×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

vegetariáni

Lucie (48): Na návštěvě u kamarádky jsem si uvědomila, jak moc nenasytná rodina jsme

Lucie (48): Na návštěvě u kamarádky jsem si uvědomila, jak moc nenasytná rodina jsme

Lucie (44): Stala jsem se terčem matčiných nevyžádaných rad a výčitek. A to jen kvůli svému přesvědčení

Lucie (44): Stala jsem se terčem matčiných nevyžádaných rad a výčitek. A to jen kvůli svému přesvědčení

Průzkum potravinových řetězců: Kde seženete nejvíce rostlinných produktů a kde naopak s tímto sortimentem šetří?

Průzkum potravinových řetězců: Kde seženete nejvíce rostlinných produktů a kde naopak s tímto sortimentem šetří?

Lilkový snack s jogurtem:

Suroviny:

lilek 2 ks,
parmazán,
vejce,
hladká mouka,
strouhanka,
sůl,
olej na smažení.

Jogurtový dip:

hustý bílý jogurt,
česnek 1 stroužek na 1 malý jogurt,
máta,
sůl.

Postup:

Lilek oloupejte, nakrájejte na kostky cca 1,5 x 1,5 cm, osolte a nechte v cedníku asi hodinu vykapat. Pak ho osušte papírovou utěrkou.
Mezitím připravte dip. Do jogurtu vmíchejte najemno posekané lístky máty, rozdrcený česnek a podle chuti osolte. Dejte vychladit do lednice.
Připravte si klasicky suroviny na trojobal, jen s rozdílem, že do strouhanky přidáte na velmi jemno nastrouhaný parmazán.
Rozšlehané vajíčko ještě trošku osolte a můžete malinko naředit vodou. A pak už klasicky obalujte – mouka, vejce a strouhanka s parmazánem.
Smažte v dostatečné vrstvě rozpáleného oleje tak, aby kostky plavaly a smažily se rovnoměrně ze všech stran. Vyndejte krásně zlatavé kostičky na papírové utěrky a nechte přebytečný olej odsát.
Podávejte s vychlazeným dipem.

Lilek v kuchyni: Víte, že obsahuje nikotin?

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceBoty s kožešinou zima 2025Kožešinové kabáty zima 2025Vánoční recepty
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyLinecké cukrovíVosí hnízdaNejlepší pracnyPlněné ořechyIšlské cukrovíVajíčková pomazánkaBílková polevaMedovníkové kuličky
Články Lifee.cz
Do nového roku štíhlé jako proutek: Daně Morávkové pomohl přerušovaný půst, Ilona Csáková upřednostňuje bílkovinyJosef Zíma vzpomínal pro Lifee na Princeznu se zlatou hvězdou: Proč jeho žena nehrála s ním a co mu usekl Martin RůžekNejvtipnější fotky britské královské rodiny: Harry poplival soupeře, Alžbětu II. znechutil kůňVeselé vánoční historky Iva Šmoldase: V dětství ho poznamenal smrdutý Děda Mráz, v dospělosti vyplašil vlastní potomkyNejvětší módní hrůzy roku 2025: Když objem, extravagance a chaos přebijí vkusProkleté Hrátky s čertem: Herci účinkovali v jedovatých kulisách, několik z nich stihl nepěkný osud
Doporučené články
V roce 2026 budeme nosit cool tričko z nultých let pořád dokolaModerní muž nemusí mít odpovědi na všechno, říká podcaster Čestmír StrakatýInteriér domku z filmu Prázdniny: Návrat na místo filmové romantiky a jedno nepříjemné překvapeníVánoce podle královny Viktorie a prince Alberta: Jak 19. století vytvořilo dnešní sváteční tradiceJak udělat pomazánku z červené řepy? Křen dodá říz a do 10 minut máme hotovoZ vánočky žemlovka, z kapra karbanátky a z cukroví dezert: 5 tipů, jak zužitkovat zbytky ze svátků

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra