Trend roku 2024: Zapomeňte na úzké střihy, hitem jsou široké a rozevláté nohavice džín v tmavých barvách

16 džínových kalhot se širokými nohavicemi od 549 Kč
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/ koláž: Lifee
Mango, 899 KčJJXX, 1 249 KčLevi's, 2 699 KčMarks & Spencer, 1 299 Kč+ 12 fotek+ 13 fotek

Proslýchá se, že oficiálně střídají oblíbené skinny jeans. Džínové kalhoty s širokými a ještě širšími nohavicemi si budují pověst nejelegantnějšího denimového kousku krůček po krůčku, zato s jasným odhodláním převzít žezlo nejoblíbenějšího džínového prvku v našich šatnících. 

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 07. 01. 2024 09:00

A když je navíc obdaříte jedním z nejtmavších odstínů denimu, který je zároveň i tím nejklasičtějším, je dokonáno. Široké nohavice se sklady, puky či záhyby, hladké a téměř rovné nebo bujně se rozšiřující směrem ke kotníkům, tyhle kalhoty už není možné déle přehlížet.

Široké džíny nosí Katie Holmes

Kouzlu širokých džínových kalhot propadla už dávno řada hvězd, třeba herečka Katie Holmes (45),  a jistě bychom takových fanynek širokých nohavic našli v řadách známých tváří celou plejádu. Není ale třeba hýřit zářnými příklady, tyhle kalhoty si svým kouzlem a stylem najdou cestu do vaší skříně i bez výrazného opěvování a následování hodných inspirací. Jsou zkrátka vším, co od elegantní džínoviny očekáváte.

Široké džíny musí sedět v oblasti boků

Až se pustíte do výběru svého nového elegantního denimového kousku, vězte, že nejdůležitější je, aby vám skvěle padl v partiích boků. Ani příliš velké, ani příliš na tělo. Jedině tak vynikne silueta širokých nohavic správně a bez deformujících detailů. Pak už je velmi jednoduché stylově je doladit.

Široké džíny si skvěle rozumí snad se vším, co nazýváme základními stavebními prvky elegantního šatníku dámy. Klasická bílá košile, pulovr s rolákem i s jednoduchým véčkovým výstřihem, tričko s proužky i basic top v bílé barvě... Hodí se k nim i celá řada pletenin a samozřejmostí je i kombinace s klasickým blejzrem, bluzonem zvaným bomber sahajícím do pasu i níž nebo rozmanité experimentování s módními výstřelky, které sofistikovaný střih nohavic umírní a přesune od extravagance k ušlechtilosti.

Široké džíny jsou líbivé na každém kroku

A to vše s ještě jedním podstatným a nepřehlédnutelným dodatkem. Tyhle kalhoty prostě neumí vypadat fádně. Při každém pohybu se smyslně rozvlní, jejich temný odstín láká ke kontrastním, ale univerzálním barevným kombinacím a nadčasovost? To už je jen třešnička na dortu. Ano, i tu vám garantujeme. Tenhle střih z módy nevyjde po mnoho následujících sezon. Investice do vkusných, skvěle zpracovaných a především perfektně padnoucích džín a nohavicemi širšími než obvykle je sázka na jistotu.

Našli jsme pro vás hned šestnáct dokonalých džínových kalhot se širokými nohavicemi. Najdete mezi nimi ty své?

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články