×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

kulatozrnná rýže

Jak připravit rýži, aby se neslepila nebo nerozvařila? Správný postup jako od šéfkuchaře

Jak připravit rýži, aby se neslepila nebo nerozvařila? Správný postup jako od šéfkuchaře

Rizoto se sýrem a sušenými rajčaty

Suroviny

200 g rýže Arborio Italiamo
sýr Grana Padano Lovilio
50 g cibule
olivový olej Luccese
100 ml suchého bílého vína 
mořská sůl v mlýnku Kaniaasi 
500 ml drůbežího vývaru
30 g másla Pilos
50 g sušených rajčat Italiamo
čerstvá bazalka na ozdobení
100 g čerstvé rukoly

Postup:

Najemno nakrájenou cibuli necháme na olivovém oleji zesklovatět (v mírně rozpáleném hrnci). Přidáme neomytou rýži, kterou restujeme asi minutu, a podlijeme suchým bílým vínem. Necháme chvíli povařit, aby se víno zredukovalo. Osolíme a postupně podléváme vývarem tak, aby byla rýže jen lehce zalitá. Vaříme „al dente“ (tzn. ne úplně doměkka) 18–20 minut na mírném ohni. Rýži zjemníme studeným máslem, dochutíme nastrouhaným sýrem Grana Padano (asi 30 g) a důkladně promícháme. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci, ale nemělo by být vodové.

Rizoto servírujeme v hlubokém talíři. Ozdobíme kousky sušených rajčat, omytou čerstvou bazalkou a rukolou. Posypeme hoblinkami sýra Grana Padano a pokapeme olivovým olejem.

Dokonalé rizoto: Říkalo se mu pokrm chudých, nyní patří ke gurmánským skvostům

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceBoty s kožešinou zima 2025Kožešinové kabáty zima 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyLinecké cukrovíVosí hnízda
Články Lifee.cz
Peter Nagy nám odhalil tajemství svých klobouků: Nechává si je vyrobit v zahraničí na míruDopadení heparinového vraha: Petra Zelenku odhalil primář, pomohl rozpis služeb a záznamy o krvácení pacientůČínský horoskop: Co nás čeká v prosinci, měsíci zemní krysy? Přijdou změny v kariéře, vztahy posílí jídelní stůlNejúčinnější krémy na ruce pro chladné období: Vybrali jsme ty ochranné a vyživující už od 59 korunEva Burešová touží po šatech z latexu a přiznala konflikt s návrhářem: Urazil se a už se neozvalTento týden v Ulici: Lukáš Krpálek dá Koldovi lekci, Adrianu rozbrečí dopisy od Klárky
Doporučené články
Sezóna vysokých kozaček je zpět! Deset nejkrásnějších párů na zimuOd temně rudé po hnědou. 5 trendy rtěnek, ve kterých v zimě zazáříteObrovský úspěch českého sklářství. Ozdoby Koulier doplní největší sbírku vánočních ozdob na světěMiss Kateřina Průšová: Po čtyřicítce vypadá neskutečně a moc by si přála založit rodinuJaké vánoční cukroví je nejvíc retro? Zalistujme v receptářích našich babičekPekingská kachna, která změnila pražskou gastronomii. Restaurace Sia je luxusní letenka napříč Asií

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra