Emotivní zpověď Heleny Dvořákové: Maminka je pro mě domov, chalupa a bramboračka

Do pořadu Moje máma přijala pozvání Helena Dvořáková.Helenini rodiče u moře.Helena s maminkou na výletě v jeskyni.Helena s maminkou v restauraci.+ 3 fotky+ 4 fotky

Herečku Helenu Dvořákovou (42) si televizní diváci vybaví hlavně jako Janu Chládkovou ze seriálu Kriminálka Anděl. Tato půvabná blondýnka je ale především talentovanou divadelní umělkyní, která má na svém kontě Cenu Thálie a dvě Ceny Alfréda Radoka. V našem novém letním speciálu Moje máma se rozpovídala o tom, co pro ni znamená maminka.

Petra Járková
Petra Járková 26. 07. 2021 09:41

Web Lifee.cz uvádí v létě 2021 velkou novinku: Sérii minirozhovorů se slavnými Češkami o jejich maminkách. Prvním hostem našeho nového pořadu Moje máma byla úspěšná sportovkyně a trenérka Olga Šípková, po ní přišla na řadu herečka a duchovní průvodkyně Gabriela Filippi.

Nyní Miluška Bittnerová vyzpovídala svou hereckou kolegyni Helenu Dvořákovou. Rodačka z Brna vystudovala JAMU a až do roku 2006 působila v Městském divadle v Brně. Poté přesídlila do Prahy a stala se členkou Divadla v Dlouhé. Za roli Ysé ve hře Polední úděl získala roku 2011 Cenu Thálie i Cenu Alfréda Radoka. Tu si odnesla již dříve za titulní postavu ve hře Faidra, za niž byla roku 2007 nominována i na Cenu Thálie.

Diváci ji ale znají především jako představitelku psycholožky Jany Chládkové v Kriminálce Anděl, mihla se nicméně i v Četnických humoreskách či Černé sanitce. První filmovou zkušenost pak získala roku 2009 v krátkém filmu Mamánek.

Helena Dvořáková vzpomíná v novém pořadu Moje máma na to nejdůležitější, co ji maminka naučila. Kdy na ni byla maminka nejvíc hrdá a co by mámě vzkázala? Na vše odpovídá v emotivním videu, ve kterém zavzpomínala na dětství.

Moje máma: Vzpomínky Heleny Dvořákové

Co vás napadne jako první, když se řekne máma?

Máma je pro mě domov, chalupa, zahrada a její bramboračka.

Jak vám maminka říkala, když jste byla malá?

Myško.

Jak se seznámili vaši rodiče?

V nemocnici. Moje maminka byla zdravotní sestřička a tatínek tam chodil za svojí mamkou. No, a pak chodil za mojí maminkou.

Co vás maminka naučila?

Máma mě naučila, že podle bot poznáš člověka a podle záchodu restauraci.

Co jste neměla ráda, když vám říkala maminka, a teď to říkáte také?

Nepřemýšlej o tom.

Kdy na vás byla máma hrdá?

Vždycky, když se mi něco podařilo.

V čem měla maminka pravdu?

V hodně věcech!

Jak vám maminka řekla, že Ježíšek neexistuje?

Souvisí to s medvíkama. Jako poslední hračku od Ježíška jsem dostala medvěda a rodiče mi tvrdili, že to není dárek pro mě, ale pro někoho jiného. Já ale věděla, že je pro mě a protože ho koupili v obchodě, tak jsem pochopila, že je to s tím Ježíškem trošku jinak.

Co byste mamince vzkázala?

(dlouhé ticho) Asi tohle.

Související články

Další články