Co byste neměli dělat během zatmění Měsíce? Pozor na milování i jídlo

Měsíc nás ovlivní víc, než si myslíme
Zdroj: Pixabay

V pátek desátého ledna obloha nabídne jeden ze svých zajímavých úkazů – dojde totiž k polostínovému zatmění Měsíce. K tomuto jevu se váže i řada pověr a mýtů, ovšem jak už to tak bývá, ne všechny jsou pravdivé.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 10. 01. 2020 10:20

Polostínové zatmění Měsíce nastává za úplňku, který připadá právě na druhý lednový pátek tohoto roku. Dochází k němu díky tomu, že Měsíc prochází v blízkosti stínu, který do kosmického prostoru vrhá Slunce. Tento úkaz je viditelný v době, kdy se Měsíc nachází hodně blízko od okraje zemského stínu.

Po zatmění do vany

Jenže jak už to tak bývá, různé teorie, proč během noci Měsíc „zmizí“ z oblohy měly i starodávné kultury. Například podle hinduistického Védy Vjásy zatmění Měsíce nastalo v době, kdy démonský bůh Rahu držel Slunce a Měsíc mezi svými ústy a od té doby tento jev vyzařuje hodně negativní energie. Spousta pověr přetrvala dodnes, řídit bychom se jimi však neměli…

Jedna z nich říká, že ihned po zatmění Měsíce by se měl každý vykoupat. A některá náboženství dokonce „doporučují“ koupel v oblečení a ve studené vodě. Ale nemyslíte, že by v těchto chladných dnech byla rozumnější pořádně horká vana?

Zapomeňte na jídlo i na milování, ale pozor na spánek!

Také se říká, že by se během zatmění Měsíce nemělo jíst. A pokud už vás mlsná dožene, tak byste se měli další tři dny sledovat. Některé moderní teorie dokonce tvrdí, že jídlo je v tento den vystaveno nadměrnému UV a kosmickému záření, ale věřte tomu, že jídlo bude vystaveno úplně stejným vlivům, ať už si ho dáte v pátek nebo třeba v sobotu. Zatmění Měsíce ho tedy nijak neovlivní.

Některá nařízení jdou ale ještě dál,třeba i do intimního života, a během zatmění Měsíce výrazně nedoporučují mít pohlavní styk. „Tato událost je považována za extrémně nepřijatelnou,“ tvrdí astrolog Soniyaa Bhagiyaa. Věřili byste ale tomu, že to, co se odehraje ve vaší posteli, má něco společného s Měsícem?

Tím to ovšem nekončí. Nejenže byste neměli jíst a máte zakázaný sex, zároveň si musíte dávat pozor, abyste během zatmění Měsíce neusnuli. Tak co tedy máte v pátek večer dělat? Rozhodně si nesedat na zvířata. Ovšem tomu se většinou vyhýbáme i tak a se zatměním Měsíce to nemá nic společného.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články