Cigaretám zvoní hrana! Na scénu vstupují nikotinové alternativy

Cigaretám zvoní hrana! Na scénu vstupují nikotinové alternativy
Zdroj: Bat

Ceny cigaret konstantně stoupají a spolu s dalšími náklady způsobenými vysokou inflací a energetickou krizí nutí kuřáky vážně přemýšlet o tom, zda si krabičku cigaret, jejíž cena vyjde v průměru na závratných 126 korun, mohou ještě vůbec dovolit. Řada z nich proto hledá cesty, jak rostoucí náklady krotit.

Redaktor
Redaktor 05. 10. 2022 15:10

V případě užívání nikotinu se jim jako alternativa nabízí zahřívaný tabák. Tabákové náplně do zařízení jako je například glo, se totiž drží na ceně kolem 85 korun za krabičku obsahující 20 kusů, tedy stejně, jako běžná krabička cigaret. To pro ně může představovat úsporu více jak 40 korun na krabičce. To už pro mnohé z nich může znamenat významnou úsporu v rozpočtu.

Dvojí výhra

Vedle financí hraje ve prospěch nikotinových alternativ také mnohem menší zátěž na lidský organismus, kdy dle dostupných studií významným způsobem eliminují zdravotní rizika, jímž jsou vystaveni běžní kuřáci.

Zdá se, že současné zdražení může pro řadu kuřáků představovat pomyslný strop a nyní mají jen dvě možnosti, buď přestat kouřit úplně nebo přejít k potenciálně méně škodlivým alternativám, ať jde o zahřívaný tabák či stále populárnější nikotinové sáčky," komentuje současnou situaci na trhu Michal Brzobohatý, obchodní ředitel společnosti British American Tobacco, která se zaměřuje na vývoj nikotinových alternativ, v nichž spatřuje budoucnost tabákového průmyslu.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články