×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

Roman Paulus

Přichází zimní Apetit piknik: Oblíbený festival chutí zavede návštěvníky do kuchyně našich babiček a prababiček

Přichází zimní Apetit piknik: Oblíbený festival chutí zavede návštěvníky do kuchyně našich babiček a prababiček

Rizoto se sýrem a sušenými rajčaty

Suroviny

200 g rýže Arborio Italiamo
sýr Grana Padano Lovilio
50 g cibule
olivový olej Luccese
100 ml suchého bílého vína 
mořská sůl v mlýnku Kaniaasi 
500 ml drůbežího vývaru
30 g másla Pilos
50 g sušených rajčat Italiamo
čerstvá bazalka na ozdobení
100 g čerstvé rukoly

Postup:

Najemno nakrájenou cibuli necháme na olivovém oleji zesklovatět (v mírně rozpáleném hrnci). Přidáme neomytou rýži, kterou restujeme asi minutu, a podlijeme suchým bílým vínem. Necháme chvíli povařit, aby se víno zredukovalo. Osolíme a postupně podléváme vývarem tak, aby byla rýže jen lehce zalitá. Vaříme „al dente“ (tzn. ne úplně doměkka) 18–20 minut na mírném ohni. Rýži zjemníme studeným máslem, dochutíme nastrouhaným sýrem Grana Padano (asi 30 g) a důkladně promícháme. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci, ale nemělo by být vodové.

Rizoto servírujeme v hlubokém talíři. Ozdobíme kousky sušených rajčat, omytou čerstvou bazalkou a rukolou. Posypeme hoblinkami sýra Grana Padano a pokapeme olivovým olejem.

Dokonalé rizoto: Říkalo se mu pokrm chudých, nyní patří ke gurmánským skvostům

Tzv. pštrosí vejce jsou výbornou pochoutkou z mletého masa.

Zapomenutá dobrota: Pštrosí vejce z mletého masa podle šéfkuchaře Romana Pauluse

Vybere si opravdu každý.

Oblíbená víkendová činnost? Rodinný brunch od jednoho z nejlepších šéfkuchařů Česka

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceMódní trendy 2025Bikiny trendy podle ELLEELLEphoriaLetní Dny Marianne 2025
Vaření a recepty:
Těsto na pizzuSýrová omáčkaCaesar salátKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévky
Články Lifee.cz
Příznivce monarchie Jiří Lábus myslí na stáří: Finančně se zajistil a utrácí jen za knihyTemperamentní herec Otto Lackovič: Kouřit 3 krabičky denně přestal až poté, co se dozvěděl smrtelnou diagnózuČínský horoskop: Co vás čeká v červenci, měsíci vodní kozy? Slunce vám dodá energii a partnerský vztah získá novou dynamikuLifee ve Varech: Redaktorka Veronika vyzkoušela třpytivé stínování očí podle Evy PerkausovéDámská jízda u Agáty Hanychové: Pozvala si domů dvacet fanynek a společně s Ornellou je hýčkaly luxusemVítejte v zeleném království Heleny Vondráčkové: Ukázala nám nového psího mazlíčka i bylinkovou zahrádku
Doporučené články
KVIFF 2025: Co rozhodně neminout, kam za zábavou a kudy za odpočinkemWimbledon 2025 začíná. Připomeňme si nejen módní vítězství ženského tenisuDechberoucí proměna: Ze skladiště se stal dokonalý pokoj pro dva kluky, co nutně potřebovali vlastní prostorTato 4 znamení jsou v létě nejvíc posedlá milostnými pletkami a hrozí jim pohlavní choroby. Raději se jim vyhněteJihočeská švanda: Snadnou omáčku z rozvařených borůvek využijete na lívance i knedlíky a chutná božskyCo dělat se starým chlebem? Proměňte ho v nejlepší panzanellu – salát, který připravíte raz dva!

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra