Trendy šály do mrazu: Stačí je originálně uvázat a rozzáří i okoukaný kabát

úvodní foto
Zdroj: Freepik
Dvoubarevná široká šála upgradovala hnědý kabát k maximu, přidejte červenou rtěnku jako modelka a bude to dokonalé. Camaïeu, 247 KčŠála může mít i podobu kožešiny. Tato syntetická je velmi povedená a bude vypadat skvěle na černém nebo šedém kabátě. Art of Polo, 699 KčHnědá kukla s leopardím vzorem není pro každého, ale má styl a bude vám krásně teplo. COS, 69 eurBéžová šála od značky Guess v monochromatickém outfitu je prostě krása, klasika a nadčasovost. Modivo, 779 Kč+ 8 fotek+ 9 fotek

Hledáte-li v současných mrazech jednoduchý způsob, jak se pořádně zahřát a zároveň oživit svůj kabát, pořiďte si hezkou šálu. Zabijete tak hned dvě mouchy jednou ranou - přestanete přemýšlet nad koupí nového svrchníku a krk a tvář budou chráněné a v teple. Vybírejte pečlivě nejen barvu a vzor, ale i materiál, který bude citlivým partiím příjemný.

Radka Franc
Radka Franc 15. 12. 2022 18:00

Materiálem číslo jedna je bezesporu kašmír. Dopřejte si do chladného počasí trochu luxusu a garantujeme, že šála z něj se stane stálicí vašeho šatníku. Podobně jako kašmírová šála vás potěší i kvalitní vlněný kousek, třeba z alpaky nebo merino vlny, které jsou jemné k pokožce a dostatečně hřejivé.

Šály můžete vázat jednoduchou klasikou i netradičně

Šála může být i ze stejného prošívaného materiálu, jako vaše zimní bunda. A nezapomeňme na kožešinové šály, které každý outfit pozvednou stran elegance o patro výš. Pro zimomřivé dámy, jež se nebojí trochy extravagance, jsou tu kukly, které zahřejí jak krk, tak hlavu. A nechce-li se vám přemýšlet, jak šálu uvázat, pořiďte si ji v podobě jednoduchého tunelu, který jen přehnete a nasadíte.

Vyberte si šálu, která se bude hodit právě k vašemu kabátu či bundě. Může být široká, takovou můžete zpředu přehodit dozadu a přes krk znovu dopředu a v pase přepásat oblíbeným páskem. Tímto způsobem dodáte jednu vrstvu lehčí bundě na jaře či na podzim, nebo ozvláštníte klasický vlněný kabát. Užší šály můžete kolem krku obtočit několikrát, nebo je různě překládat a provlékat. Na YouTube najdete spoustu videí, jak na to.

Udržovat šály v kondici zvládne každý

Protože šálu budete nosit na krku, je možné, že se bude špinit od make-upu. Údržba šály je celkem jednoduchá, stačí ji jemně vyprat v delikátním pracím prostředku určeném pro vlnu. Pak ji dobře propláchněte a vodu opatrně vymačkejte, neždímejte. Nechte ji uschnout na ručníku přehozeném přes vanu nebo drátěný věšák. A pokud bude potřeba ji jen osvěžit, nechte ji přes noc „vymrazit“ na balkóně.

Nalákaly jsme vás na nákup nové šály? Inspirujte se v naší fotogalerii posledními novinkami z nabídky řetězců i luxusních značek.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články