Extravagantní líčení na ples: Největšími trendy jsou nalepovací kamínky a barevné linky

Extravagantní líčení na ples: Největšími trendy jsou nalepovací kamínky a barevné linky
Zdroj: Profimedia/Koláž Lifee
LIP LINGERIE, dlouhotrvající rtěnka Nyx, 231 KčTřpytky na obličej i tělo Nyx, 188 KčNYX Professional Makeup - Glitter Goals, podkladová báze pod třpytky. 233 KčPaletka barevných očních stínů Nyx, 499 kč+ 12 fotek+ 13 fotek

Letošní plesová sezóna se ponese v duchu jednoduchých šatů, a tak nám dává prostor pro hraní si s líčením. Odvažte se a vykouzlete pohádkový look, který vydrží celý večer. Důležité je odložit strach a vystoupit z komfortní zóny. Pomohou vám s tím kreativní linky, kamínky i třpytky.

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 03. 02. 2023 08:00

Šaty vybrané, vlasy natočené, ale co líčení? Většinou na den volíme jednoduchý rychlý make-up, který při troše snahy zvládneme udělat i v metru nebo autobuse cestou do práce. Slavnostní večer, nebo dokonce ples, si ale zaslouží něco výjimečného. Dejme si trochu práce a vymysleme něco originálního, co z nás udělá hvězdu.

Kreativní barevné linky

Fantazie je něco, co sice nemá každý, ale my pevně věříme, že většiny žen se toto tvrzení netýká. Vezměte do ruky své oblíbené linky a vykouzlete s nimi něco jedinečného, co nikdo před vámi ještě neudělal. Pokud se bojíte, že linky nebudou na obou stranách stejné, můžete z toho hned na začátku udělat záměr.

Věděli jste, že existují i barevné linky na bázi vody? Mají tu výhodu, že pokud se vám něco nepovede, snadno to s trochou vody opravíte nebo úplně smažete. Zatímco dříve byly takové linky k sehnání jen v zahraničí, dnes je nabízí například značka Makeup Revolution. Jediná, avšak podstatná nevýhoda těchto linek je, že se za přítomnosti slz či potu snadno rozmažou. Za zkoušku ovšem nic nedáte, a pokud nemáte v plánu večer proplakat, nemělo by to vadit.

Experimentujte se stíny

Ve světě stínů to už dávno není jen o hnědé. Přestože je stále nejprodávanějším odstínem, máme zde i mnoho jiných barev, které s ní můžeme spojit. Nenapadá-li vás jak, můžete se inspirovat na stránkách kosmetických značek nebo na jejich instagramových profilech. Ty neustále sdílejí výtvory svých fanoušků, kteří používají jejich produkty, a opravdu to stojí za to.

Můžete udělat i to, že dáte do koutku oka růžovou a vedle ní hnědou, kterou protáhnete mírně do špičky, jako byste chtěli načrtnout linku. Lehce rozpracujete jeden stín do druhého, a vyčarujete tak originální look. Pod stíny si nezapomeňte dát make-up nebo bázi pod oční stíny. Ty díky tomu déle vydrží a odstín bude výraznější.

Kamínky a třpytky jako v seriálu Euforie

Seriál Euforie vám možná unikl, jelikož obsahem zaujme spíše mladší publikum, nicméně právě on rozproudil trend lepených kamínků a extravagantního líčení. Projevte svou osobnost a pociťte euforii v jejím pravém smyslu. Nalepte kamínky kolem očí, spojte je s barevnými linkami a odvažte se.

Kamínky jednoduše připevníte pomocí lepidla na řasy a pro lepení třpytek existuje přímo konkrétní produkt. Prodává ho například značka Nyx pod názvem Glitter Primer nebo Barry M - Glitter Fixer. Díky nim si můžete být jisté, že se vaše oči budou lesknout celý večer.

Rtěnka, která se celý večer ani nehne

Nesázejte na to, že koupí drahé rtěnky docílíte nejlepšího výsledku, a raději zapátrejte po takové, která skutečně vydrží. Nejde jen o to, zda se plánujete líbat nebo jíst chlebíčky, ale budete se cítit mnohem lépe, když se budete moci na rtěnku spolehnout. Trapný moment, kdy vás někdo upozorní na rtěnku na zubech, vás zbytečně znejistí. Skvělé rtěnky, které slibují i čtyřiadvacetihodinovou výdrž, najdete v drogerii. Nabízí je celá řada značek od Rimmelu po český Dermacol.

Všechno vyšperkováno na jedničku? Ještě nám ale nikam neutíkejte! Celý look je dobré zafixovat. Podobně, jako si dáváte lak na vlasy, aby vám vlny déle vydržely, i výdrž líčení se dá prodloužit. Déšť, mlha, sníh, to vše může vaše dílo zničit už při cestě z auta do budovy. Naštěstí je tu jeden chrabrý zachránce, kterému se říká fixační sprej na obličej. Ve stojanu mezi líčidly jste ho nejspíš přehlédly, ale je tam. Nabízí ho skoro každá značka a rozhodně by se měl stát součástí vašeho líčícího rituálu. Nejen na ples nebo speciální událost, ale bude se hodit i pro líčení na běžný den do práce nebo do školy.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články