Jak sundat umělé řasy, aby se daly znovu použít? Hodit se bude odličovací mléko i pěna

Odličovací mléko pro suchou a citlivou plet'. L'Oréal Paris, 119 KčUmělé řasy Ardell, 133 KčČisticí pěna pro normální a smíšenou citlivou pleť . Avene, 502 Kč Jemné čisticí mléko pro suchou a citlivou pokožku. Nivea, 105 Kč+ 6 fotek+ 7 fotek

V minulém díle jsme si ukazovali, jak nalepit umělé řasy. Panenkovské oči umí okolí okouzlit, a když se řasy naučíme správně aplikovat, budeme je do společnosti nosit stále častěji. S tím se ovšem váže i ta část, kdy přijdeme domů a chceme řasy odstranit z očí, aniž bychom si ublížili. Ukážeme vám, jak na to.

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 28. 01. 2023 18:00

Možná se vám to už někdy stalo, řasy se přilepit podařilo, ale odlepit je bez komplikací byl nadlidský úkol. "Příště si to s tím lepením rozmyslím," říkala jste si po nepříjemném zážitku. Právě vám bychom rádi ukázali, že odlepování umělých řas není žádná věda, a když jim dáte ještě šanci, nebudete litovat.

Umělé řasy odlepte odličovacím mlékem

Řasy rozhodně neodstraňujte bez odličovače. Vytrhli byste si své vlastní a pak by se to bez těch umělých opravdu neobešlo. Přestože odličovacích produktů je mnoho, nejlepší variantou bude v tomto případě mléko. Alternativou může být i olej, ale ten se do tamponku rychle vsákne a hůře se s ním pracuje.

Mléko pomocí tamponku zapracujte jemnými pohyby v místě nalepení a řasu stahujte směrem dolů. S produktem nešetřete a naneste ho pořádnou vrstvu, podobně jako ve videu. My jsme použili mléko od Nivey, ale do fotogalerie jsme vám přidali i další vhodné produkty.

Oko masírujte, dokud se umělá řasa úplně neodlepí. Kůže kolem očí je velmi citlivá, takže na tamponek netlačte a na odličování nespěchejte, aby nedošlo k podráždění. Taková nepříjemnost vám může zkomplikovat líčení i na několik dalších dní.

Lepidla je zbavíte odličovacím mlékem, mastnoty pěnou

Pokud nechcete řasy vyhodit po jednom použití, poradíme vám, jak o ně pečovat. V první řadě je musíte zbavit zaschlého lepidla. To za pomoci další vrstvy odličovacího mléka nebude nic těžkého, i když vám to možná chvilku potrvá. Řasy potřete odličovadlem a jemně ho zapracujte. Lepidlo je po zaschnutí jako guma, a tak s trochou mastného produktu půjdou větší kusy snadno odtrhnout od pásku. To bude nejspíš potřeba udělat nehty, což je sice trošku patlavá práce, ale nebojte se toho.

Tímto krokem proces nekončí. Jelikož budou řasy od mléka dost mastné, při dalším použití by moc dobře nedržely. Proto je dobré je omýt odličovací pěnou, která přebytečnou mastnotu či zbytky líčidla z řas odstraní. Ty pak opatrně osušte ručníkem a můžete je vrátit do krabičky. S tímto jednoduchým postupem můžete řasy používat opakovaně, a prodloužit tak jejich životnost.

Související články

Další články