×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

nádivka

Duben v kuchyni: Připravte si jarní nádivku a pusťte se do velikonočních perníčků

Duben v kuchyni: Připravte si jarní nádivku a pusťte se do velikonočních perníčků

Nejlepší velikonoční recepty: Upečte si nádivku, beránka a jidáše, uvařte uzenou polévku, děti potěší velikonoční zajíčci

Nejlepší velikonoční recepty: Upečte si nádivku, beránka a jidáše, uvařte uzenou polévku, děti potěší velikonoční zajíčci

Nádivka s medvědím česnekem

Suroviny:

obyčejné rohlíky (den staré) 8 ks
mléko asi 2 dl
cibule 2 ks
jarní cibulka 2 ks
uzené maso 400 g
vinná klobása 150 g
vejce natvrdo 3 ks
čerstvý medvědí česnek 2 velké hrsti
baby špenát 2 velké hrsti
mandle (plátky, hranolky nebo nahrubo nasekané) 80 g
vejce 6 ks
kypřicí prášek 1/2 sáčku
muškátový oříšek
sůl a čerstvě namletý pepř
máslo na vymazání formy

Postup:

Rohlíky nakrájejte na menší kostičky o hraně asi 1,5–2 cm a dejte je do velké mísy. Zalijte je mlékem a promíchejte. Rohlíky by neměly být úplně namočené, spíš jen lehce zvlhlé.
Na pánvi rozehřejte trochu másla a orestujte na něm dosklovata nahrubo nakrájenou cibuli a jarní cibulku, poté přidejte na centimetrové kostičky nakrájené uzené maso a chvíli opékejte, potom vypněte oheň a směs nechte chladnout.
K rohlíkům vymačkejte ze střívka syrovou vinnou klobásu, přidejte na kostky nakrájená vařená vejce a nasekaný medvědí česnek a špenát. Také vmíchejte oloupané a nasekané mandle.
V menší misce lehce rozšlehejte syrová vajíčka, přidejte asi 1–2 lžičky soli, čerstvě namletý pepř a nastrouhaný muškátový oříšek. Poté zašlehejte kypřicí prášek. Vaječnou směs vlijte do velké mísy k rohlíkům, lehce promíchejte a pak pořádně promíchejte rukama, aby se směs dobře spojila.
Zapékací mísu vymažte máslem a rovnoměrně na ni naneste nádivkovou směs, nemusíte ji moc pěchovat, jen lehce zarovnat. Pečte v horkovzdušné troubě vyhřáté na 180 stupňů 40–45 minut, až bude povrch hezky opečený. Nádivku nechte před servírováním lehce zchladnout, aby se zpevnila.

Velikonoční nádivka: Vyzkoušejte triky našich babiček, aby byla nadýchaná a krásně vláčná

Jarní nádivka je plná bylinek

Tajemství z babiččiny kuchyně: Jak se dělalo tradiční velikonoční pečivo? Máme pro vás recepty!

Chleba se žervé a medvědím česnekem je vitaminovou bombou.

Velikonoční hity s medvědím česnekem: Vyzkoušejte nádivku, polévku nebo pomazánku

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceELLEphoria 2025Apetit piknik 2025Trendy kozačky podzim 2025Přechodové bundy podzim 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Návrat ztracené dcery: Čtrnáctiletá dívka zmizela v noci z domu, přišla až po čtyřech dlouhých letechNa lovu v obchodech: Módní redaktorka Lifee našla nejkrásnější kostkované košile od 300 KčKřehká kráska Jana Plodková umí vzít za práci: Pochlubila se nám, co všechno dělá na chalupě v KrkonošíchNeústupný Gustáv Valach: Kvůli své víře vyměnil herectví za práci s bagremMóda z večírku Českého slavíka: Marta Jandová sladila rtěnku s mašlí na prsou, Moniku Absolonovou hřál kožíšekStylové kožené midi sukně podle českých krásek: Kombinujte je se svetrem nebo bílou košilí a zapojte doplňky
Doporučené články
Konec nudným šálám: Chic nákrčníky jsou hitem zimní sezóny – puffer, pletené i chlupaté mají své kouzloPomalý rozhovor s Bacidani: O životě, rituálech a vnitřní kráseZe zchátralé roubenky dokonalý ráj: Inspirující příběh Lucie a Erika a jejich odvážné rekonstrukce a KokořínskuZnamení zvěrokruhu, která musí konečně pustit minulost, aby mohla žít: Štíři jsou velmi intenzivníJak vytvarovat dokonalé bulky? Podle našeho návodu budete tvarovat bulky jako mistr pekařSkotská posedlost: Scotch pie má vlastní zákony a mistrovství světa – a my máme recept

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra