Plesová sezóna 2023: Těžkopádné sukně jsou passé, prim hrají jednoduchost, zářivé šperky a rukavičky

Plesová sezóna v duchu jednoduchosti.
Zdroj: oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Večerní maxi šaty Reserved, 1 999 KčČelenka s dekorativními kamínky. Reserved, 699 KčDámské šaty Trendyol, 807 kčDlouhé společenské rukavice ve fialové barvě. Kabelkyhs, 99 Kč+ 8 fotek+ 9 fotek

Plesová sezóna je po roce zpět a s ní i příval elegance a noblesy. Pokud už ale z šatníku taháte monumentální šaty, zadržte. Letošním společenským událostem tohoto typu kralují lehké sukně, a především blyštivé šperky. A to není zdaleka všechno.

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 01. 02. 2023 08:00

Pokud se na nějaký ples chystáte, nepochybně již máte ve skříni své oblíbené šaty a těšíte se, až je zase obléknete. Pokud ale ne, jistě si budete chtít udělat radost novým kouskem a rozhodně vás budou zajímat nejnovější trendy. Vypadat jako princezna nebylo nikdy jednodušší.

Místo těžkopádných sukní z Popelky vsaďte na Anastázii

Roku 2023 vládne jednoduchost ve stylu Anastázie. Pokud tuto pohádku znáte, určitě si vybavíte dojemný příběh, v němž mladá dívka hledá ztracenou rodinu. Tu nachází až v Paříži. Ještě předtím ale musí absolvovat dlouhou cestu za objevením svého potenciálu a trochu nákupů ve francouzském stylu.

Když se poprvé objeví na schodišti s červeným kobercem, má na sobě úzké šaty bez ramínek, které zdobí výrazné šperky, a saténové bílé rukavice. Tak nějak si představujeme letošní nejžhavější plesové trendy. Třpyt a lesk v podobě krásných šperků, rukavičky a všechna pozornost jen pro vás.

Jednoduché šaty až na zem, průstřihy a rozparky

Jistě vám neunikla každoroční událost Ples jako Brno, kde se sešlo mnoho známých osobností. Točilo se to tam ve všech barvách od modré po sytě růžovou, ale nechyběla ani klasická bílá nebo černá. Společným znakem všech modelů byla délka až na zem, průstřihy i rozparky. Právě těmi jsme se inspirovali při pátrání po vysněných šatech. Do fotogalerie jsme připravili nejnovější kousky z českých e-shopů, které vás bezpochyby nadchnou.

Zajímavým modelem, který tam také najdete, jsou večerní šaty značky Reserved. V našich očích jsou opravdovým unikátem, na který člověk jen tak nenarazí. Pokud se necítíte na tělo obepínající šaty, mohly by vás zaujmout právě tyto. Jsou pošité lesklými květinami a netradičně se rozšiřují od krku až po kotníky. K nim má modelka výraznou zdobenou čelenku, která celému looku dodává něco skutečně magického.

Nezapomeňte na saténové rukavice a štrasové doplňky

Ať už zvolíte jakékoli šaty, nic nepokazíte saténovými rukavičkami. V dřívějších dobách by žena bez rukaviček nebyla považovaná za dámu. Stejně tak pokud mladé ženě dorazil nápadník na schůzku a neměl rukavice, neviděla ho jako kandidáta hodného své ruky. Dnes si sice můžeme vybrat, co budeme nosit, přesto se nám po těch hladkých dotecích rukavic nějakým způsobem stýská.

Jednoduchý outfit můžete doplnit i odlesky házejícími šperky v podobě štrasové bižuterie. Není nutné nosit diamanty, přece jen ne každý stojí o to, aby je musel celý večer hlídat jako oko v hlavě. Dražší kousek, který bude vypadat dobře, může pocházet i od značky Swarovski, nebo místních šperkařských firem.

Možná nejtěžším úkolem, který vás čeká, bude výběr bot. Přestože krásných lodiček jsou stovky, jen v některých zvládnete protančit večer. V tomto směru si vám netroufáme nic doporučovat, protože bude nejlepší si je osobně vyzkoušet. Nejlépe uděláte, pokud je i trochu rozchodíte předtím, než půjdete na parket.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články