×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

kulatozrnná rýže

Jak připravit rýži, aby se neslepila nebo nerozvařila? Správný postup jako od šéfkuchaře

Jak připravit rýži, aby se neslepila nebo nerozvařila? Správný postup jako od šéfkuchaře

Rizoto se sýrem a sušenými rajčaty

Suroviny

200 g rýže Arborio Italiamo
sýr Grana Padano Lovilio
50 g cibule
olivový olej Luccese
100 ml suchého bílého vína 
mořská sůl v mlýnku Kaniaasi 
500 ml drůbežího vývaru
30 g másla Pilos
50 g sušených rajčat Italiamo
čerstvá bazalka na ozdobení
100 g čerstvé rukoly

Postup:

Najemno nakrájenou cibuli necháme na olivovém oleji zesklovatět (v mírně rozpáleném hrnci). Přidáme neomytou rýži, kterou restujeme asi minutu, a podlijeme suchým bílým vínem. Necháme chvíli povařit, aby se víno zredukovalo. Osolíme a postupně podléváme vývarem tak, aby byla rýže jen lehce zalitá. Vaříme „al dente“ (tzn. ne úplně doměkka) 18–20 minut na mírném ohni. Rýži zjemníme studeným máslem, dochutíme nastrouhaným sýrem Grana Padano (asi 30 g) a důkladně promícháme. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci, ale nemělo by být vodové.

Rizoto servírujeme v hlubokém talíři. Ozdobíme kousky sušených rajčat, omytou čerstvou bazalkou a rukolou. Posypeme hoblinkami sýra Grana Padano a pokapeme olivovým olejem.

Dokonalé rizoto: Říkalo se mu pokrm chudých, nyní patří ke gurmánským skvostům

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceELLEphoria 2025Apetit piknik 2025Trendy kozačky podzim 2025Přechodové bundy podzim 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Předčasné úmrtí Karla Zicha: Potápění si zamiloval díky druhé manželce, na Korsice se mu staly osudnými silné proudy v mořiNa návštěvě v bistru z Ano, šéfe: Pomocná síla Pepina dostala nečekaně vyhazov, zato krevetový burger zůstalPřekrásná Hana Heřmánková zářila v sametovém kostýmku: Prozradila nám zajímavost o své oblíbené brožiNejlepší kožená bunda na podzim: Nebaví vás černá? Zkuste barvu vína jako Aňa GeislerováVypočítavá manželka Denise Williams: Manžela nechala zavraždit milencem, těšila se na peníze z životní pojistkyTrendy brýle letošního podzimu: Černocká a Macháčková milují barevné obroučky, experimentuje i Brzobohatý
Doporučené články
Už teď víme, že na jaře znovu obujeme crocsky. Pohádková Simone Rocha je posela diamanty a postavila na balerínkovou platformuZapomeňte na džíny. 4 stylové způsoby, jak nosit elegantní úzkou sukniByt po mamince vypadal beznadějně: Dnes byste nepoznali, že jde o panelák z osmdesátekNejzdravější dieta na světě stojí na 6 potravinách. Funguje i na ženy 50+ a doporučuje ji i Světová zdravotnická organizaceJak upéct krtkův dort? Smetanovou náplň s kousky banánů a čokolády si zamilujeteZapečená bramborová kaše a voňavé maso: Pastýřský koláč je comfort food, kterému podlehnete

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra