Buďte fit a nedovolte, aby na vás zaútočily bakterie a viry

Buďte fit a nedovolte, aby na vás zaútočily bakterie a viry
Zdroj: Pixabay

Rtěnka, pilník na nehty a parfém v kabelce, abyste byla neustále krásná a upravená. Co si ale přibalit, abyste byla také fit? Balení vitamínů, náplasti na nečekané drobné zranění a… lahvičku dezinfekce.

Speciální projekt
Speciální projekt 25. 10. 2021 16:40

Ta se po dobu bezmála dva roky trvající pandemie covidu-19 stala v podstatě nedílnou součástí našich životů. Stejně jako si pečlivě vybíráte dekorativní kosmetiku, dejte si záležet i na výběru dezinfekce. Společnost HARTMANN – RICO nyní přichází na trh s vylepšeným dezinfekčním gelem Sterillium Protect & Care Gel. Donedávna se používal jen v nemocnicích, teď se na něj můžeme spolehnout všichni.

Hebké a voňavé ruce

Dokáže totiž zničit 99,99 % virů i bakterií a konkrétně proti koronaviru je účinný již za neuvěřitelných 15 sekund. Má vysoký obsah alkoholu (85 % ethanolu) zvládne zničit až desetkrát více choroboplodných zárodků než ostatní dezinfekční gely. Vybírat můžete ze tří velikostí gelu Sterillium Protect & Care - 35ml lahvičkou do kabelky, větším 100ml balením na cesty nebo velkým do auta, to má 475ml a dávkovač.

Hartmann - Rico

A i když, jak bylo zmíněno, sloužil dříve gel Sterillium Protect & Care zejména zdravotníkům, bojíte-li se nepříjemné nemocniční vůně, jste na omylu. Gel je totiž obohacený o parfém, a díky komplexu pečujících látek hydratuje pokožku a zanechává ruce příjemně hebké.

„Dezinfekční přípravky Sterillium mají již 55 let důvěru zdravotníků, kteří je denně používají při své práci. Jsme rádi, že nyní můžeme stejně účinnou ochranu poskytnout i ostatním spotřebitelům ve svých domovech,“ říká Kateřina Vašínová, brand manažerka pro divizi Dezinfekce společnosti HARTMANN-RICO. 

Když není voda, mějte dezinfekci

O tom, jak důležité je mít čisté ruce, jsme se mohli všichni v uplynulých měsících přesvědčit. I když ideální je umýt si vždy ruce mýdlem pod tekoucí vodou, ne vždy takovou možnost máme. Proto by měla být lahvička s gelem vždy po ruce.

„Ačkoliv jsme jedním z hlavních světových výrobců dezinfekce, vždy ji, vedle zdravotnických zařízení, doporučujeme především tam, kde není tak jednoduché umýt si ruce vodou a mýdlem nebo je nutné dočasně zvýšit standard hygieny rukou, např. když má někdo v domácnosti infekční onemocnění,“ potvrzuje Petr Havlíček, který je ve společnosti HARTMANN – RICO za oblast dezinfekce zodpovědný.

Hartmann - Rico

Výběr dezinfekčního gelu, který nám umožní udržet se fit, je přitom docela věda. I když na dezinfekci narazíme momentálně na každém kroku – v obchodě, lékárně, ve službách a pořídit si vlastní kapesní balení můžeme zcela bez problémů, ne všechny druhy zajistí dobrou ochranu. Nemají totiž vlastnosti dezinfekčních přípravků a neumí zlikvidovat bakterie ani viry.

Jak tedy poznat ten správný? Čtěte informace na etiketách, hledejte takový gel, který na svém obalu uvádí, že je virucidní, virucidní na obalené viry nebo přímo účinný proti koronaviru. Právě tuhle informaci se dočtete na balení Sterillium Protect & Care. Seženete ho v lékárnách, drogeriích a na www.lekarnahartmann.cz. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články