Perfektní obočí během pár minut: Klíčem k úspěchu je správná barva pomády a kvalitní vosk

Úprava obočí před a po.Tvarující vosk na obočí. Benefit, 810 KčPomáda na obočí. KVD Beauty, 439 KčŠtětec na obočí a oční linky oboustranný. Gabriella Salvete, 91 Kč+ 10 fotek+ 11 fotek

Zatímco v minulých letech bylo trendy perfektně orámované obočí, které nám může přijít už lehce směšné, dnes je moderní husté zafixované obočí a přirozenost. My jsme zastánci úpravy, která se nachází mezi těmito styly. Ukážeme vám, jak se můžete nalíčit i vy.

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 04. 02. 2023 18:00

Obočí rámuje náš obličej. Odráží naši náladu a říká se, že jeho tvar reflektuje naši osobnost. Zvedáme ho, když se divíme, krčíme, když se zlobíme, a jsme-li smutní, znatelně klesne. Jeho zvýrazňování přitom vůbec není novodobou záležitostí. Produkty na obočí měla ve své toaletě už francouzská královna Marie Antoinetta, která byla péčí o svůj vzhled pověstná.

Zásadní je výběr odstínu pomády

Abyste mohli následovat náš postup ve videu, měly byste si vybrat vhodnou pomádu. A když říkáme vhodnou, myslíme především odstín. Pokud vyrazíte na nákup do běžné drogerie, možná narazíte na jeden problém, a to ten, že výrobci často nabízejí pouze jeden až tři odstíny pomády.

Jenže podobně jako u make-upu, který musí perfektně sednout našemu odstínu pleti, i obočí má různé odstíny chloupků. Je proto lepší zaměřit se na dražší produkty ze Sephory nebo Douglasu a nechat si s odstínem poradit od profesionálů.

Správný štětec na obočí, se kterým se vám bude dobře pracovat, by pak měl mít zkosenou plochu štětin a druhá strana úchytky spirálu na pročesání. Takový nabízí například Gabriella Salvete, ale i mnoho dalších běžně dostupných značek.

Začneme linkou, která udá tvar obočí

Než přejdete k líčení, podepřete si loket a přitáhněte zrcátko. Začněte ve spodní části obočí, kde si nejprve vyznačíte přesnou linku, která bude udávat tvar obočí. Z ní následně vytahujte barvu nahoru, kde se přirozeně ztratí mezi chloupky. S vybarvováním si chvilku pohrajte, ale nepřehánějte to s nánosem barvy, tím by se mohlo vše pokazit. Střídmost bude vaším nejlepším rádcem. My použili pomádu veganské značky KVD Beauty, která má krásně krémovou texturu. Produkt ovšem podobně jako u většiny ostatních značek rychle vysychá, a tak si dávejte pozor, abyste ho vždy dobře uzavřeli.

Nedokonalosti opravíte korektorem či krycím make-upem

Po nalíčení a pročesání chloupků přichází na řadu konturování, které dá obočí perfektní základ. Jde o mezikrok, který vypadá nepodstatně, ale uvidíte znatelnou změnu. Použít můžete korektor, nebo za nás vhodnější krycí make-up od Dermacolu. Ten zamaskuje téměř vše od pupínků po kruhy pod očima a je ideální i pro tento krok. Jako štětec se vám bude hodit jakýkoli s plochou špičkou.

Chloupky zafixujte pomocí vosku nebo gelu

Posledním krokem, který dodá obočí přirozený vzhled, je vosk. Ten zafixuje chloupky, aby držely na místě a celý look vypadal nadýchaně. My použili ten od značky Benefit, která je produkty na obočí vyhlášená. Vosk je bezbarvý, má až dvanáctihodinovou výdrž a můžete ho použít i několikrát během dne. Obsahuje kandelilový vosk, jojobový a arganový olej a bambucké máslo. Levnější, ale o nic méně kvalitní variantou může být i gel Super Glue od Catrice.

Související články

Další články