Hospic sv. Alžběty zkvalitňuje vybavení pro pacienty: 3. projekt, který můžete podpořit

Hospic sv. Alžběty zkvalitňuje vybavení pro pacienty: 3. projekt, který můžete podpořit
Zdroj: Pixabay.com

BRNO – Hospic sv. Alžběty v Brně je místo, které pomáhá nevyléčitelně nemocným, udržet si kvalitu života až do poslední chvíle. Také s pomocí programu společnosti Tesco „Vy rozhodujete, my pomáháme”, se snaží získávat finanční prostředky pro zkvalitnění poskytované péče.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 02. 07. 2019 11:33

Hospic sv. Alžběty je zdravotnické zařízení určené pro nevyléčitelně nemocné pacienty v pokročilé fázi onemocnění. Jeho posláním je zajištění co nejvyšší kvality života nevyléčitelně nemocných a umírajících, podpora rodinných příslušníků pacientů a pomoc pozůstalým v těžkých životních chvílích.

Pro skutečně odbornou péči jsou nezbytné vhodné pomůcky. U většiny pacientů je nutná komplexní ošetřovatelská péče, která zahrnuje i polohování ležících imobilních pacientů,“ řekla k problematice Květoslava Zapletalová, vrchní sestra lůžkového oddělení Hospice sv. Alžběty.

Materiální pomůcky jsou ale pro hospic finančně náročné, a proto by s vděčností přijali finanční pomoc, ze které by mohli potřebné vybavení zakoupit. „Uvítali bychom jakoukoliv finanční pomoc, ze které budeme schopni pořídit polohovací pomůcky, které přispívají k prevenci proleženin a k celkovému pohodlí pacienta,“ dodala Zapletalová.

Hospicová péče poskytuje komplexní pomoc a podporu nemocným v pokročilé a konečné fázi nevyléčitelných onemocnění. Podpora je také poskytována blízkým příbuzným těchto nemocných, kteří se často sami ocitají v situaci, kdy potřebují pomoc. 

Projekt „Vy rozhodujete, my pomáháme“

Do půlky července, přesněji do 14. 7. můžete hlasovat pro projekt, který si sami vyberete. Funguje to tak, že za každý nákup dostanete na pokladně žeton. S ním zajdete k vystaveným hlasovacím místům, kde se dozvíte více o projektech, a hlavně můžete dát hlasu tomu, který se vám líbí nejvíc.

Je třeba připomenout, že vyhrává každý. Do pátého ročníku programu se během května přihlásilo přes 500 projektů, z nichž bylo vybráno 270 těch, které Tesco společně se zákazníky podpoří. Vítězové hlasování v každé z lokalit obdrží od Tesco finanční podporu 30 000 Kč na realizaci, projekty na druhém místě 16 000 Kč a na třetím 10 000 Kč.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články