×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

kulatozrnná rýže

Jak připravit rýži, aby se neslepila nebo nerozvařila? Správný postup jako od šéfkuchaře

Jak připravit rýži, aby se neslepila nebo nerozvařila? Správný postup jako od šéfkuchaře

Rizoto se sýrem a sušenými rajčaty

Suroviny

200 g rýže Arborio Italiamo
sýr Grana Padano Lovilio
50 g cibule
olivový olej Luccese
100 ml suchého bílého vína 
mořská sůl v mlýnku Kaniaasi 
500 ml drůbežího vývaru
30 g másla Pilos
50 g sušených rajčat Italiamo
čerstvá bazalka na ozdobení
100 g čerstvé rukoly

Postup:

Najemno nakrájenou cibuli necháme na olivovém oleji zesklovatět (v mírně rozpáleném hrnci). Přidáme neomytou rýži, kterou restujeme asi minutu, a podlijeme suchým bílým vínem. Necháme chvíli povařit, aby se víno zredukovalo. Osolíme a postupně podléváme vývarem tak, aby byla rýže jen lehce zalitá. Vaříme „al dente“ (tzn. ne úplně doměkka) 18–20 minut na mírném ohni. Rýži zjemníme studeným máslem, dochutíme nastrouhaným sýrem Grana Padano (asi 30 g) a důkladně promícháme. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci, ale nemělo by být vodové.

Rizoto servírujeme v hlubokém talíři. Ozdobíme kousky sušených rajčat, omytou čerstvou bazalkou a rukolou. Posypeme hoblinkami sýra Grana Padano a pokapeme olivovým olejem.

Dokonalé rizoto: Říkalo se mu pokrm chudých, nyní patří ke gurmánským skvostům

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceApetit piknik 2025Trendy kozačky podzim 2025Přechodové bundy podzim 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyLinecké cukrovíVosí hnízda
Články Lifee.cz
Další Slavík bez Mistra: Karel Gott miloval lesk i vzorované kravaty a nikdy nezklamal svým humorem25 let od smrti Emila Zátopka: Život legendárního atleta měl kvůli složité době i své temné kapitolyMódní policie z otvíračky výstavy Titanic: Lucie Borhyová v opulentní flitrové róbě, Lucie Benešová si narazila bekovkuHyperaktivní Vlasta Burian: Relaxoval sportem a miloval dostihy, ale zažíval i propady do depreseOslnivé rudé róby na Českých slavících: Bára Basiková ukázala v rozparku hromnice, Ewa Farna sevřela vnady korzetemMódní úlety na Slavících: Richard Krajčo v síťovině, Ewa Farna jako Socha svobody
Doporučené články
Glam bob, i copánky lemující tvář: Pět účesů, které jsou hitem podzimuUšanka, kočičí ouška i bekovky. 5 trendy čepicí, které ovládnou zimuNež zareagujete: metoda 10–10–10 vám pomůže jednat s klidemTato čtyři znamení si užijí nejšťastnější konec roku 2025. Střelci budou pod šťastnou hvězdou, Vodnáři magnetem pro nové lidiJak a v čem obalit vanilkové rohlíčky. Jejich vůně se postará o vánoční atmosféruJan Punčochář zbořil mýty o řízku: Jak správně dělat šnycl na kosti a Tafelspitz. Zítra ho uvidíte na Apetit pikniku!

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra