×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

kulatozrnná rýže

Jak připravit rýži, aby se neslepila nebo nerozvařila? Správný postup jako od šéfkuchaře

Jak připravit rýži, aby se neslepila nebo nerozvařila? Správný postup jako od šéfkuchaře

Rizoto se sýrem a sušenými rajčaty

Suroviny

200 g rýže Arborio Italiamo
sýr Grana Padano Lovilio
50 g cibule
olivový olej Luccese
100 ml suchého bílého vína 
mořská sůl v mlýnku Kaniaasi 
500 ml drůbežího vývaru
30 g másla Pilos
50 g sušených rajčat Italiamo
čerstvá bazalka na ozdobení
100 g čerstvé rukoly

Postup:

Najemno nakrájenou cibuli necháme na olivovém oleji zesklovatět (v mírně rozpáleném hrnci). Přidáme neomytou rýži, kterou restujeme asi minutu, a podlijeme suchým bílým vínem. Necháme chvíli povařit, aby se víno zredukovalo. Osolíme a postupně podléváme vývarem tak, aby byla rýže jen lehce zalitá. Vaříme „al dente“ (tzn. ne úplně doměkka) 18–20 minut na mírném ohni. Rýži zjemníme studeným máslem, dochutíme nastrouhaným sýrem Grana Padano (asi 30 g) a důkladně promícháme. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci, ale nemělo by být vodové.

Rizoto servírujeme v hlubokém talíři. Ozdobíme kousky sušených rajčat, omytou čerstvou bazalkou a rukolou. Posypeme hoblinkami sýra Grana Padano a pokapeme olivovým olejem.

Dokonalé rizoto: Říkalo se mu pokrm chudých, nyní patří ke gurmánským skvostům

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceBoty s kožešinou zima 2025Kožešinové kabáty zima 2025Vánoční recepty
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyLinecké cukrovíVosí hnízdaNejlepší pracnyPlněné ořechyIšlské cukrovíVajíčková pomazánkaBílková polevaMedovníkové kuličky
Články Lifee.cz
Martina Pártlová řeší počet dárků pro dcerku pod stromečkem: Babička bojkotuje naše pravidlaZámecký pán Karel Roden našel zálibu v hospodaření a má i nový titul: Ambasadorem je díky tomu, že šíří dobé jméno naší zeměMódní policie z večírku Ordinace: Mahulena Bočanová přidala trendy síťovinu do mokasín, Zlata Adamovská oblékla mikinové šaty10 slavných párů, které si roku 2025 daly sbohem: Langmajer vyměnil manželku za missku, Čech se rozvedl s krásnou MartinouČerná se zlatou podle Ilony Csákové: Stačí malé detaily a vykouzlíte z jednoduchých šatů dokonalý modelElitní německý důstojník Fritz Darges: Pravá ruka diktátora dostala kvůli otravné mouše vyhazov, zachránil mu život
Doporučené články
4 designérské kusy nábytku z druhé ruky, za kterými se vyplatí cestovatPět zvyků, které k Vánocům prostě patří a jak se na ně patřičně obléctVánoční tradice Čechů: Kapra, stromeček a cukroví milujeme pořád, ale nebojíme se ani inovacíKvíz pro seniory: Procvičte si paměť a otestujte své znalosti z dějepisu, literatury i vědyNepečené tiramisu kuličky: Zkuste podle videa slavný dezert v minimalistické verziNugát krok za krokem: Rozdíl mezi bílým a tmavým, osvědčené recepty i tipy pro dokonalý výsledek

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra