Zpěvačka Hana Hegerová slaví 88.narozeniny: "Bude to koncert beze mě o mně," prozradila o chystaném velkolepém dárku

Hana Hegerová byla vždy šmrncovní.
Zdroj: Profimedia
Zpěvačce zazpívá i její kolegyně Jitka Molavcová.Hana Hegerová byla vždy šmrncovní.Portrét Hany Hegerové je vskutku odvážný.I Lenka Filipová chce zpěvačce k narozeninám zazpívat.+ 7 fotek+ 8 fotek

Hana Hegerová je považována za nekorunovanou královnu československého šansonu. V zahraničí dostala přezdívku Piaf z Prahy nebo Šansoniérka se slovanskou duší. Zpěvačka dnes slaví své osmaosmdesáté narozeniny a jako největší dárek dostane velkolepý koncert, na kterém ale kvůli zdravotnímu stavu bude nejspíš chybět.

Petra Járková
Petra Járková 20. 10. 2019 08:00

Velkolepý koncert

K velkolepé příležitosti, jako jsou osmaosmdesáté narozeniny, se připravuje koncert, u kterého však zpěvačka nebude přítomna.

„Vím, že mi bude 88 let a připravuje se veliký koncert. Bude to koncert beze mě o mně. Budou tam známí zpěváci, kteří zazpívají skladby, které jsem měla v repertoáru. Každopádně já osobně tam nebudu, ale pokud se to natočí, tak se velmi ráda podívám,“ prozradila Hegerová v jednom z nedávných rozhovorů.

Významná událost bude tedy Haně Hegerové věnována jako pocta. A i vy můžete společně s řadou umělců oslavit talent této zpěvačky na jedinečných narozeninových koncertech, které sama první dáma československého šansonu zaštítila. Koncert, který proběhne dnes, tedy v den zpěvaččiných narozenin, je už beznadějně vyprodán, ale nenechte si ujít pondělní přidaný termín od 20 hodin ve Foru Karlín.

Plejáda gratulantů

Lucie Bílá, Hana Zagorová, Štefan Margita, Michaela Gemrotová, Lenka Filipová, Jitka Molavcová, Ondřej Ruml, Patrik Děrgel, Dáša Zázvůrková, Zuzana Kronerová, Katarína Hasprová, Jana Hubinská, Jana Lieskovská a další si připravili exkluzivně pro tento večer nezapomenutelné hity z repertoáru Hany Hegerové. O živý doprovod se pak postará kapela klavíristy Petra Maláska. Ve stejném složení, jaké dlouhá léta doprovázelo právě tuto zpěvačku.

Zdravotní stav

I přesto, že by takhle velký koncert zpěvačka už nezvládla, je na svůj věk stále vitální a vypadá senzačně. Bohužel ji však trápí komplikace s ledvinami, což není v jejím věku nic neobvyklého.

„Žel bohu, nemám zdravé ledviny. Chodím do nemocnice každého půl roku. Já jsem svým způsobem zodpovědná, denně doma dělám několik směšných pohybů a snažím se, ale jsou věci, které sama neudělám. V nemocnici jsou šikovní doktoři i sestřičky. Je mi tam vlastně dobře,“ vypráví královna českého šansonu.

Kromě ledvin Hanu Hegerovou trápí také chůze do schodů. „Občas vyrazíme s vnukem do nějaké dobré restaurace. Jinak nikam ven moc nechodím. Ani nemůžu. Mám do bytu mnoho schodů a překonat tyto schody je očistec,“ posteskla si.

My pěvecké legendě přejeme, aby tyto neduhy co nejdříve vyřešila, oslavila velkolepě dnešní den a koncert si mohla užít alespoň v mysli s ostatními účinkujícími.

NA HANU HEGEROVOU A JEJÍ PLÁNOVANÝ KONCERT SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články