×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

kulatozrnná rýže

Jak připravit rýži, aby se neslepila nebo nerozvařila? Správný postup jako od šéfkuchaře

Jak připravit rýži, aby se neslepila nebo nerozvařila? Správný postup jako od šéfkuchaře

Rizoto se sýrem a sušenými rajčaty

Suroviny

200 g rýže Arborio Italiamo
sýr Grana Padano Lovilio
50 g cibule
olivový olej Luccese
100 ml suchého bílého vína 
mořská sůl v mlýnku Kaniaasi 
500 ml drůbežího vývaru
30 g másla Pilos
50 g sušených rajčat Italiamo
čerstvá bazalka na ozdobení
100 g čerstvé rukoly

Postup:

Najemno nakrájenou cibuli necháme na olivovém oleji zesklovatět (v mírně rozpáleném hrnci). Přidáme neomytou rýži, kterou restujeme asi minutu, a podlijeme suchým bílým vínem. Necháme chvíli povařit, aby se víno zredukovalo. Osolíme a postupně podléváme vývarem tak, aby byla rýže jen lehce zalitá. Vaříme „al dente“ (tzn. ne úplně doměkka) 18–20 minut na mírném ohni. Rýži zjemníme studeným máslem, dochutíme nastrouhaným sýrem Grana Padano (asi 30 g) a důkladně promícháme. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci, ale nemělo by být vodové.

Rizoto servírujeme v hlubokém talíři. Ozdobíme kousky sušených rajčat, omytou čerstvou bazalkou a rukolou. Posypeme hoblinkami sýra Grana Padano a pokapeme olivovým olejem.

Dokonalé rizoto: Říkalo se mu pokrm chudých, nyní patří ke gurmánským skvostům

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceBoty s kožešinou zima 2025Kožešinové kabáty zima 2025Vánoční recepty
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyLinecké cukrovíVosí hnízdaNejlepší pracnyPlněné ořechyIšlské cukrovíVajíčková pomazánkaBílková polevaMedovníkové kuličky
Články Lifee.cz
Beata Rajská přidává kousek do základu šatníku: Tenisky nepotřebujete jen bílé, ale i metalickéRowan Atkinson alias Mr. Bean se stal obětí hoaxu: Všechny tři své smrti ale zdárně přežilNejlépe oblékaní muži roku 2025: Těmto slavným českým gentlemanům to letos slušelo nejvícIva Šmoldase málem zabily jeho vlastní ledviny: Zažíval jsem zadarmo halucinace, za které mnozí platí velké penízeKlapky na uši se letos oblékly do kožešiny: 24 nejstylovějších modelů, které vám navíc nezničí účesZákeřný vánoční skřítek Grinch má reálný základ: Šlo o chlapce z jeskyně s pohnutým osudem
Doporučené články
ELLE Book Club: 10 nejlepších knížek roku 2025, které vás možná minulyČtyři úlevné pravdy, které vám umožní se na Vánoce skutečně odpojitKdyž slyším jeho písně, mám pocit, že tady Meky pořád je, říká Katka Žbirková v rozhovoru pro Marianne.cz“Před rokem a půl nám zemřel syn a svět se pro mě zastavil. Vánoce nemůžu slavit,” pláče BáraJak uchovat kapra bez ztráty křupavosti? Zabraňte zvlhnutí a vsaďte na správný ohřevProč český bramborový salát chutná lépe druhý den: Technika, suroviny a čas jsou klíčové

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra