×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

kulatozrnná rýže

Jak připravit rýži, aby se neslepila nebo nerozvařila? Správný postup jako od šéfkuchaře

Jak připravit rýži, aby se neslepila nebo nerozvařila? Správný postup jako od šéfkuchaře

Rizoto se sýrem a sušenými rajčaty

Suroviny

200 g rýže Arborio Italiamo
sýr Grana Padano Lovilio
50 g cibule
olivový olej Luccese
100 ml suchého bílého vína 
mořská sůl v mlýnku Kaniaasi 
500 ml drůbežího vývaru
30 g másla Pilos
50 g sušených rajčat Italiamo
čerstvá bazalka na ozdobení
100 g čerstvé rukoly

Postup:

Najemno nakrájenou cibuli necháme na olivovém oleji zesklovatět (v mírně rozpáleném hrnci). Přidáme neomytou rýži, kterou restujeme asi minutu, a podlijeme suchým bílým vínem. Necháme chvíli povařit, aby se víno zredukovalo. Osolíme a postupně podléváme vývarem tak, aby byla rýže jen lehce zalitá. Vaříme „al dente“ (tzn. ne úplně doměkka) 18–20 minut na mírném ohni. Rýži zjemníme studeným máslem, dochutíme nastrouhaným sýrem Grana Padano (asi 30 g) a důkladně promícháme. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci, ale nemělo by být vodové.

Rizoto servírujeme v hlubokém talíři. Ozdobíme kousky sušených rajčat, omytou čerstvou bazalkou a rukolou. Posypeme hoblinkami sýra Grana Padano a pokapeme olivovým olejem.

Dokonalé rizoto: Říkalo se mu pokrm chudých, nyní patří ke gurmánským skvostům

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceELLEphoria 2025Apetit piknik 2025Trendy kozačky podzim 2025Přechodové bundy podzim 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Proužky jsou trendy vzor podzimu: Zkuste sako jako Yvetta Blanarovičová, nebo rovnou celý kostýmekNespravedlivě odsouzený David Camm: Ve vězení si za vraždu manželky a dětí odseděl 13 let, než se ukázala pravdaZákulisí focení kalendáře Proměny Fantazie 2026: Jitka Zelenková dostála svému jménu a proměnila se v múzuAgent Doyle z Profesionálů řešil drama i v soukromém životě: Martin Shaw se pět let potýkal s šílenou fanynkouNejžhavější barva podzimu v podání zářící Lucie Borhyové: Pohodlný model poskládala v tónech vínovéLenka Limberská nám ukázala skvosty ze svého botníku: Luxusní střevíčky nakupuje v Dubaji i klasické konfekci
Doporučené články
Na ELLE Rooftop Party jsme společně s Klimchi ocenili studenty fotografie z UMPRUMDevadesátkový mat ovládl přehlídky. Zvýrazní rysy a prodlouží výdrž make-upu bez efektu masky, jak na nějProměna panelákové kuchyně levně a efektivně: Stačí barva, bruska a jeden víkendHerec Vojta Kotek žije s manželkou Radanou v maringotce. I se synem s vtipným jménem rozjíždějí farmuTrezírovací sáčky jsou nepostradatelnými pomocníky ve sladké i slané kuchyniNevařte nic jiného! Dýňové rizoto, které si získalo redakci Apetitu

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra