Škola líčení: Jak se nalíčit na rande? Vizážistka Diana Vitikačová poradí, jak sladit červenou rtěnku

Líčení na rande si žádá sjednocenou pleť.Diana použila make-up Lasting Finish od Rimmel. Cena 249 KčNa zakrytí nedokonalostí použila korektor Multi-Tasker. Cena 259 Kč Výdrž make-upu umocní použití pudru. Vizážistka použila Stay Matte. Cena 149 Kč+ 11 fotek+ 12 fotek

Valentýn je lásky čas, a tak jsme si pro vás připravili jednoduché líčení na první rande. V desátém díle Školy líčení s vizážistkou Dianou Vitikačovou jsme se zaměřili na výrazné rty a sjednocenou pleť. Krok po kroku můžete následovat její praktický návod i ve videu.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 14. 02. 2023 10:30

Ať už máte dostaveníčko se svou drahou polovičkou, nebo se chystáte posedět s kamarádkou, svátek zamilovaných je příležitost pro krásné líčení a červenou rtěnku. Další díl Školy líčení vás naučí lehký make-up vhodný mj. i na první rande.

Sjednocená pleť je základ

Perfektní podklad pod make-up vám zaručí správná denní péče o pleť, pak není potřeba žádných podkladových bází a můžete rovnou nanášet sjednocující odstín. Pro líčení na rande zvolila vizážistka Diana make-up Lasting Finish od Rimmel, který poskytuje 25hodinovou výdrž a hydrataci. "Pro lepší krytí ho zapracovávám houbičkou," radí ve videu a pokračuje s korektorem: "Na nedokonalosti a projasnění je potřeba korektor, ale jelikož nechceme, aby líčení působilo těžkým dojmem, nanáším ho jen malé množství a opět zapracuji houbičkou."

Pro větší výdrž je potřeba nanést také pudr, který make-up zafixuje. "Abych docílila ještě větší výdrže líčení, nanesu pudr Stay Matte v tenké vrstvě na pleť, nechám chvíli působit a poté opráším," komentuje líčení Vitikačová.

Nezapomínejte na obočí

Orámujte obličej správným tvarem obočí, které v podstatě konturuje a modeluje vaši tvář. Jeho líčení nemusí být složité a v dnešním díle použila Diana Vitikačová pro jeho úpravu tužku na obočí Brow This Way od značky Rimmel v odstínu Ash Brown. "Dokresluji ho pouze v místech, kde je méně husté. Díky tomu nám vznikne přirozený vhled," uvádí vizážistka.

Multifunkční rtěnka poslouží i jako tvářenka

Líčení na rande podtrhne červená rtěnka Lasting Finish Matte v odstínu Hollywood Red, která je použita i jako tvářenka. "Při použití na líčka je potřeba ji důkladně zapracovat houbičku, aby nepůsobila flekatě," upozorňuje na lehce pracnější postup při aplikaci Diana. Stejný odstín použila na rty, a celá tvář tak vypadala ještě uceleněji.

Výrazné rty doplní jemnější oči

Vzhledem k červené rtěnce je vhodnější utlumit líčení očí. Na ně Diana použila paletku MagnifEyes v barevném provedení Nude Edition. "Nejprve nanáším na pohyblivé víčko pomocí prstů světlý třpytivý stín a následně k němu středně hnědým odstínem ztmavím vnější koutek," říká v návodném videu vizážistka.

Posledním bodem je řasenka, která je třešničkou na dortu celého líčení. Na řasy použila Diana řasenku Extra Super Lash, která nejen prodlužuje, ale zároveň silně pigmentovanou černou barvou oči zvýrazní.

Tip na závěr: Odvahu na rande vám může dodat i sytě červený lak na nehty, který vzbudí pozornost vašeho protějšku. Čerstvě nalakované nehty můžete mít hotové doslova za minutu pomocí 60 Seconds Super Shine laku na nehty od Rimmel London. Doporučujeme červené odstíny 312 Be Red-y a 313 Feisty Red.

Související články

Další články