoci minerálů

Svět minerálů

Už jste někdy slyšeli o harmonizujících vodách? Pokud ne, měli byste to napravit, protože by vás tenhle zkrášlující zázrak mohl zajímat. Můžete totiž díky nim pečovat o své tělo. Doplňte mu energii, zjemněte ho, omlaďte a probuďte k životu. Pro podzimní období a nynější dobu, kdy jsou zavřená wellness centra, je skvělou volbou wellness balíček, který je složen z takových minerálů, jež vašemu tělu přinesou lásku, klid a harmonii. Jde o růženín, který podporuje klid, ametyst stimulující mysl a uklidňující emoce a v neposlední řadě o křišťál, známý pro svou jasnost a schopnost podpory soustředění. Harmonizující vodu si připravíte tak, že kameny opláchněte pod proudem vody, a poté necháte nabít nejméně 8 hodin na nepřímém slunci. Vložíte do skleněné nádoby a zalijete cca 1 litrem pitné vody. Po 12ti hodinách je voda připravena k užívání. Pravidlo zní, že kolik vody upijete, tolik byste měli dolít. Mnoho minerálů pro lásku a péči naleznete na eshopu Svět minerálů.

Rovnováha střevní mikroflóry

Naturevia

Nemoci se šíří a nikdy nevíte, kde se můžete vystavit riziku a přijít do kontaktu s infekcí. Proto kromě dodržování hygienických pravidel a používání dezinfekce určitě posilněte i svou obranyschopnost. Právě imunita je důležitým štítem, který vás ochrání. Na ní je, zda se ubráníte a zůstanete fit, nebo ulehnete s nemocí do postele. Mějte na paměti, že pro správně fungující imunitu je nezbytná rovnováha střevní mikroflóry. K ní vám pomohou probiotika. Při jejich nákupu si však dejte pozor, aby přípravek obsahoval dostatečné množství prospěšných bakterií. Kromě toho byste však měli myslet i na vitaminy. Konkrétně pak céčko, které vaši obranyschopnost rovněž podpoří. Ideálním řešením tak je probiotický preparát s vitaminem C. Přesně to splňuje novinka Naturevia Laktobacily 5 Imunita. Tento doplněk stravy má v jedné kapsli 15 miliard laktobacilů s bifidobakteriemi a obsahuje také tolik potřebný vitamin C.

Posilněte svou obranyschopnost

Allivictus

Není nic horšího, než strach z nemocí a to platí v dnešní době dvojnásob. Myslete tedy na svou imunitu a posilujte ji především přírodními zdroji. Skvělým pomocníkem je český doplněk stravy Allivictus, který napomáhá k posílení přirozené obranyschopnosti organismu, k podpoře normální činnosti srdce a cévní soustavy a k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi. Je vyroben pouze z kvalitního českého a slovenského česneku, dnes již z vlastní kvalitní sadby. Oproti konzumaci čerstvého česneku tkví však hlavní výhoda Allivictu v tom, že obvykle nezpůsobuje žádné trávicí obtíže a již po krátké době není cítit z dechu ani potu uživatele.  Navíc je bezpečný i pro malé děti a po konzultaci s lékařem ho lze doporučit i pro těhotné a kojící ženy.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články