Plněné papriky v rajské omáčce: Balkánská pochoutka s moravskou přílohou

Plněné papriky v rajské omáčce: Balkánská pochoutka s moravskou přílohou
Zdroj: Albert.cz

Možná vás odrazuje délka a jistá komplikovanost přípravy plněných paprik s rajskou omáčkou, vězte však, že výsledek stojí zato. Zvlášť v současných chladných dnech přijde toto původem balkánské jídlo vhod.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 20. 02. 2021 10:00

Při přípravě plněných paprik je zásadní sehnat kvalitní mleté maso, které ve výsledném pokrmu potěší vaše chuťové buňky. Pak už se s chutí můžete pustit do díla. Za více než hodinu byste měli mít hotovo. Jako příloha se skvěle hodí knedlíky, ale i rýže.

Plněné papriky v rajské omáčce

Na 4 porce budete potřebovat: 1 tukový rohlík, 100 ml polotučného mléka, 2 cibule, 500 g mletého masa vepřového & hovězího Albert, 1 snítka čerstvé petržele, 1 stroužek česneku, 1 vejce, sůl, pepř, 2 papriky bílé, 2 papriky sladké NP Bio, 1 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce másla, 80 g hladké mouky, 500 g rajčat, 150 ml rajského protlaku, 1 kostka hovězího bujónu, 1 sušený bobkový list, 5 kuliček, nového koření, 1 lžička skořice, 1 lžička perníkového koření, 100 g cukru krystalu, 600 ml vody, 1 lžička octa

Příprava: Rohlík nakrájený na menší kousky vložte do misky, zalijte mlékem a dejte stranou. Cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky a vložte do mísy. Přidejte maso, nasekané lístky petržele, prolisovaný stroužek česneku, vejce, 1⁄2 lžičky soli a špetku pepře. Z namočeného rohlíku vymačkejte a odlijte přebytečné mléko. Rohlík přidejte do mísy a důkladně promíchejte.

Z omytých paprik vyřízněte stopku, opatrně odstraňte semínka a bílá žebra, aniž byste porušili zbytek papriky. Naplňte je masovou směsí, upěchujte a na rozpáleném oleji ze všech stran osmahněte.

Připravte si omáčku. Zbylou cibuli oloupejte a nasekejte najemno. V hrnci rozpusťte máslo a orestujte na něm cibuli dozlatova. Zasypte moukou a osmažte. Přidejte rajčata nakrájená na kostičky, rajský protlak, bujón, bobkový list, nové koření, skořici, perníkové koření, cukr a lžičku soli. Zalijte vodou, promíchejte a přiveďte k varu.

Pak do omáčky přidejte připravené papriky a duste 35 minut. Následně papriky, bobkový list a nové koření z hrnce vyjměte. Přidejte ocet, promíchejte a propasírujte. Papriky vraťte zpět do omáčky, prohřejte a podávejte s rýží nebo houskovými knedlíky.

Zdroj receptu: Albert

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články