Prokletí jménem kuří oka. Pomohou vám ověřené babské rady

Prokletí jménem kuří oka. Pomohou vám ověřené babské rady
Zdroj: Freepik.com
O krásných a zdravých chodidlech bez ztvrdlé kůže sní snad každý. Vyzrajte na kuří oka pomocí přírody.Takhle vypadá noha s kuřími oky na prstech a dalšími kožními i ortopedickými problémy.Účinná je noční léčba s rozinkami. Rozpůlenou rozinku přiložte na kuří oko, pak ji přelepte náplastí. Léčba by měla trvat po dobu jednoho týdne. Každý večer rozinku vyměňte za novou. Po čase vám kuří oko půjde snadno odstranit pinzetou.Na kuří oko platí také slaná koupel a med. Koupel zlepší kvalitu pokožky, kromě toho ji změkčí. Pro posílení jejích účinků se doporučuje chodila po slané lázni potřít včelím medem. Tento rituál přináší úlevu od bolestivých kuřích ok a při pravidelném opakování vás jich úplně zbaví.+ 3 fotky+ 4 fotky

Kuří oka jsou nejen nevzhledná, ale dokážou také pěkně bolet. Nemusíte neustále kupovat drahé a často málo účinné přípravky z lékárny. Vystačíte si s tím, co najdete doma v kuchyni! Jak na odstranění kuřích ok pomocí přírody?

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 25. 04. 2020 09:00

Kuří oko je někdy dost těžké rozeznat od nepříjemných bradavic. Většinou jde o bolestivý vystouplý útvar šedožluté barvy. Tvoří se nahromaděním ztvrdlé kůže. Může být velké až 12 mm. Často se vyskytuje na nohou, konkrétně na patách, kloubech a palcích. Především tam, kde je pokožka vystavována nadměrnému tlaku nebo tření. Většinou se objevuje v důsledku nošení nevhodné obuvi a u lidí s ortopedickými problémy nohou.

Ze všeho nejdřív vyhoďte nevhodnou obuv

Kuří oko je v mnoha případech způsobené nevhodnou obuví. Ze všeho nejdříve byste proto měli zjistit, jaké boty vám nepříjemný otlak způsobují a vyměnit je za vhodnější. Většinou jde o boty s úzkou špičkou nebo jinak nepohodlné. Takovým se rozhodně vyhněte obloukem. Ideální je zakoupit přímo speciální ortopedickou obuv v prodejně se zdravotními pomůckami či lékárně. Sehnat můžete i speciální gelové vložky do bot a pěnové náplasti.

Chléb namočený do octa

K léčbě kuřích ok vám dobře poslouží chleba a jablečný ocet. Namočte krajíc pečiva v octě a přiložte ho na kožní výstupek. Překryjte místo fólií nebo igelitovým pytlíkem. Ideální je nechat chleba působit přes noc. Tuto metodu opakujte, dokud se kuřího oka úplně nezbavíte.

Cibule a ocet jako ověřená dvojka

Plátky cibule dejte do láhve s octem. Druhý den je pak přiložte na postižené místo a nechte přes noc působit. Ráno oblast dobře umyjte, abyste se vyhnuli přetrvávání nepříjemného aroma. Celý proces opakujte několik večerů po sobě, než se kuří oko samo vyloupne.

Směs citronové šťávy, česneku a octa

Dalším ověřeným receptem, jak se zbavit kuřího oka je směs citronové šťávy, prolisovaného česneku a octa. Touto směsí na noc ošetřete bolavé místo. Vyzkoušet můžete i plátek citronu, který na noc přiložíte přes postižené místo. Kuří oko by vám díky této metodě mělo jít po čase odstranit.

NA DALŠÍ RADY, JAK SE ZBAVIT KUŘÍCH OK, SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články