×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

kulatozrnná rýže

Jak připravit rýži, aby se neslepila nebo nerozvařila? Správný postup jako od šéfkuchaře

Jak připravit rýži, aby se neslepila nebo nerozvařila? Správný postup jako od šéfkuchaře

Rizoto se sýrem a sušenými rajčaty

Suroviny

200 g rýže Arborio Italiamo
sýr Grana Padano Lovilio
50 g cibule
olivový olej Luccese
100 ml suchého bílého vína 
mořská sůl v mlýnku Kaniaasi 
500 ml drůbežího vývaru
30 g másla Pilos
50 g sušených rajčat Italiamo
čerstvá bazalka na ozdobení
100 g čerstvé rukoly

Postup:

Najemno nakrájenou cibuli necháme na olivovém oleji zesklovatět (v mírně rozpáleném hrnci). Přidáme neomytou rýži, kterou restujeme asi minutu, a podlijeme suchým bílým vínem. Necháme chvíli povařit, aby se víno zredukovalo. Osolíme a postupně podléváme vývarem tak, aby byla rýže jen lehce zalitá. Vaříme „al dente“ (tzn. ne úplně doměkka) 18–20 minut na mírném ohni. Rýži zjemníme studeným máslem, dochutíme nastrouhaným sýrem Grana Padano (asi 30 g) a důkladně promícháme. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci, ale nemělo by být vodové.

Rizoto servírujeme v hlubokém talíři. Ozdobíme kousky sušených rajčat, omytou čerstvou bazalkou a rukolou. Posypeme hoblinkami sýra Grana Padano a pokapeme olivovým olejem.

Dokonalé rizoto: Říkalo se mu pokrm chudých, nyní patří ke gurmánským skvostům

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceELLEphoria 2025Apetit piknik 2025Trendy kozačky podzim 2025Přechodové bundy podzim 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Křehká kráska Jana Plodková umí vzít za práci: Pochlubila se nám, co všechno dělá na chalupě v KrkonošíchNeústupný Gustáv Valach: Kvůli své víře vyměnil herectví za práci s bagremMóda z večírku Českého slavíka: Marta Jandová sladila rtěnku s mašlí na prsou, Moniku Absolonovou hřál kožíšekStylové kožené midi sukně podle českých krásek: Kombinujte je se svetrem nebo bílou košilí a zapojte doplňkyRady stylistky ve 100. dílu pořadu 3 minuty stylu: Jak to vypadá, když se neřídíte pouze konfekční velikostíRelikviář sv. Maura má nevyčíslitelnou hodnotu: Před 40 lety ho kriminalisté vyfoukli před nosem hledači pokladů
Doporučené články
Listopad ve světě celebrit: Kdo je nejvíc sexy muž světa, s kým už oficiálně chodí Jennifer Aniston a reakce Davida Beckhama na titul rytířeNahý make-up: Nejlepší paletky, které by neměly chybět žádné ženěTakhle vypadá dokonalá rekonstrukce: Zapomenutá roubenka v srdci KokořínskaKvíz: Dokážete z fotky z mládí poznat hvězdy našeho filmového nebe? Není to hračkaJak upéct panenku je častou otázkou začátečníků. Vsaďte na jednoduchou úpravuVlakem na husu, na lodi za vínem: Přehled TOP Svatomartinských slavností a termíny posledních výlovů rybníků

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra