Pomocník do domácnosti, který se vyplatí: Otestovali jsme chytrý vysavač a mop v jednom

Pomocník do domácnosti, který se vyplatí: Otestovali jsme chytrý vysavač a mop v jednom
Zdroj: archiv

Jelikož jsme v redakci téměř samé ženy, které mají rády pořádek, byly jsme nadšeny z možnosti vyzkoušení nového chytrého vysavače a mopu v jednom Mi Robot Vacuum Mop P. Nejen, že nás hned po prvním otestování naprosto nadchnul, ale velkou výhodou bylo, že jsme ho mohly zapnout, i když jsme v práci právě nebyly, a ráno tak přijít do uklizené místnosti.

Speciální projekt
Speciální projekt 12. 10. 2020 08:00

Chytrý vysavač a robot Mi Robot Vacuum Mop P od Xiaomi, kterou v České republice distribuuje společnost Witty Trade s.r.o., vás nadchne nejen svým designem, ale i schopnostmi. Díky nejnovějším technologiím ho můžete nastavit klidně z práce a než se vrátíte domů, budete mít vysáto i vytřeno. Váš domov se bude blýskat a vy se tak budete z práce o to raději vracet domů. Zbyde vám totiž nějaká ta chvilka i na odpočinek a dvojku bílého.

Co robotický vysavač Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop P umí?

Nejlepší trasu za vás určí systém za pomoci dvanácti moderních senzorů, a díky přesnému dávkování vody dokonale pečuje o různé povrchy. Stejně jako kdybyste vytírali ručně. Ale takhle na dálku s mobilní aplikací je to přece jen příjemnější.

Díky pokročilému systému laserové navigace LDS robotický vysavač Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop P v reálném čase automaticky mapuje a aktualizuje půdorys uklízené plochy s přesností snímání 6× 360° za vteřinu, díky čemuž naplánuje nejefektivnější trasu a celkový průběh úklidu. Laserové senzory disponují dosahem až na vzdálenost 8 metrů, takže robot okamžitě získá dokonalý přehled o svém okolí a bezpečně se vyhne překážkám.

Archiv

K dispozici jsou 2 kontejnery pro zajištění úklidu širokého spektra podlahových ploch. Robot disponuje 3 režimy pro vytírání, vysávání a kombinovaného úklidu 2v1. Mop je vybaven funkcí přesného dávkování vody pro dosažení optimálních podmínek úklidu na konkrétním povrchu.

Testování u Lucie

Abychom po týdnu v kanceláři robotického pomocníka vyzkoušely ještě důkladněji, vzala si ho kolegyně Lucka domů, aby ho otestovala při úklidu nového domu.

"V minulosti jsem robotický vysavač už měla, ale štvalo mě, že jsem mu vždy musela vytyčit místa, kam už nesmí a umisťovat po místnostech virtuální zdi. S Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop P je to mnohem jednodušší. Jen jsem ho vypustila a on si vše zmapoval sám," vyzdvihuje první výhodu nového kamaráda redaktorka Lucka.

Archiv

Koberec s dlouhým chlupem

Jako další výzvu mu připravila koberec s dlouhým chlupem, který napoprvé také zvládl. Jenže pak se na tomto místě občas zasekl, a to i díky konferenčnímu stolku, který mu překážel. Stačilo však vytyčit tuto oblast jako nežádoucí a vysavač ji následně objel a nikde se už nezadrhnul.

Archiv

Vysoký práh

Velkým překvapením bylo také to, že si skvěle poradil i s poměrně vysokým prahem, který má Lucie mezi chodbou a obývákem.

Nepořádek po synovi

Kolegyně má doma malého fotbalistu, tudíž pro ni byl největším bonusem fakt, že si chytrý vysavač poradí i s nepořádkem z tašek a kopaček po tréninku.

"Nejraději vysavač používám, když spěcháme a já na poslední chvíli připravuju syna na fotbal. Chodba je plná gumových malých částeček z kopaček, které na nich zůstaly od minulého tréninku. Hned co zavřeme dveře, pomocníka spustím, a když syna odvezu a vrátím se domů, čeká mě krásně uklizeno a čisto," směje se Lucie.

Archiv

Podlaha po dešti

Posledním zátěžovým testem byla předsíň po dešti, kdy byly dlaždice špinavé od bot. I zde Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop P  obstál na jedničku a podlaha se po jeho práci blýskala jak zrcadlo.

Jediné negativum

"Jediné negativum, které bych chtěla zmínit je, že když jsem se občas nalogovala do aplikace přes facebookový účet, nezobrazoval se mi produkt, ale jen úvodní obrazovka. Musela jsem tak aplikaci několikrát restartovat, abych mohla následně vysavač ovládat," prozrazuje dále a dodává: "A také tichý režim jsem čekala o něco tišší. Ale vzhledem k tomu, že vysavač pouštím především, když nejsem doma, tak je mi to vlastně jedno."

Hodnocení závěrem

Lucka závěrem ještě prozradila, že si Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop P  určitě pořídí, protože je z něj skutečně nadšena.

"Za celou dobu testování jsem měla jen jeden problém a za ten nejspíš mohl syn, který nechal igelitový pytlík na zemi a ten se do vysavače namotal. Snadno šel však vyndat a přístroj vysával a vytíral beze změny dál," dokončila své hodnocení redaktorka Lucie.

Souhrn výhod a nevýhod závěrem:

+ namapování prostoru a rozdělení do místností

+ zvládání vysokých prahů

+ nespadne ze schodů

+ snadná instalace

+ příjemné, intuitivní ovládání aplikace

- občasné výpadky aplikace - proběhlo sice nalogování, ale produkt se nezobrazoval

Na video z testování se podívejte zde:

Související články

Další články