×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

kořenová zelenina

Nevíte, co se zbytky zeleniny? Připravte si domácí polévkové koření na míru

Nevíte, co se zbytky zeleniny? Připravte si domácí polévkové koření na míru

Pečená zelenina: Skvělá a rychlá dobrota do mrazivého počasí. Poradíme, jak ji snadno připravit

Pečená zelenina: Skvělá a rychlá dobrota do mrazivého počasí. Poradíme, jak ji snadno připravit

Tradiční česká kulajda

Suroviny:

2 vejce
3 menší brambory
1 větší cibule
hrst sušených hub (mohou být i čerstvé)
2 lžíce čerstvého kopru
1 lžíce octu
200 ml smetany na vaření
1,5 l kuřecího nebo houbového vývaru
lžička kmínu
olej
sůl
pepř

Na jíšku
30 g mouky
1 lžíce másla

Postup:

Sušené houby zalijeme trochou vody a necháme je asi 30 minut máčet.

Nachystáme si zeleninu. Brambory a cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme na drobno, brambory na kostičky.

Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, přidáme kmín a nakonec houby s vodou. Do polévky vhodíme brambory a vše zalijeme vývarem. Vaříme tak dlouho, dokud nejsou brambory měkké.

Zatímco se polévka vaří, připravíme vajíčka na tvrdo.

Připravíme si jíšku. Máslo necháme rozpustit, zasypeme ho moukou a mícháme dohladka. Jíšku musíme důkladně promíchat, aby nám nevznikly hrudky.

Jakmile jsou brambory uvařené, polévku za stálého míchání zahustíme. Ochutíme ji solí, pepřem a koprem.

V závěru přidáme smetanu, promícháme a přilijeme ocet. Podle chuti polévku ještě dochutíme solí, pepřem a octem.

Hotovou polévku podáváme s vajíčkem a ozdobíme čerstvým koprem.

Pravá česká kulajda: Nesmí chybět čerstvé houby, kopr a zakysaná smetana

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceMódní trendy 2025Bikiny trendy podle ELLEELLEphoriaLetní Dny Marianne 2025
Vaření a recepty:
Těsto na pizzuSýrová omáčkaCaesar salátKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévky
Články Lifee.cz
Jak nosit trendy bermudy elegantně: Vybrali jsme 20 nejkrásnějších kousků z aktuálních kolekcíNepolapitelný Lester Eubanks: Vrah bez špetky lítosti uprchl během vánočních nákupů, na svobodě je dodnesHerečka Michaela Badinková prošla úžasnou proměnou: Po čtyřicítce jsem objevila ženské šaty i pánskou eleganciRežisér Otakar Vávra: V práci si šel tvrdě za svým a likvidoval konkurenci, úspěchy slavil u hereček i na milostném poliZpěvačka Pam Rabbit těží ze svého králičího jména: Chtěla bych lidi nadchnout, aby adoptovali zvířátkaCestovní vychytávky na pomačkané oblečení z kufru: Klasickou žehličku skvěle nahradí napařovače a spreje
Doporučené články
Unavené oči a vrásky? Vybrali jsme 7 nejlepších očních krémů s kolagenem podle expertůČervenec ve světě celebrit: herečka Denise Richards přiznala domácí násilí & svatba v klanu Kardashian-JennersDechberoucí proměna: Ze skladiště se stal dokonalý pokoj pro dva kluky, co nutně potřebovali vlastní prostorCo vám brání ve štěstí podle horoskopu: Jaká je stinná stránka každého znamení a jak s ní pracovat? Berani jsou tahouni, Panny zase kriticiKřupavé letní rychlokvašky: Na těchto nakládaných okurkách si pochutnáte už za 48 hodinJak se jí na Colours of Ostrava? Úžasně barvitě. Hitem jsou misky plné chutí, rozžhavené uhlíky i obložené chleby

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra