×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

rajská omáčka

Jak se zahřát jídlem: Uvařte si poctivou rajskou omáčku, polévky nezahušťujte moukou a naučte se kváskové pečení

Jak se zahřát jídlem: Uvařte si poctivou rajskou omáčku, polévky nezahušťujte moukou a naučte se kváskové pečení

Z kuchařky Ivety Bartošové: Svíčkovou dochucovala karamelem, rajskou trochou perníku

Z kuchařky Ivety Bartošové: Svíčkovou dochucovala karamelem, rajskou trochou perníku

Poctivá rajská omáčka s hovězím masem: Co přesně do ní patří, aby byla naprosto božská?

Poctivá rajská omáčka s hovězím masem: Co přesně do ní patří, aby byla naprosto božská?

Plněné papriky v rajské omáčce: Balkánská pochoutka s moravskou přílohou

Plněné papriky v rajské omáčce: Balkánská pochoutka s moravskou přílohou

Rajská omáčka: Do poctivé domácí patří špetka skořice a perník

Rajská omáčka: Do poctivé domácí patří špetka skořice a perník

Rajská omáčka

Suroviny:

600 g hovězí plece
150 g špeku
600 g kořenové zeleniny
100 g cibule
divoké koření (pepř, nové koření, bobkový list)
malý kousek celé skořice (podle chuti i čtyři hřebíčky)
100 ml oleje
lžíce cukru
200 g rajského protlaku
1200 ml masového vývaru
sůl
pepř
80 g másla
citronová šťáva

Postup:

Maso vcelku prošpikujeme proužky slaniny (1/3 z celkového množství), můžeme protknout i kusy zeleniny (též 1/3 množství), osolíme a opepříme.

Na rozpáleném oleji orestujeme maso ze všech stran, vyjmeme. Do téhož kastrolu s výpekem vložíme na kostičky pokrájený špek, vypečeme dorůžova, přidáme zeleninu a orestujeme do zlatohněda, vložíme koření, zasypeme cukrem, zarestujeme, přidáme rajský protlak, zarestujeme, zalijeme vývarem, vložíme maso a kousek celé skořice (event. hřebíček), přiklopíme a dusíme doměkka na sporáku či v předem vyhřáté troubě.

Když je maso měkké, vyjmeme jej, nakrájíme, omáčku propasírujeme, zjemníme máslem, dochutíme citronovou šťávou. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Rajská omáčka: Babské rady, jak tuhle českou klasiku dovést k dokonalosti

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceMódní trendy 2025Jarní trendy podle ELLEELLEphoriaApetit piknik 2025
Vaření a recepty:
Těsto na pizzuSýrová omáčkaCaesar salátKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévky
Články Lifee.cz
Zdravá a krásná hříva i v létě: Máme praktické tipy, jak pečovat o vlasy na dovolené i po níPikantní koníček Karla Lamače: U mladých hereček chtěl být vždy ten první, Lída Baarová nebyla výjimkouNávrhářka Martina Pipková Loudová radí, jak si oblečením ubrat kila a roky: Kalhoty s vysokým pasem z vás udělají hvězduPonuré životní kapitoly Otomara Korbeláře: Otčím ho vyhodil z domu, kvůli ztrátě syna bojoval se závislostí na alkoholuChyby při nošení slunečních brýlí: V jaké situaci je podle etikety slušné je sundat a kdy naopak nevadíDvacet let od úmrtí Leoše Suchařípy: Syn David vzpomíná na nejtěžší období, kdy kvůli režimu s matkou zůstal sám
Doporučené články
Trápí vás akné? Vybrali jsme deset nejlepších SPF krémů pro problematickou pleťNový letní hit? Obyčejné tričko z neobyčejné bavlny, která se z ložnic přesouvá do našich šatníkůProměna interiéru na severu Moravy: Ze zapomenutého koutu domu je teď stylový pokojTarotový výklad kartářky Alice Cross: Jedna karta varuje před konkurencí, druhá hovoří o důvěře, třetí nabádá k aktivitě. Jednu si vyberteVyzkoušeli jsme fígl, jak celý týden udržet čerstvé a křupavé ředkvičky: Nestačili jsme se divit, co dokáže trocha vodyKypřicí prášek, jedlá soda nebo amonium? Velký přehled kypřidel + tipy, kdy je použít

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra