5 babských rad, jak říct zápachu z podpaží jednou provždy sbohem

Suché a voňavé podpaží je v létě u žen nezbytné
Zdroj: Pixabay
Nevzhledné koláče můžou být pryčRoztékáte se stejně jako tahle zmrzlina?Do podpaží si můžete přikládat plátky citrónuSuché a voňavé podpaží je v létě u žen nezbytné+ 1 fotka+ 2 fotky

Vyzkoušeli jste už nepřeberné množství nejrůznějších antiperspirantů i deodorantů a žádný nefunguje tak, jak jste předpokládali?

Redaktor
Redaktor 22. 08. 2018 10:03

Pak sáhněte do rad našich babiček, které vás snad nevzhledných koláčů a zápachu zbaví.

Jedlá soda

Používáte jedlou sodu, když se potřebujete zbavit zápachu v koupelně či kuchyni? Pak to klidně vyzkoušejte i na sobě. Kromě toho, že je soda bikarbona přírodní, je k vaší pokožce i šetrná. K přípravě přírodního deodorantu smíchejte trochu kukuřičného škrobu a špetku jedlé sody. Vzniklou směs naneste na pokožku, kterou bude celý den suchá a svěží.

Jablečný ocet

Jablečný ocet eliminuje bakterie, které způsobují zápach. Ideálně si tedy připravte domácí rozprašovač, do kterého nalijete citrónovou šťávu, vodu a jablečný ocet. Ráno si směs předtím, než se obléknete, nastříkejte do podpaží. Sprej si můžete také vzít s sebou a použít jej během dne.

Citron

Citrony jsou skvělé v tom, že vám pomůžou eliminovat zápach v podpaží. Jejich účinnost spočívá ve vyrovnávání pH pokožky. Vezměte plátek citronu a dejte si ho do podpaží na 15 minut. Pokud máte citlivou pokožku, tak na kratší dobu opakovaně.

Alkohol

Alkohol nejen vymaže paměť, ale i zápach. No a díky bohu i ten z podpaží. Nasprejujte si tam trochu alkoholu a efektivně tím odstraňte nejen zápach, ale i bakterie, které ho způsobují. Používejte alkohol bez vůně, například vodku, abyste někde na pracovní schůzce nezapáchali alkoholem.

Přírodní mýdlo

Zápachu v podpaží se dá zbavit i tak, že se při sprchování budete mýt přírodním mýdlem. Buď si můžete vyrobit vlastní mýdlo nebo si ho můžete běžně už i koupit. Velmi dobré je pro tento účel mýdlo vyrobené například z kozího mléka.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články