Připravena (nejen) na léto. Péči o chloupky se věnovali už naši předci

Připravena (nejen) na léto. Péči o chloupky se věnovali už naši předci
Zdroj: Se souhlasem Braun

Možná si myslíte, že žijeme v dokonale moderním světě, kde nic není problém a nic není překážkou. A navíc v době neuvěřitelných objevů a pokroků! Máte bezpochyby pravdu, doba jde kupředu někdy až šílenou rychlostí. V řadě věcí však, musíme si přiznat, pouze objevujeme to, na co už dávno přišli naši předci.

Speciální projekt
Speciální projekt 24. 06. 2023 08:30

Když v roce 1915 byla na trh uvedena první žiletka pro ženy, vypadalo to na skutečnou revoluci v péči o sebe. Opravdu důsledně zbavovat se ale začaly ženy chloupků na nohou až během druhé světové války.

Evropa a USA pozadu

Braun

Mluvíme tedy o ženách v Evropě a USA. Kdyby tyto řádky četly třeba ženy žijící v době bronzové, ve starověkém Egyptě či v Mezopotámii, asi by se docela nasmály nad tím velkým objevem – odstraňováním chloupků z ženské pokožky! Praktikovaly tuto péči totiž dávno před námi…

Pomůcky byly sice výrazně méně sofistikované než dnes, ale funkční a obdobné jako ty naše. Doloženo je používání nejrůznějších škrabek, břitev, ale i cukrové pasty či pryskyřice.

Nutno dodat, že zatímco dnešní ženy podstupují depilaci a epilaci z estetických důvodů, dříve to bylo mnohem pragmatičtější. Šlo o hygienu.

Pravidelná rutina

Braun

Doba je ale dál, důvody k odstraňování chloupků jiné a pomůcky vychytanější. Co by asi naši přeci řekli třeba na takový IPL epilátor Braun Silk-Expert Pro 5?

Je to pomocník, který vám se získáním hladké pokožky na nohou, ale i intimních či citlivých partií, pomůže v pohodlí domova. Je šetrný a proces je zcela bezbolestný. Pokud si z jeho používání uděláte rutinu, můžete se těšit na dlouhodobě hladkou pokožku bez chloupků.

IPL epilátor totiž umí zachytit chloupky ve fázi růstu, a právě opakovaným používáním svého cíle dosáhnete. Během prvního měsíce je doporučováno používání ideálně jednou týdně, později jednou za dva týdny a po čase lze interval prodloužit podle svých individuálních potřeb.

A ještě ke zkratce IPL – intenzivní pulzní světlo pracuje díky využívání světelné energie přeměněné na tepelnou, kdy paprsky zasahují melanin ve folikulech chloupků pod povrchem kůže. Tím pádem dojde k přerušení cyklu dorůstání chloupku.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články