×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

Roman Paulus

Přichází zimní Apetit piknik: Oblíbený festival chutí zavede návštěvníky do kuchyně našich babiček a prababiček

Přichází zimní Apetit piknik: Oblíbený festival chutí zavede návštěvníky do kuchyně našich babiček a prababiček

Rizoto se sýrem a sušenými rajčaty

Suroviny

200 g rýže Arborio Italiamo
sýr Grana Padano Lovilio
50 g cibule
olivový olej Luccese
100 ml suchého bílého vína 
mořská sůl v mlýnku Kaniaasi 
500 ml drůbežího vývaru
30 g másla Pilos
50 g sušených rajčat Italiamo
čerstvá bazalka na ozdobení
100 g čerstvé rukoly

Postup:

Najemno nakrájenou cibuli necháme na olivovém oleji zesklovatět (v mírně rozpáleném hrnci). Přidáme neomytou rýži, kterou restujeme asi minutu, a podlijeme suchým bílým vínem. Necháme chvíli povařit, aby se víno zredukovalo. Osolíme a postupně podléváme vývarem tak, aby byla rýže jen lehce zalitá. Vaříme „al dente“ (tzn. ne úplně doměkka) 18–20 minut na mírném ohni. Rýži zjemníme studeným máslem, dochutíme nastrouhaným sýrem Grana Padano (asi 30 g) a důkladně promícháme. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci, ale nemělo by být vodové.

Rizoto servírujeme v hlubokém talíři. Ozdobíme kousky sušených rajčat, omytou čerstvou bazalkou a rukolou. Posypeme hoblinkami sýra Grana Padano a pokapeme olivovým olejem.

Dokonalé rizoto: Říkalo se mu pokrm chudých, nyní patří ke gurmánským skvostům

Tzv. pštrosí vejce jsou výbornou pochoutkou z mletého masa.

Zapomenutá dobrota: Pštrosí vejce z mletého masa podle šéfkuchaře Romana Pauluse

Vybere si opravdu každý.

Oblíbená víkendová činnost? Rodinný brunch od jednoho z nejlepších šéfkuchařů Česka

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceBoty s kožešinou zima 2025Kožešinové kabáty zima 2025Vánoční recepty
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyLinecké cukrovíVosí hnízda
Články Lifee.cz
Leonardo DiCaprio se pochlubil tátou a výstřední macechou: Roky žili společně s hercovou mámou pod jednou střechouPodvedla jsem skvělého chlapa a neměla přitom výčitky, přiznává LucieFlitry pro ženy s velikostí XL: Jak je nosit, aby vašim křivkám lichotily, poradila stylistkaVáclav Kopta v pořadu Peče celá země ochutnává, když Pepa Maršálek kývne: Po první řadě mi z toho vyletěl cukrČihošťský zázrak je výpovědí o lidské statečnosti i zrůdnosti: Farář Josef Toufar zemřel na následky brutálního mučení estébákyPředstavitel Thora Chris Hemsworth má postavu snů: Pečoval o něj fyzioterapeut českého původu
Doporučené články
Objemným kabátům odzvonilo! Na scénu přichází chlupaté vesty a bolerkaKapr, salát… a politická debata. Jak ji zvládnout bez hádek?Vaše tělo má vlastní powerbanku. Naučte se „hacknout“ buňky a získejte zpět energiiKvíz: Štědrovečerní jídla našich předků: Troufnete si zjistit, jak byste obstáli u stolu před sto lety?Krém s moučnou kaší: Recept podle našich babiček se dá výborně využít do košíčků, lineckého i ořechů„Vývar je kuchyňské zlato,“ říká Filip Sajler. V jeho unikátní továrně bublá denně 400 tun vývaru a my máme video

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra