5 důvodů, proč začít s ketodietou a nastartovat nový životní styl

5 důvodů, proč začít s ketodietou a nastartovat nový životní styl
Zdroj: www.ketodiet.cz

Ketodieta se stává více a více populární. Jaké jsou její hlavní výhody?

Komerční sdělení
Komerční sdělení 01. 12. 2021 08:44

Ketonová dieta je strava s vysokým obsahem tuků, regulovaným obsahem bílkovin a nízkým množstvím sacharidů. Když snížíte množství cukrů, které konzumujete, vaše tělo začne využívat na energii tuky místo glukózy. Vaše játra začnou produkovat do krevního oběhu ketony. Zjednodušeně tedy můžeme říct, že právě ketony začnou říkat vašemu tělu, že je čas na spalování uložených tuků. Jedná se o přirozený proces nazývaný ketóza. 

Abychom zůstali ve stavu ketózy je potřeba konzumovat množství sacharidů, které je menší než 50 g denně. To ale neznamená, že musíte hladovět, proteinová jídla a nápoje obsahují zvýšené množství bílkovin, a zasytí vás tak na dlouhou dobu.

Podívejte se s námi na 5 výhod, které ketodieta přináší. 

Ketodieta je nový životní styl, s trvalými výsledky

Chápeme, že jste unavení z jednotvárných diet, které vám nechutnají a po jejich skončení máte kila dvojnásobně zpátky. S ketonovou dietou je to jiné. Sami si vybíráte jídla a přizpůsobujete si jídelníček svým potřebám.Také můžete začít s proteinovými nápoji či keto jídly připravenými nutričními specialisty. 

Úbytek hmotnosti

Největší výhodou ketodiety, a také hlavní důvod pro mnoho začátečníků, je rychlý úbytek hmotnosti. Tato strava vede nejen k významnému snížení tělesného tuku, ale také ke zvýšení svalové hmotnosti. Studie dokonce ukazují, že nízkokalorická dieta vede k většímu úbytku hmotnosti než nízkotučná dieta. 

Více energie

Ať už máte pocit, že máte málo energie nebo se nemůžete soustředit, ketodieta vám může pomoci se získáváním více energie. Energie ze spalování tuků je mnohem stálejší a trvalejší bez výkyvů nahoru a dolů než energie ze spalování cukrů. Ketóza také způsobuje, že váš mozek vytváří více mitochondrií, tzv. elektrárny pro vaše buňky, což napomáhá ke zlepšování jeho funkce. 

www.ketodiet.cz

Budete sytější delší dobu

Díky jídlům bohatým na a bílkoviny nebudete pociťovat hlad a zůstanete sytější delší dobu. Po konzumaci potravin plných sacharidů nastává pocit hladu za mnohem kratší časový úsek. S ketodietou se budete nejen lépe cítit, ale také vás nebude lákat noční vyjídání ledničky. Recenze na ketodietu často uvádí, že díky zvýšené množství bílkovin se uživatelé cítí sytí delší dobu. 

Snížení zánětu svalů

Ketodieta může také působit preventivně proti svalovým zánětům, protože záněty jsou způsobeny metabolismem cukrů a jeho vedlejšími produkty. Je často uvedeno, že první zlepšení, které je u proteinové diety viditelné, je lepší kvalita pokožky. Také strava, která způsobuje alergie, jako je lepek, cukr nebo sója, je omezena. 

Pozor – keto dieta není vhodná pro těhotné ženy. Pokud čekáte miminko, musíte na sebe být obzvlášť opatrná. To ale neznamená, že to nejde. Podívejte se na článek Dieta v těhotenství a zjistěte, jak na to.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články