Česká komedie Křtiny: Film spojil Peška s Havlovou i ve skutečnosti, Dagmar kvůli afro účesu vypadaly vlasy

Křtiny jsou česká komedie režiséra Zdeňka Podskalského z roku 1981 s hvězdným hereckým obsazením.
Zdroj: TV Prima
Křtiny jsou česká komedie režiséra Zdeňka Podskalského z roku 1981 s hvězdným hereckým obsazením.Hlavní postavou víkendového dobrodružství plného zmatků, omylů a překvapení, je technický náměstek kartografického ústavu, Ing. Čirůvka.Usedlý padesátník, odborník na slovo vzatý a slušný člověk jehož neprůbojné povaze však chybí potřebná ctižádost. Naštěstí i on má svého anděla strážného v podobě své energické sekretářky Karolíny.Ta totiž nemíní čekat až podnikového ředitele odcházejícího do důchodu nahradí jako odborník sice neschopný, ovšem zdatně podlézavý náměstek Humpl.+ 4 fotky+ 5 fotek

Náměstek jistého podniku Čirůvka odjíždí na služební cestu s mladou sekretářkou. Jeho žárlivé ženě, která ho shání po telefonu, namluví asistentka Karolína, že její manžel odjel služebně utužovat vazby mezi městem a vesnicí – na pravé vesnické křtiny. Co se stane dál? Nenechte si ujít dnešní televizní podívanou a vše se dozvíte.

Petra Járková
Petra Járková 08. 02. 2020 16:00

Hlavní postavou víkendového dobrodružství plného zmatků, omylů a překvapení, je technický náměstek kartografického ústavu, Ing. Čirůvka. Usedlý padesátník, odborník na slovo vzatý a slušný člověk jehož neprůbojné povaze však chybí potřebná ctižádost. Naštěstí má ale svého anděla strážného v podobě svérázné asistentky.

Milenecký vztah

Michal Pešek (kreslič Honza) a Dagmar Havlová (sekretářka Martina) se po natáčení filmu stali na krátkou dobu mileneckou dvojicí. I když jim vztah nevydržel, zůstali přáteli.

Zničené vlasy

Pro roli si Dagmar Havlová musela pořídit afro účes, kvůli kterému jí vypadala spousta vlasů. Herečka byla nešťastná a trvalo nějaký ten pátek, než se jí opět kštice zregenerovala a vlasy opět vypadaly k světu.

Natáčecí lokace

Místem natáčení posloužila i administrativní budova nacházející se  v pražských Vršovicích poblíž stadionu Eden. Dnes se tato budova nazývá Palác Kodaňská. Právě tady se natáčely veškeré scény odehrávající se v geodetickém podniku. Filmový štáb zavítal i do obce Krhanice, kde měl chalupu režisér Zdeněk Podskalský.

Houbová jména

Velkou zajímavostí je, že většina postav má "houbová" jména: Čirůvka, Ryzec, Kotrč, Koloděj, Hlívová, Liška nebo Klouzek.

Asistent režie

Asistentem režie byl Zdeněk Troška, který se nakonec sám vypracoval na režiséra. Jeho komedie, do nichž s oblibou obsazoval Helenu Růžičkovou, jsou dodnes oblíbené a vysílané.

Zápal plic

Libuše Šafránková, která si zahrála ve filmu Naďu, měla v průběhu natáčení zápal plic, což zkomplikovalo štábu situaci. Libuška se tak nemohla pořádně doléčit, aby se film stihl dotočit v termínu.

NA SNÍMKY Z FILMU KŘTINY SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

REDAKČNÍ TIP: NA ČESKOU KOMEDII KŘTINY SE MŮŽETE PODÍVAT DNES VE 21:30 NA TV PRIMA

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články