Další drama v královské rodině. Nejstarší vnuk královny Alžběty II. Peter Phillips se rozvádí

Další drama v královské rodině. Nejstarší vnuk královny Alžběty II. Peter Phillips se rozvádí
Zdroj: Profimedia.cz

Není to tak dávno, co britská královská rodina řešila, a vlastně stále ještě řeší, odchod Harryho a Meghan z jejich rolí v královské rodině. A nyní na veřejnost vyplouvá další kauza - rozvod Petera Phillipse, nejstaršího vnuka královny, který o problémech ve vztahu prý dosud neměl žádné tušení.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 11. 02. 2020 13:57

Peter Phillips je synem princezny Anny, sestry Charlese, a zároveň prvorozeným vnukem britské královny Alžběty II. Když přišel na svět, byl v pořadí pátým kandidátem na britský trůn. Podle dostupných informací si však ke svému jménu nenese žádný šlechtický titul, i když mu ho královna nabídla. Došlo tím k nevídané situaci, jelikož dvaačtyřicetiletý Peter se stal prvním prvorozeným vnukem monarchy, který po pěti stech letech nezískal žádný titul. Jeho matka se mu tak snažila zajistit „normální" život.

Seznámili se na Formuli 1

Se svou stále ještě současnou manželkou Autumn se Peter poprvé setkal při práci na závodě Formule 1. Autumn v té době však netušila, kým její vyvolený skutečně je. To odhalila až později, kdy ho uviděla v televizi a zjistila, že je členem královské rodiny. „Autumn, do čeho ses to dostala?“ reagovala její maminka na zjištění, že je Peter vnukem britské královny.

Jejich vztah však pokračoval a v roce 2007 oznámili své zásnuby. O rok později, 17. května roku 2008, si v kapli svatého Jiřího na hradě Windsor řekli své ano a dva roky na to se jim narodila jejich první dcera Savannah, ke které poté ještě přibyla dcera Isla.

V tisku je Peter často označována za královnina oblíbeného vnuka a spolu se svou ženou i dětmi se často účastní rodinných akcí. Taky Autumn vždy vřele mluvila o svých královských příbuzných. „Je to rodina, jsou šťastní, mají skvělé vzájemné vztahy, jsou si velmi blízcí,“ prozradila jednačtyřicetiletá Autumn, která pochází z Montrealu.

Jako blesk z čistého nebe

Jenže teď se zdá, že jejich spokojenému manželství je konec. To ale Peter netušil, a když zjistil, že je jejich vztah v troskách, tak byl pořádně naštvaný. „Vypadá to, že se jejich manželství rozpadlo. Pro Petera je jako blesk z čistého nebe a je z této situace velmi rozrušený,“ komentoval situaci zdroj z jejich blízkého okolí. „Myslel si, že je šťastně ženatý a má perfektní rodinu se dvěma krásnými dcerami. Nyní je však v naprostém šoku,“ dodal tento zdroj. Důvod krachu vztahu ale zatím nikdo neobjasnil.

Buckinghamský palác se zatím k celé situaci odmítl vyjádřit a tyto informace musí prvně potvrdit jedna ze zúčastněných stran. Ovšem Autumn i jejich dcery mají kanadská občanství, a tak je možné, že se bude opakovat stejná situace jako u Harryho a Meghan, kteří z Anglie „prchli" právě do Kanady.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články