Dejte šanci přírodě. S lidským tělem umí dělat zázraky

Dejte šanci přírodě. S lidským tělem umí dělat zázraky
Zdroj: Pixabay

Slyšíme to pomalu na každém kroku, člověk se k přírodě chová tak macešsky, přitom ona mu toho tolik nabízí! Třeba to, co umí rostliny udělat s naší pletí, se bez nadsázky rovná zázraku. Tak dejme přírodě šanci a nechme její nadpřirozenou moc působit…

Speciální projekt
Speciální projekt 08. 11. 2021 13:00

Naši předci by se asi divili. Zatímco dříve bylo možné využívat jen a pouze dary přírody, dnes stačí zajít do obchodu a vybrat si z nepřeberného množství produktů a značek. Věděli jste třeba, že lidé z vyšších vrstev si v dobách dávno minulých umývali vlasy třeba směsí žloutků a oplachovali je vývarem ze slupek z ořechů?

Poznejte sílu rostlin

Teprve v roce 1904 berlínský drogista, jmenoval se Hans Swarzkopf, vynalezl práškovou směs na mytí vlasů. Na tekutý šampon si lidstvo muselo počkat až do roku 1927…

I když starat se o tělo a pleť asi nebylo dříve tak snadné a pohodlné, nesporným plusem naopak bylo, že lidé dobře věděli, co používají. Protože ať se nám to líbí nebo ne, dnešní doba je dobou chemických látek. Proto bychom při výběru měli být obezřetní.

Příroda nám toho tolik nabízí. Aloe vera na suchou pokožku, rakytník či kopřiva na vlasy, měsíček lékařský pro miminka a tak dále a tak dále! Třeba Lichořeřišnice je jednou z hlavních přísad nové řady péče o pleť od Yves Rocher – Elixir Botanique.

Extrakt ze zmíněné lichořeřišnice, krásné rostliny, která je pro své vlastnosti oceňována už pěknou řádku let a boduje v péči o zdraví i pokožku, spojila svoji sílu s extraktem z mikrořas Tetraselmis.

Berte a oplácejte to

Brát od z přírodních zdrojů ale také znamená přírodě její „služby“ oplácet. Myslete na to, když si pořizujete nový výrobek a nezapomínejte, že díky němu můžete čerpat z přírodního bohatství a o to důležitější je, abyste přírodu nezatěžovali. Pátrejte po tom, zda jsou vyrobeny ekologicky a jakou stopu zanecháte poté, co produkt vypotřebujete.

Zmíněný Yves Rocher na toto hledí. Proto je design řady Elixir Botanique opřen o závazky, které ovlivňují všechny fáze životního cyklu produktů. Byly pro ně vyvinuty šetrné dvoustranné obaly, díky čemuž se ušetří až 41 % kartonu a zcela odstraněna byla plastová fólie kolem výrobků, díky čemuž je možné ušetřit ročně obrovské množství plastů.

---

O Yves Rocher…

  • Objevování světa rostlin se společnost věnuje přes 60 let. Na složení výrobků a posouvání hranic znalostí tady myslí den co den.
  • Ve složení výrobků Yves Rocher hrají hlavní roli aktivní látky rostlinného původu - výtažky z rostlin, které jsou pěstovány jak ve Francii, tak v dalších oblastech světa a vynikají svými blahodárnými účinky na pleť.
  • Na 60hektarech polí ve francouzském La Gacilly si společnost pěstuje rostliny v režimu ekologického zemědělství, zbytek ingrediencí pochází z různých koutů světa, které Yves Rocher získává od vybraných pěstitelů, kteří sdílejí stejné hodnoty.
  • V Yves Rocher se ale také neustále snaží snižovat dopad výroby na životní prostředí. Proto zde pravidelně přehodnocují své postupy a podporují ty, kteří bojují ve prospěch přírody.
  • Více podrobných informací najdete na webu www.yves-rocher.cz.

---

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články