Spočítali jsme za vás: V kosmetické taštičce stačí mít 4 základní štětce na make-up, pudr, tvářenku a oči

Ve své kosmetické taštičce byste měli mít 4-8 štětců.
Zdroj: Lifee.cz/Kristýna Nováčková
Štětec od Nyx, speciálně určený pro snadné zapracování podkladové báze. 479 KčPodsaditý štětec s hustými štětinami je ideální pro práci s make-upem. Nyx, 479 KčŠtětec na tvářenku nebo bronzer. Případně můžete mít dva, každý na konkrétní krok.Pro nanesení úměrného množství pudru je dobré používat velký štětec, který zasáhne co největší plochu obličeje. Tento štětec pochází ze sady od značky H&M. Na jejích stránkách se dají štětce pořídit už od 249 Kč.+ 3 fotky+ 4 fotky

Už jste si někdy položili otázku, kolik štětců je potřeba pro komfortní nalíčení tváře? My ano, a tak jsme se rozhodli to nejen spočítat, ale také vám všechny typy štětců názorně ukázat.

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 22. 02. 2023 08:00

Když jsme se zamýšleli, kolik štětců by nemělo chybět v naší kosmetické taštičce, bylo třeba si projít celou denní rutinu. Ta se u každého z nás značně liší, a tak pokud nejste fanynkami například konturování nebo tvářenky, určitě bude váš seznam kratší.

Větší hustší štětec na podkladovou bázi

Začněme u tváře. Jako základ bychom si vždy měli dát podkladovou bázi, ta slouží pro hydrataci či zjemnění viditelných pórů. Na to je dobré použít větší štětec s hustými štětinami, které by měly být velmi jemné, aby nedráždily pokožku. Takový štětec vypadá podobně jako štětec na make-up, je však dobré nepoužívat jeden na obojí. V tomto případě si tedy pořiďte dva stejně vypadající štětce, se kterými se vám dobře pracuje.

Třetí čtvrtý a pátý štětec na bronzer, pudr a highlight

Třetí, čtvrtý a případně pátý štětec bychom použily v následujícím pořadí. Jako první bychom si nalíčili tváře, případně naznačily kontury obličeje pomocí bronzeru. Tvářenka dodá obličeji šťávu a trocha barvy ještě nikomu neuškodila. Celý obličej pak nezapomeňte přepudrovat. K tomu budete potřebovat široký štětec, který zasáhne co největší plochu tváře. Takový štětec bývá obvykle největší ze všech. Poslední plochý vějířovitý štětec se používá na highlight.

Na líčení očí postačí oboustranný štětec

Na líčení očí je dobré mít buď dva, nebo jeden oboustranný štětec. Skvělý nabízí například značka Anastasia Beverly Hills, u níž je štětec součástí některých paletek. Širší stranu použijete na základ stínů, například světle hnědou. Menší stranou pak přidáte další stín do středu nebo koutku oka.

Štětec je dobré používat i na rtěnku

Rty si pravděpodobně líčíte pouze aplikátorem produktu samotného, ale i na rtěnku je dobré používat štětec. Má totiž na rozdíl od aplikátoru jednu velkou výhodu, a to ostrou špičku. S ní můžete docílit perfektního nalíčení, které se vám s obyčejným aplikátorem bude dělat složitěji a rty pak často vypadají beztvaré a nepěkně nalíčené.

Konečné číslo všech potřebných štětců je tedy 7 - 8. Pokud bychom chtěli jejich počet zredukovat na nutné minimum, došli bychom k číslu 4. Štětec na make-up, tvářenku, pudr a oči. Záleží kolik komfortu chcete své tváři dopřát.

Na všechny štětce se můžete podívat v galerii.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články