×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

nádivka

Duben v kuchyni: Připravte si jarní nádivku a pusťte se do velikonočních perníčků

Duben v kuchyni: Připravte si jarní nádivku a pusťte se do velikonočních perníčků

Nejlepší velikonoční recepty: Upečte si nádivku, beránka a jidáše, uvařte uzenou polévku, děti potěší velikonoční zajíčci

Nejlepší velikonoční recepty: Upečte si nádivku, beránka a jidáše, uvařte uzenou polévku, děti potěší velikonoční zajíčci

Nádivka s medvědím česnekem

Suroviny:

obyčejné rohlíky (den staré) 8 ks
mléko asi 2 dl
cibule 2 ks
jarní cibulka 2 ks
uzené maso 400 g
vinná klobása 150 g
vejce natvrdo 3 ks
čerstvý medvědí česnek 2 velké hrsti
baby špenát 2 velké hrsti
mandle (plátky, hranolky nebo nahrubo nasekané) 80 g
vejce 6 ks
kypřicí prášek 1/2 sáčku
muškátový oříšek
sůl a čerstvě namletý pepř
máslo na vymazání formy

Postup:

Rohlíky nakrájejte na menší kostičky o hraně asi 1,5–2 cm a dejte je do velké mísy. Zalijte je mlékem a promíchejte. Rohlíky by neměly být úplně namočené, spíš jen lehce zvlhlé.
Na pánvi rozehřejte trochu másla a orestujte na něm dosklovata nahrubo nakrájenou cibuli a jarní cibulku, poté přidejte na centimetrové kostičky nakrájené uzené maso a chvíli opékejte, potom vypněte oheň a směs nechte chladnout.
K rohlíkům vymačkejte ze střívka syrovou vinnou klobásu, přidejte na kostky nakrájená vařená vejce a nasekaný medvědí česnek a špenát. Také vmíchejte oloupané a nasekané mandle.
V menší misce lehce rozšlehejte syrová vajíčka, přidejte asi 1–2 lžičky soli, čerstvě namletý pepř a nastrouhaný muškátový oříšek. Poté zašlehejte kypřicí prášek. Vaječnou směs vlijte do velké mísy k rohlíkům, lehce promíchejte a pak pořádně promíchejte rukama, aby se směs dobře spojila.
Zapékací mísu vymažte máslem a rovnoměrně na ni naneste nádivkovou směs, nemusíte ji moc pěchovat, jen lehce zarovnat. Pečte v horkovzdušné troubě vyhřáté na 180 stupňů 40–45 minut, až bude povrch hezky opečený. Nádivku nechte před servírováním lehce zchladnout, aby se zpevnila.

Velikonoční nádivka: Vyzkoušejte triky našich babiček, aby byla nadýchaná a krásně vláčná

Jarní nádivka je plná bylinek

Tajemství z babiččiny kuchyně: Jak se dělalo tradiční velikonoční pečivo? Máme pro vás recepty!

Chleba se žervé a medvědím česnekem je vitaminovou bombou.

Velikonoční hity s medvědím česnekem: Vyzkoušejte nádivku, polévku nebo pomazánku

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceMódní trendy 2025Bikiny trendy podle ELLEELLEphoria 2025Apetit piknik 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Fenolové injekce v Osvětimi: Aplikovaly se přímo do srdce, zvrácený lékař si za každého mrtvého vyryl do zdi čárkuKate Middleton vynesla kabelku, po které touží každá žena: Cena luxusního kousku stále rosteNejhezčí punčocháče na podzim 2025: Barva vína, divoké vzory i trendy puntíky ve stylu Julie RobertsRecept Vendulky z Ordinace na štíhlou figuru po šedesátce: Stovky kilometrů na kole a jedna tajná zbraňDětská herecká hvězda Roman Čada: Kvůli úspěchu zažil šikanu a v dospělosti se vydal úplně jiným směremDokonalý kabát na podzim 2025: Zkuste manšestr v maxi délce, takhle slušel Monice Absolonové
Doporučené články
Od sametu po extra široké kalhoty. 17 elegantních kalhot pro podzim i zimuČištění pokožky hlavy: krok, díky kterému konečně budete mít krásné vlasyUž teď víme, jak budou vypadat Vánoce 2025! Tradice dostane nečekaný moderní twistZnamení zvěrokruhu, která milují jídlo: Býci jsou gurmáni, Raci zas nejlepší kuchařiZdeněk Pohlreich oslavil stovku! K výjimečného milníku drsňákovi z pořadu Ano, šéfe! popřál i michelinský šéfkuchařDalší Výzva Sladké trojky: Upečte s námi kynuté koláče a podívejte se, co vymyslel Vojta Vrtiška!

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra