×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

Roman Paulus

Přichází zimní Apetit piknik: Oblíbený festival chutí zavede návštěvníky do kuchyně našich babiček a prababiček

Přichází zimní Apetit piknik: Oblíbený festival chutí zavede návštěvníky do kuchyně našich babiček a prababiček

Rizoto se sýrem a sušenými rajčaty

Suroviny

200 g rýže Arborio Italiamo
sýr Grana Padano Lovilio
50 g cibule
olivový olej Luccese
100 ml suchého bílého vína 
mořská sůl v mlýnku Kaniaasi 
500 ml drůbežího vývaru
30 g másla Pilos
50 g sušených rajčat Italiamo
čerstvá bazalka na ozdobení
100 g čerstvé rukoly

Postup:

Najemno nakrájenou cibuli necháme na olivovém oleji zesklovatět (v mírně rozpáleném hrnci). Přidáme neomytou rýži, kterou restujeme asi minutu, a podlijeme suchým bílým vínem. Necháme chvíli povařit, aby se víno zredukovalo. Osolíme a postupně podléváme vývarem tak, aby byla rýže jen lehce zalitá. Vaříme „al dente“ (tzn. ne úplně doměkka) 18–20 minut na mírném ohni. Rýži zjemníme studeným máslem, dochutíme nastrouhaným sýrem Grana Padano (asi 30 g) a důkladně promícháme. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci, ale nemělo by být vodové.

Rizoto servírujeme v hlubokém talíři. Ozdobíme kousky sušených rajčat, omytou čerstvou bazalkou a rukolou. Posypeme hoblinkami sýra Grana Padano a pokapeme olivovým olejem.

Dokonalé rizoto: Říkalo se mu pokrm chudých, nyní patří ke gurmánským skvostům

Tzv. pštrosí vejce jsou výbornou pochoutkou z mletého masa.

Zapomenutá dobrota: Pštrosí vejce z mletého masa podle šéfkuchaře Romana Pauluse

Vybere si opravdu každý.

Oblíbená víkendová činnost? Rodinný brunch od jednoho z nejlepších šéfkuchařů Česka

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceBoty s kožešinou zima 2025Kožešinové kabáty zima 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyLinecké cukrovíVosí hnízda
Články Lifee.cz
Termo oblečení je skvělý základ zimního vrstvení: Funkční v mrazu a slušivé i ve městěDcera sériového vraha Kerri Rawson: Do 26 let neměla tušení o tom, že její otec obávaný zabijákPísničkář Pokáč zhodnotil krásu své manželky Elišky: Dávám jí jedenáct bodů z desetiRázná režisérka Věra Chytilová: Začínala jako modelka a bydlet chtěla s Milošem KopeckýmPsycholožka Vlachynská odhaluje tajemství úspěšné komunikace: Na začátku jasně sdělte, co chcete řešit a z čeho máte obavyStříbrný model na poslední chvíli: Helena Vondráčková si šaty vybrala přímo na módní přehlídce
Doporučené články
Offline je nový luxus. Co jsme se naučili za jeden den odpojení seKam pro buklé vlněné kalhoty? Trend, který bude vládnout ziměJak vybudovat šťastný a dlouhodobý vztah? Nikdy nemlčte o třech věcechZnamení zvěrokruhu, která umí být velmi manipulativní: Štír má pronikavou intuici, Rak manipuluje skrz emoceBabiččiny plněné rohlíčky z ořechového těsta a máslového krému chutnají famózněRecept na paštiku z kuřecích jater, která se rozplývá na jazyku. Smetana, víno a máslo se šalvějí udělají divy

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra