Jak na odřená stehna, když je venku horko. Zabírají bandaletky, kokos nebo deodorant

Jak na odřená stehna, když je venku horko. Zabírají bandaletky, kokos nebo deodorant
Zdroj: Freepik.com
V uzavřených botách se nohy zpotí rad dva.Dětský pudr zabrání pocení a vaše nohy navíc budou krásně vonět.Šalvějová koupel uleví vašim unaveným nohám a působí proti plísním.Zázračná epsomská sůl uleví vašim nohám a neutralizuje zápach.+ 1 fotka+ 2 fotky

Spolu se stoupající rtutí na venkovním teploměru trápí řadu žen nepříjemný problém – nadměrné pocení stehen. V důsledku jejich tření vznikají nežádoucí a někdy i dost bolestivé odřeniny a vyrážky. Některé dámy se proto raději rozhodnou oželet krátké šaty a sukně. Není nutné být hned tak radikální. Nejdříve zkuste nad třením stehen vyzrát s našimi radami.

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 16. 04. 2020 10:04

Pro většinu z nás je jaro a léto ideální zejména z toho důvodu, že můžeme klidně vyběhnout ven jen v pár kouscích oblečení bez zdlouhavého vrstvení. Naše oblíbené šaty a sukně tedy hrají touhle dobou prim. Co když se ale jejich nošení stane najednou nepříjemné, nebo dokonce bolestivé? Přečtěte si, co s tím.

Stehna nenechávejte neoblečená

Tím nejvhodnějším způsobem, jak se zbavit nežádoucího tření stehen o sebe, je obléci si alespoň jednu vrstvu, která stehna zakryje v místě tření. A to, i když se odhodláte vzít si sukni nebo šaty. Pomoci mohou speciálně vyvinuté pomůcky zvané bandaletky připomínající okraje podvazků, které pohodlně navléknete pod jakékoliv šaty, sukni nebo šortky. Vyrábějí se v různých stylech a barvách. Navíc vypadají hezky, i když náhodou pod šaty trochu vyčnívají. Vystačíte si ale i s elastickými kraťasy na kolo nebo obyčejnými plátěnými kraťasy kratšími, než jsou šaty. Dejte ale pozor, aby šortky nebyly příliš mini. Ty vás totiž před pocením a třením stehen neochrání.

Pocení zastaví deodorant a dětský pudr

Odřená stehna jsou způsobena přílišným zpocením, které pokožku nohou zvlhčuje. Vlhkost pak způsobuje nepříjemné tření stehen. Abyste zabránila vzniku nechtěných odřenin, můžete si zkusit stehna potřít deodorantem, který zamezuje přehnanému pocení. Stejně dobře poslouží také dětský pudr, který zabrání hromadění potu.

Vsaďte na kokosový olej či aloe vera

Kokosový olej je známý pro své zázračné antibakteriální účinky. Kromě toho pokožku hydratuje, tím ji vyhlazuje a zabraňuje případnému nežádoucímu tření. Stejně tak je účinný i k ošetření už vzniklých odřenin, u kterých zabrání vzniku infekce a urychluje hojení. Chladivé a hojivé účinky má také gel s aloe vera, který je vhodný na odřeniny a popáleniny od sluníčka.

Dětské krémy proti opruzeninám a olejíčky

Nejen maminky vědí, jak účinné a jemně pečující jsou dětské olejíčky a krémy proti opruzeninám. Pokožku vyhladí a zabrání nežádoucímu odírání stehen. Nebojte se poznat jejich moc i jako dospělá. Vyzkoušet můžete také lékařskou vazelínu, kterou zakoupíte v každé lékárně nebo drogerii.

Když nic nezabírá, zajděte na kožní

Pokud máte pocit, že nic z uvedených triků nezabírá a stále máte bolestivé odřeniny nebo vyrážku, je na čase vyhledat odborníka. Dermatolog vám pravděpodobně předepíše účinnou antibiotickou mast, která urychlí hojení odřenin. Navíc tyto mastičky mívají i antibakteriální účinky, takže zamezí vzniku infekce.

TRÁPÍ VÁS I POCENÍ NOHOU? BABSKÉ RADY, KTERÉ VÁM ULEVÍ, NAJDETE V GALERII:

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články