×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

kulatozrnná rýže

Jak připravit rýži, aby se neslepila nebo nerozvařila? Správný postup jako od šéfkuchaře

Jak připravit rýži, aby se neslepila nebo nerozvařila? Správný postup jako od šéfkuchaře

Rizoto se sýrem a sušenými rajčaty

Suroviny

200 g rýže Arborio Italiamo
sýr Grana Padano Lovilio
50 g cibule
olivový olej Luccese
100 ml suchého bílého vína 
mořská sůl v mlýnku Kaniaasi 
500 ml drůbežího vývaru
30 g másla Pilos
50 g sušených rajčat Italiamo
čerstvá bazalka na ozdobení
100 g čerstvé rukoly

Postup:

Najemno nakrájenou cibuli necháme na olivovém oleji zesklovatět (v mírně rozpáleném hrnci). Přidáme neomytou rýži, kterou restujeme asi minutu, a podlijeme suchým bílým vínem. Necháme chvíli povařit, aby se víno zredukovalo. Osolíme a postupně podléváme vývarem tak, aby byla rýže jen lehce zalitá. Vaříme „al dente“ (tzn. ne úplně doměkka) 18–20 minut na mírném ohni. Rýži zjemníme studeným máslem, dochutíme nastrouhaným sýrem Grana Padano (asi 30 g) a důkladně promícháme. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci, ale nemělo by být vodové.

Rizoto servírujeme v hlubokém talíři. Ozdobíme kousky sušených rajčat, omytou čerstvou bazalkou a rukolou. Posypeme hoblinkami sýra Grana Padano a pokapeme olivovým olejem.

Dokonalé rizoto: Říkalo se mu pokrm chudých, nyní patří ke gurmánským skvostům

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceELLEphoria 2025Apetit piknik 2025Trendy kozačky podzim 2025Přechodové bundy podzim 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Soused nám kazil pohodu obřími stromy. Museli jsme zasáhnout, říká MiriamVeterán z Iráku Mike Day: Přežil 27 kulek i výbuch granátu, válečné trauma ale hrdinu nakonec dohnalo k sebevražděKšiltovka jako podzimní hit, který letos musíte mít: V kurzu je manšestr, koženka i kostkaDana Drábová očima své dvorní fotografky Lenky Hatašové: Na focení si ráda půjčovala vtipná tričkaHerec Jiří Holý prožil klinickou smrt. Viděl obraz rybáře s loďkou a bílou záři, vracet se mu nechtěloNepromokavé podzimní bundy a pláště mohou být trendy: Našli jsme 24 stylových kousků do deště
Doporučené články
Mistrný návrat odhalených zadků. Džíny z devadesátek, které zase pobouřily světFalešné mikádo bez kadeřníka: Vlasový hack od sester Olsen, kterému propadli úplně všichniZ pavlačového domu sen: Rekonstrukce domu v Nuslích bourá stereotypy městského bydlení"Potratová bába" z Manhattanu: Madam Restell zbavovala ženy nechtěných těhotenství, nakonec spáchala sebevražduJaký je rozdíl mezi restováním a smažením? Oba způsoby přípravy mají svá pravidlaVaše bramboračka nikdy nechutnala lépe! Znáte trik, jak ji zahustit bez jíšky, a co udělá majoránku ještě voňavější?

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra