×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

Roman Paulus

Přichází zimní Apetit piknik: Oblíbený festival chutí zavede návštěvníky do kuchyně našich babiček a prababiček

Přichází zimní Apetit piknik: Oblíbený festival chutí zavede návštěvníky do kuchyně našich babiček a prababiček

Rizoto se sýrem a sušenými rajčaty

Suroviny

200 g rýže Arborio Italiamo
sýr Grana Padano Lovilio
50 g cibule
olivový olej Luccese
100 ml suchého bílého vína 
mořská sůl v mlýnku Kaniaasi 
500 ml drůbežího vývaru
30 g másla Pilos
50 g sušených rajčat Italiamo
čerstvá bazalka na ozdobení
100 g čerstvé rukoly

Postup:

Najemno nakrájenou cibuli necháme na olivovém oleji zesklovatět (v mírně rozpáleném hrnci). Přidáme neomytou rýži, kterou restujeme asi minutu, a podlijeme suchým bílým vínem. Necháme chvíli povařit, aby se víno zredukovalo. Osolíme a postupně podléváme vývarem tak, aby byla rýže jen lehce zalitá. Vaříme „al dente“ (tzn. ne úplně doměkka) 18–20 minut na mírném ohni. Rýži zjemníme studeným máslem, dochutíme nastrouhaným sýrem Grana Padano (asi 30 g) a důkladně promícháme. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci, ale nemělo by být vodové.

Rizoto servírujeme v hlubokém talíři. Ozdobíme kousky sušených rajčat, omytou čerstvou bazalkou a rukolou. Posypeme hoblinkami sýra Grana Padano a pokapeme olivovým olejem.

Dokonalé rizoto: Říkalo se mu pokrm chudých, nyní patří ke gurmánským skvostům

Tzv. pštrosí vejce jsou výbornou pochoutkou z mletého masa.

Zapomenutá dobrota: Pštrosí vejce z mletého masa podle šéfkuchaře Romana Pauluse

Vybere si opravdu každý.

Oblíbená víkendová činnost? Rodinný brunch od jednoho z nejlepších šéfkuchařů Česka

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceBoty s kožešinou zima 2025Kožešinové kabáty zima 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkySvíčková na smetaněSilvestrovské jednohubkyVajíčková pomazánkaNovoroční čočka na kyseloPizza šneciSýrová roládaCelerová pomazánkaPečená kachna
Články Lifee.cz
Nejstylovější matky a dcery českého showbyznysu v roce 2025: Když se elegance dědíJiří Lábus exkluzivně pro Lifee: Veselé historky z půl století dlouhé kariéry i jeden skrytý talentNejvětší trapasy roku 2025: Zmáčená Amal Clooney, špinavé podpaží Blake Lively a zlobivá paruka Nicole KidmanŠílené kosmetické úlety roku 2025: Modrá, kam se podíváš, i zalepená ústa ve stylu JokeraMistr malých rolí Miloslav Štibich: Životnímu příteli Josefa Abrháma se stala osudnou banální operacePan Lišák si našel novou práci: V pořadu Na lovu už jsem jen jednou nohou
Doporučené články
Proč jste unavení, i když spíte dost? Klinická psycholožka objasňujeBeauty trendy 2026: Oslava unaveného vzhledu, luxusu i návrat extrémní štíhlostiTakto vypadá moderní venkovský ráj u Slap: Tři domy, dvůr jako ze starých časů a výhledy přímo na přehraduKvíz: Zopakujte si učivo českého jazyka ze základní školy a zjistěte, zda byste prošli bez chybičkyHolka u plotny peče: Křehké slané sušenky s Nivou a kmínem se hodí nejen na sváteční stůl, u nás mizí rychlostí bleskuKvíz: Smích s příchutí špenátu i bublaniny. Proč si české komedie bez jídla neumíme představit?

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra