Startuje MasterChef 2020: Přehled porotců, soutěžících i novinek

Jeden natáčecí den trvá v průměru 13 hodin.
Zdroj: TV Nova
Štáb MasterChef Česko má zhruba 120 členů.Srdcem celého studia je přenosový vůz, ve kterém sedí 10 lidí. Kromě hlavního režiséra a showrunnera (tedy hlavního mozku celé show) v něm najdete další osoby, které hlídají záběry na desítce obrazovek, kvalitu zvuku a také kvalitu materiálu.Jeden natáčecí den trvá v průměru 13 hodin.

Za celé natáčení štáb nasbíral více než 610 terabitů materiálu, což je jako 32000 stažených celovečerních filmů v běžné kvalitě.+ 5 fotek+ 6 fotek

MasterChef Česko 2020 je tu! Dnes si diváci, kteří fandí amatérským kuchařům, přijdou na své. Pod dozorem tří odborníků se jeden z nich stane českým MasterChefem. Letos na vás čeká řada změn i novinek, tak se na ně pojďme podívat, ať jste na večerní dávku zábavy dostatečně připraveni.

Petra Járková
Petra Járková 06. 02. 2020 16:00

Oblíbená kulinářská soutěž MasterChef Česko dnes startuje další sérii. Těšit se můžete na oblíbené porotce ve složení Radek Kašpárek, Jan Punčochář a Přemek Forejt. Tito tři šéfkuchaři jsou mistři ve svém oboru a návštěva jejich restaurací je opravdovým kulinárním zážitkem. Mají tedy amatérským kuchtíkům hodně co nabídnout.

Castingy a výběr nejlepších

Dnešní díl bude o castinzích, ze kterých porota vybere třicet nejlepších kuchařů. Z nich se pak díky soubojům sníží počet na finálových šestnáct. Tito zapálení milovníci jídla, vaření, pečení a gastronomických trendů se pak utkají o titul MasterChefa.

Novinky letošní série

Letošní série je obohacena i o několik novinek, které by měly diváka více navnadit a soutěžící ještě lépe otestovat v jejich dovednostech. Největší novinkou je takzvaná imunitní výzva. Pokud díky ní získá soutěžící jedinečnou výhodu, může se dokonce vyhnout vyřazování. Další novinkou je velký počet výzev venku. Soutěžící si vyzkouší vaření v nejrůznějších prostředích. Jmenovat můžeme například výlov rybníka nebo myslivecký hon. Porota se letos také více zaměří na českou kuchyni a díky tomu proběhne i několik speciálních výzev. Jak sami porotci avizují, bude se jednat o nejtěžší sérii, která zde prozatím byla.

Vítěz a jeho možnosti

 „Letos poprvé získá vítěz cenu, která je víc než peníze nebo sláva. Dostane jedinečnou možnost strávit s námi v kuchyni nějaký čas a podílet se na speciálním menu. Může si vybrat jakoukoli z našich tří restaurací!“ prozradil Jan Punčochář, který je mistrem české kuchyně.

Zajímavosti o soutěži

Srdcem celého studia je přenosový vůz, v němž sedí 10 lidí. Kromě hlavního režiséra a showrunnera (tedy hlavního mozku celé show) v něm najdete další osoby, které hlídají záběry na desítce obrazovek, kvalitu zvuku a také kvalitu materiálu. Celý štáb MasterChef Česko má zhruba 120 členů. Za celé natáčení štáb nasbíral více než 610 terabitů materiálu, což je jako 32000 stažených celovečerních filmů v běžné kvalitě.

NA DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI O SOUTĚŽI MASTERCHEF SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA PRVNÍ DÍL NOVÉ SÉRIE MASTERCHEFA 2020 SE PODÍVEJTE DNES OD 21:30 NA NOVĚ

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články