Plněné papriky v rajské omáčce: Balkánská pochoutka s moravskou přílohou

Plněné papriky v rajské omáčce: Balkánská pochoutka s moravskou přílohou
Zdroj: Albert.cz
Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Možná vás odrazuje délka a jistá komplikovanost přípravy plněných paprik s rajskou omáčkou, vězte však, že výsledek stojí zato. Zvlášť v současných chladných dnech přijde toto původem balkánské jídlo vhod.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 20. února 2021

Při přípravě plněných paprik je zásadní sehnat kvalitní mleté maso, které ve výsledném pokrmu potěší vaše chuťové buňky. Pak už se s chutí můžete pustit do díla. Za více než hodinu byste měli mít hotovo. Jako příloha se skvěle hodí knedlíky, ale i rýže.

Mleté maso je součástí celé řady oblíbených pokrmů.
Mohlo by Vás zajímat:

Jak poznat kvalitní mleté maso: Soustřeďte se na barvu, konzistenci i vůni

Plněné papriky v rajské omáčce

Na 4 porce budete potřebovat: 1 tukový rohlík, 100 ml polotučného mléka, 2 cibule, 500 g mletého masa vepřového & hovězího Albert, 1 snítka čerstvé petržele, 1 stroužek česneku, 1 vejce, sůl, pepř, 2 papriky bílé, 2 papriky sladké NP Bio, 1 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce másla, 80 g hladké mouky, 500 g rajčat, 150 ml rajského protlaku, 1 kostka hovězího bujónu, 1 sušený bobkový list, 5 kuliček, nového koření, 1 lžička skořice, 1 lžička perníkového koření, 100 g cukru krystalu, 600 ml vody, 1 lžička octa

Rajská omáčka: Do poctivé domácí patří špetka skořice a perník
Mohlo by Vás zajímat:

Rajská omáčka: Do poctivé domácí patří špetka skořice a perník

Příprava: Rohlík nakrájený na menší kousky vložte do misky, zalijte mlékem a dejte stranou. Cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky a vložte do mísy. Přidejte maso, nasekané lístky petržele, prolisovaný stroužek česneku, vejce, 1⁄2 lžičky soli a špetku pepře. Z namočeného rohlíku vymačkejte a odlijte přebytečné mléko. Rohlík přidejte do mísy a důkladně promíchejte.

Z omytých paprik vyřízněte stopku, opatrně odstraňte semínka a bílá žebra, aniž byste porušili zbytek papriky. Naplňte je masovou směsí, upěchujte a na rozpáleném oleji ze všech stran osmahněte.

Připravte si omáčku. Zbylou cibuli oloupejte a nasekejte najemno. V hrnci rozpusťte máslo a orestujte na něm cibuli dozlatova. Zasypte moukou a osmažte. Přidejte rajčata nakrájená na kostičky, rajský protlak, bujón, bobkový list, nové koření, skořici, perníkové koření, cukr a lžičku soli. Zalijte vodou, promíchejte a přiveďte k varu.

Pak do omáčky přidejte připravené papriky a duste 35 minut. Následně papriky, bobkový list a nové koření z hrnce vyjměte. Přidejte ocet, promíchejte a propasírujte. Papriky vraťte zpět do omáčky, prohřejte a podávejte s rýží nebo houskovými knedlíky.

Kynutý knedlík je oblíbenou přílohou.
Mohlo by Vás zajímat:

Vyznáte se v knedlících? Průvodce druhy, které naše babičky zvládaly levou zadní

Zdroj receptu: Albert

Tereza Těžká z kontroverzního dokumentu V síti promluvila o polyamorii: Mám dva muže, ani jednoho nemiluji víc

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Další články