Docent Měšťák: Plastika nosu vám může změnit život, stanete se pro všechny jiným člověkem

Docent Měšťák: Plastika nosu vám může změnit život, stanete se pro všechny jiným člověkem
Zdroj: archiv kliniky ESthÉ

Doc. MUDr. Jan Měšťák CSc – plastický chirurg
Před zákrokem
Po zákroku
Před zákrokem+ 1 fotka+ 2 fotky

Nos zaujímá na našem obličeji dominantní postavení. Pokud tedy váš nos není ideální, je téměř jisté, že jste se ve svém životě setkali s posměchem. Velký nos či takzvaná "skoba" může být příčinou mnoha duševních útrap. Přestaňte se trápit a využijte služeb odborníků, kteří umí v tomto směru dnes už zázraky.

Speciální projekt
Speciální projekt 08. 10. 2020 10:00

Nos je dominantou každého obličeje, proto je více než důležité, aby byl váš nos souměrný a přirozený. Aby dodal vašemu obličeji šmrnc a ukázal ty rysy, které si zaslouží být vidět.

Napravte vady nosu

„A právě úkolem plastického chirurga je napravit vadu nosu, zbavit jeho nositele nápadné odlišnosti a posílit tak i jeho sebevědomí a sebeuspokojení ze sebe sama“ prozrazuje legenda mezi plastickými chirurgy, zakladatel Kliniky plastické chirurgie Esthé a emeritní přednosta Kliniky plastické chirurgie Nemocnice Na Bulovce doc. MUDr. Jan Měšťák CSc.

Ten roku 1997 otevřel kliniku plastické chirurgie Esthé v Praze Na Příkopech. Za dobu jejího fungování se množství možných zákroků značně rozrostlo a nyní klinika nabízí širokou škálu specializovaných služeb od plastiky prsou přes liposukci až po úpravu povadlého bříška po porodu.

Velký osobní prospěch

Pokud váháte, zda do operace nosu jít, pak byste měli vědět, že neexistuje žádný jiný estetický zákrok, který by přinesl člověku více osobního prospěchu, než je právě úprava nosu. Jak sám Měšťák uvádí, za svou praxi se setkal s mnoha pacientkami, které po sundání sádry neskrývaly slzy štěstí a mnoha dospívajícími děvčaty, která procházela šikanou a nyní jsou z nich úspěšné a sebevědomé mladé dámy.

Rhinoplastika vám pomůže i v případě, že chcete změnit image a to, jak na druhé působíte. Třeba se vás bojí nebo ostýchají oslovit třeba právě proto, že vaše tvář působí díky nevzhlednému nosu přísně a nedostupně. Své o úpravách nosu ví i nejrůznější královny krásy, modelky či herečky. Získané sebevědomí jim nejednou pomohlo v kariéře nebo úspěchu v soutěži krásy.

Zlepšení psychického stavu

Stejně jako každá jiná operace, tak i operace nosu má přinést pacientovi především užitek a zlepšení psychického stavu. Důležité je samozřejmě i posuzovaní okolí. Je vtipné, že i vaši nejbližší občas neumí změnu identifikovat. Ví, že se jim líbí, že je na vás něco nového, ale nemohou přijít na to, co to je. U žen si často myslí, že mají třeba jen nový účes nebo změnily líčení.

„Velmi úsměvně na mě zapůsobila jedna příhoda s maminkou operované, která o rhinoplastice také nevěděla a ani vědět nesměla, protože dceři zakázala jít na operaci nosu. Když jeli společně autem, které řídila „neposlušná“ dcera a bylo to krátce po sejmutí sádry, maminka si všimla malé modřiny na pravé tváři. Nestačila jí odpověď dcery, že se asi udeřila. Byla přesvědčena, že dceru manžel bije a ta jí to nechce říct. Začala se k manželovi své dcery chovat odměřeně a jí urgovala, aby si to nenechala líbit a rozvedla se s ním. Takhle to trvalo do té doby, než manželé vyšli s pravdou ven,“ podělil se s vtipnou příhodou doc. MUDr. Jan Měšťák CSc.

archiv kliniky ESthÉ

Správná volba operatéra

Aby rhinoplastika dopadla na jedničku, je nutné správně volit operatéra. Důležité je, aby měl estetické cítění, zkušenost a zručnost, významné jsou i reference kliniky, kde vám budou zákrok provádět. Klidně si vyhledejte více míst, kde by vám zákrok mohli udělat, zajděte na vícero konzultací a rozhodněte se dle toho, kde se vám bude líbit a kde vám bude přístup operatéra nejvíce sedět. Je to pravdu velmi důležité, stejně tak jako vám podařená rhinoplastika může život změnit k lepšímu, ta nepovedená může kvalitu života mnohonásobně zhoršit. Ani to, není ovšem konec světa. Jednou ze specialit docenta Měšťáka je totiž i oprava nepovedených operací nosu.

„Co uvítá každý zájemce o operaci nosu je skutečnost, že rhinoplastika nebolí. Provádí se v celkové anestézii, výjimkou jsou korekce pouze hrotu nosu, která bývá v místním znecitlivění. Nepříjemná je snad pouze nutnost dýchat ústy po dobu 2 dnů pro zavedení nosní tamponády. Jen výjimečně je operace doprovázena většími otoky a modřinami. Ty obvykle do doby sejmutí sádry po 2 týdnech již vymizí a pacient si může užívat svůj nový nos“, doplňuje závěrem docent Měšťák, který je jedním z předních odborníků na rhinoplastiku. Dokazuje to i řada publikací, které na toto téma vydal, z nichž ta nejnovější nese název Estetické operace nosu v klinické praxi (Grada, 2019).

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články