Alecia Beth Moore alias P!nk: Nestárnoucí rockerka slaví 39. narozeniny

V hudebním světě je Alecia známá jako P!nk.
Zdroj: profimedia.cz
Debutovala v roce 2000, a to albem Can’t Take Me Home.Proslavily jí až singly „Just Like A Pill“ a „Get The Party Started“.Spolupráce P!nk a její kadeřnice trvá už sedmnáct let.P!nk a její syn Jameson.+ 2 fotky+ 3 fotky

Trojnásobná držitelka Grammy, dvojnásobná maminka a jeden velký živel; i tak by se dala Pink popsat. Svou kariéru si aktivně buduje už od roku 1995 a na svém kontě má pět studiových alb a dvě koncertní DVD.

Redaktor
Redaktor 07. 09. 2018 09:03

Narodila se ve městě Doylestown v Pensylvánii. Její otec, veterán z Vietnamu, jí jako malé hrával na kytaru a zpíval – a ona se již na střední škole přidala k hudební skupině. V té době už si psala i své vlastní texty. Již jako čtrnáctiletá vystupovala v klubech ve Filadelfii. Ačkoli působila v R’n’B skupině Choice, P!nk nakonec pokračovala jako sólová zpěvačka.

Debutovala v roce 2000, a to albem Can’t Take Me Home – a píseň „There You Go“ posléze šplhala po mnoha hudebních žebříčcích v USA. Do širšího povědomí se dostala singly „Just Like A Pill“ a „Get The Party Started“ (album M!ssundaztood, 2001) – za druhou zmíněnou byla dokonce nominována na cenu Grammy.

Žije se svým manželem Careym Hartem: toho požádala o ruku sama, když během jeho závodu držela ceduli s nápisem „Vezmeš si mě?“ což se jejímu budoucímu manželi málem stalo osudným, neboť téměř způsobil nehodu. Vzali se spolu v roce 2006 a odloučili o dva roky později, načež se k sobě opět vrátili.

Pink je jedním z předních hlasů organizace PETA a kritizuje mnoho známých osobností za nošení kožešin a podporu kožešinového průmyslu. Často se také zapojuje do charitativních akcí.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články