×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

vegetariáni

Lucie (48): Na návštěvě u kamarádky jsem si uvědomila, jak moc nenasytná rodina jsme

Lucie (48): Na návštěvě u kamarádky jsem si uvědomila, jak moc nenasytná rodina jsme

Lucie (44): Stala jsem se terčem matčiných nevyžádaných rad a výčitek. A to jen kvůli svému přesvědčení

Lucie (44): Stala jsem se terčem matčiných nevyžádaných rad a výčitek. A to jen kvůli svému přesvědčení

Průzkum potravinových řetězců: Kde seženete nejvíce rostlinných produktů a kde naopak s tímto sortimentem šetří?

Průzkum potravinových řetězců: Kde seženete nejvíce rostlinných produktů a kde naopak s tímto sortimentem šetří?

Lilkový snack s jogurtem:

Suroviny:

lilek 2 ks,
parmazán,
vejce,
hladká mouka,
strouhanka,
sůl,
olej na smažení.

Jogurtový dip:

hustý bílý jogurt,
česnek 1 stroužek na 1 malý jogurt,
máta,
sůl.

Postup:

Lilek oloupejte, nakrájejte na kostky cca 1,5 x 1,5 cm, osolte a nechte v cedníku asi hodinu vykapat. Pak ho osušte papírovou utěrkou.
Mezitím připravte dip. Do jogurtu vmíchejte najemno posekané lístky máty, rozdrcený česnek a podle chuti osolte. Dejte vychladit do lednice.
Připravte si klasicky suroviny na trojobal, jen s rozdílem, že do strouhanky přidáte na velmi jemno nastrouhaný parmazán.
Rozšlehané vajíčko ještě trošku osolte a můžete malinko naředit vodou. A pak už klasicky obalujte – mouka, vejce a strouhanka s parmazánem.
Smažte v dostatečné vrstvě rozpáleného oleje tak, aby kostky plavaly a smažily se rovnoměrně ze všech stran. Vyndejte krásně zlatavé kostičky na papírové utěrky a nechte přebytečný olej odsát.
Podávejte s vychlazeným dipem.

Lilek v kuchyni: Víte, že obsahuje nikotin?

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceBoty s kožešinou zima 2025Kožešinové kabáty zima 2025Vánoční recepty
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyLinecké cukrovíVosí hnízdaNejlepší pracnyPlněné ořechyIšlské cukrovíVajíčková pomazánkaBílková polevaMedovníkové kuličky
Články Lifee.cz
Krajka je hitem zimy 2025, takhle ji ale nenoste: Ukážeme vám, kdy je vkusná a kdy už vulgárníVítejte ve vánočním bytě zpěváka Petra Rezka: S druhou manželkou si dopřáli každý svůj pokojJak správně předávat a přijímat dárky? Tato jednoduchá pravidla etikety vám pomůžou užít si Vánoce bez trapasůVýstřední vztah Jiřího a Olgy Menzelových: Přijal ji i s nemanželským dítětem, po smrti mu splnila poslední přáníDokonalé vánoční stromky manželů Limberských: Zdobíme ho čtyři až pět hodin, prozrazuje DavidBramborový salát podle hvězd: Prezident Petr Pavel ho rád přiostří, Daniela Kolářová přidává ovoce
Doporučené články
Ema Müller: Z domova odešla, aby zmizela a našla komunitu žen po celém světě, která drží při sobě11 vlivných žen, které stojí za to sledovat, číst a poslouchat v roce 2026Oblíbený svetr babiček v moderním kabátku. Kardigan roku 2026 si zamilujeteKvíz: Mrakomor, Kazisvět a spol. Znáte všechny pohádkové záporáky?Retro okénko: Vánoce za socíku. Stromečky zdobené kolekcemi od ROH, dlouhé fronty a děda Mráz místo JežíškaJak dlouho vydrží bramborový salát čerstvý a chutný a kdy už ho raději vyhodit? Důležité je právné skladování, teplota a hygiena

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra