×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

kulatozrnná rýže

Jak připravit rýži, aby se neslepila nebo nerozvařila? Správný postup jako od šéfkuchaře

Jak připravit rýži, aby se neslepila nebo nerozvařila? Správný postup jako od šéfkuchaře

Rizoto se sýrem a sušenými rajčaty

Suroviny

200 g rýže Arborio Italiamo
sýr Grana Padano Lovilio
50 g cibule
olivový olej Luccese
100 ml suchého bílého vína 
mořská sůl v mlýnku Kaniaasi 
500 ml drůbežího vývaru
30 g másla Pilos
50 g sušených rajčat Italiamo
čerstvá bazalka na ozdobení
100 g čerstvé rukoly

Postup:

Najemno nakrájenou cibuli necháme na olivovém oleji zesklovatět (v mírně rozpáleném hrnci). Přidáme neomytou rýži, kterou restujeme asi minutu, a podlijeme suchým bílým vínem. Necháme chvíli povařit, aby se víno zredukovalo. Osolíme a postupně podléváme vývarem tak, aby byla rýže jen lehce zalitá. Vaříme „al dente“ (tzn. ne úplně doměkka) 18–20 minut na mírném ohni. Rýži zjemníme studeným máslem, dochutíme nastrouhaným sýrem Grana Padano (asi 30 g) a důkladně promícháme. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci, ale nemělo by být vodové.

Rizoto servírujeme v hlubokém talíři. Ozdobíme kousky sušených rajčat, omytou čerstvou bazalkou a rukolou. Posypeme hoblinkami sýra Grana Padano a pokapeme olivovým olejem.

Dokonalé rizoto: Říkalo se mu pokrm chudých, nyní patří ke gurmánským skvostům

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceELLEphoria 2025Apetit piknik 2025Trendy kozačky podzim 2025Přechodové bundy podzim 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Módní policie z předávání cen: Eva Holubová kralovala luxusními doplňky, Leona Machálková sladila všechno do hnědéUtajené děti Diane Keaton: Chytrá dcera Dexter se věnuje veterině, syn Duke je nadšený fotografUltramódní outfit Markéty Hrubešové: Na Velké pardubické ukázala elegantní styl pro ženy nejen 50+Móda z Velké pardubické: Dámy předvedly vyladěné kreace i stylové úletyKarel Gott byl pět let po podpisu Anticharty vydírán: Anonym po něm chtěl jako výkupné 3 miliony korunNejkrásnější kotníčkové boty na podzim 2025: Trendy je řasení, mini podpatky i přírodní barvy
Doporučené články
Vítězka Diploma Selection Andrea Rehbein zkoumá vztah těla, prostoru a intimity prostřednictvím experimentální práce s kůžíNosila pánské kalhoty dřív než to bylo cool. Co nás naučila Diane Keaton o (vintage) móděArchitekti postavili místo, odkud děti nechtějí odejít: Chatka, která nadchne malé i velké dobrodruhy“Máma mě v osmi letech poslala k babičce. Teď mě prosí, abych ji vzala k sobě,” neví si rady DanielaZbyla vám zeleninová nať? Podívejte se na tipy, jak z ní vykouzlit skvělé pestoZapomeňte na kečup a hořčici! Hruškové čatní je podzimní bomba, která pobláznila i milovníky masa

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra