×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

kulatozrnná rýže

Jak připravit rýži, aby se neslepila nebo nerozvařila? Správný postup jako od šéfkuchaře

Jak připravit rýži, aby se neslepila nebo nerozvařila? Správný postup jako od šéfkuchaře

Rizoto se sýrem a sušenými rajčaty

Suroviny

200 g rýže Arborio Italiamo
sýr Grana Padano Lovilio
50 g cibule
olivový olej Luccese
100 ml suchého bílého vína 
mořská sůl v mlýnku Kaniaasi 
500 ml drůbežího vývaru
30 g másla Pilos
50 g sušených rajčat Italiamo
čerstvá bazalka na ozdobení
100 g čerstvé rukoly

Postup:

Najemno nakrájenou cibuli necháme na olivovém oleji zesklovatět (v mírně rozpáleném hrnci). Přidáme neomytou rýži, kterou restujeme asi minutu, a podlijeme suchým bílým vínem. Necháme chvíli povařit, aby se víno zredukovalo. Osolíme a postupně podléváme vývarem tak, aby byla rýže jen lehce zalitá. Vaříme „al dente“ (tzn. ne úplně doměkka) 18–20 minut na mírném ohni. Rýži zjemníme studeným máslem, dochutíme nastrouhaným sýrem Grana Padano (asi 30 g) a důkladně promícháme. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci, ale nemělo by být vodové.

Rizoto servírujeme v hlubokém talíři. Ozdobíme kousky sušených rajčat, omytou čerstvou bazalkou a rukolou. Posypeme hoblinkami sýra Grana Padano a pokapeme olivovým olejem.

Dokonalé rizoto: Říkalo se mu pokrm chudých, nyní patří ke gurmánským skvostům

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceBoty s kožešinou zima 2025Kožešinové kabáty zima 2025Vánoční recepty
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyLinecké cukrovíVosí hnízdaNejlepší pracnyPlněné ořechyIšlské cukrovíVajíčková pomazánkaBílková polevaMedovníkové kuličky
Články Lifee.cz
Synové Evy Burešové čekají na bohatého Ježíška: Mladší Tristan mu místo dopisu natočil videoNostradamova proroctví pro rok 2026: Nemoc v Itálii, pohroma ve Švýcarsku a povstání liduSváteční módní inspirace nejen ke stromečku: Sestavili jsme pro vás 19 stylových vánočních outfitůNejlepší vánoční dárky podle redaktorky Lifee: Cvičení s Hankou Kynychovou nebo úspěšné pražské muzikályGentleman Marek Adamczyk: Ženy u něj vždy najdou zastáníMódní policie z premiéry nového Avatara: Trendy Iva Kubelková s dcerou Karolínou v kostýmku a stylově strohá Ester Geislerová
Doporučené články
O svátcích a česko-italských pokladech se zakladatelkou neziskovky Šance pro plíce Ilonou MančíkovouÚzký pás je zpátky na scéně, víme, jak utáhnout bříško bez námahy a stylověOsamělost o Vánocích se netýká jen starších lidí. Přijměte realitu, že svátky mohou být i obyčejné nebo smutnéPsychologické pasti Vánoc: Proč si dáváme nereálná očekávání a jak z toho venVítězem Hell's Kitchen Česko se stal Kuba: Sympatický hromotluk neskrýval slzy, jeho manželka nechápala, jak to dokázalCo znamená Stará škola? Stavte se v pražské kavárně, v níž babičky a dědové dělají latte art, pečou koláče a prodávají chlebíčky

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra