×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

kulatozrnná rýže

Jak připravit rýži, aby se neslepila nebo nerozvařila? Správný postup jako od šéfkuchaře

Jak připravit rýži, aby se neslepila nebo nerozvařila? Správný postup jako od šéfkuchaře

Rizoto se sýrem a sušenými rajčaty

Suroviny

200 g rýže Arborio Italiamo
sýr Grana Padano Lovilio
50 g cibule
olivový olej Luccese
100 ml suchého bílého vína 
mořská sůl v mlýnku Kaniaasi 
500 ml drůbežího vývaru
30 g másla Pilos
50 g sušených rajčat Italiamo
čerstvá bazalka na ozdobení
100 g čerstvé rukoly

Postup:

Najemno nakrájenou cibuli necháme na olivovém oleji zesklovatět (v mírně rozpáleném hrnci). Přidáme neomytou rýži, kterou restujeme asi minutu, a podlijeme suchým bílým vínem. Necháme chvíli povařit, aby se víno zredukovalo. Osolíme a postupně podléváme vývarem tak, aby byla rýže jen lehce zalitá. Vaříme „al dente“ (tzn. ne úplně doměkka) 18–20 minut na mírném ohni. Rýži zjemníme studeným máslem, dochutíme nastrouhaným sýrem Grana Padano (asi 30 g) a důkladně promícháme. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci, ale nemělo by být vodové.

Rizoto servírujeme v hlubokém talíři. Ozdobíme kousky sušených rajčat, omytou čerstvou bazalkou a rukolou. Posypeme hoblinkami sýra Grana Padano a pokapeme olivovým olejem.

Dokonalé rizoto: Říkalo se mu pokrm chudých, nyní patří ke gurmánským skvostům

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceELLEphoria 2025Apetit piknik 2025Trendy kozačky podzim 2025Přechodové bundy podzim 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Relikviář sv. Maura má nevyčíslitelnou hodnotu: Před 40 lety ho kriminalisté vyfoukli před nosem hledači pokladůRedaktorka Lifee otestovala noční péči pro krásnější vlasy: Krém a sérum zmírnily problémy s konečky i masnou pokožkou hlavyTenistka Petra Kvitová se těší na druhé miminko: Z ročního Péti bude můj malý pomocník, svěřila seRok 2026 podle numeroložky Moniky Ben Thabetové: Začíná nová kapitola. Co zasejeme, se bude rozvíjet dalších devět letZpěvák Karel Štědrý se díky úspěšnému podnikání stal milionářem: Vydělaly mu automaty s nápojiMódní policie z premiéry filmu Milion: Denisa Nesvačilová ukázala holé břicho, dorazila i česká Pretty Woman
Doporučené články
Od baletní tyče k latexu: Slovenská zpěvačka Adéla pobláznila světFlanelová košile jako must-have zimy. Zahalte se do té nejkrásnější a zůstaňte v teplePřírodní textilie dělají z chalupy domov plný klidu a vůně léta3 znamení, která nadevše milují podzim: Štír je jedním z nich a má k tomu dobrý důvodRýžový papír lze proměnit ve třpytky. Přesvědčte se ve videonávoduKonec doby langoše jen z pouti! V Praze otevřela nová Langošérije, která z klasiky dělá street food fenomén roku

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra