Emotivní zpověď Markéty Mayerové: I když jsem si myslela své, na maminčina slova vždycky došlo

Maminka Markéty MayerovéMaminka Markéty MayerovéMarkéta Mayerová s maminkou a sestrouMarkéta Mayerová s maminkou a sestrou+ 3 fotky+ 4 fotky

Moderátorka Markéta Mayerová (54) patřila jeden čas k nejznámějším tvářím Česka. Nyní žije s dcerou v domku na kraji Prahy, natáčí videa zaměřená na hobby, zahradu a bydlení a píše články. V našem letním speciálu Moje máma se s nostalgií rozpovídala o tom, co pro ni znamená maminka.

Michaela Šimeček
Michaela Šimeček 09. 08. 2021 09:00

Web Lifee.cz přichází v létě 2021 s velkou novinkou: Sérií minirozhovorů se slavnými Češkami o jejich maminkách. Prvním hostem našeho pořadu Moje máma byla úspěšná sportovkyně a trenérka Olga Šípková, minulý týden jste pak mohli zhlédnout dojemnou zpověď půvabné slovenské herečky Vlastiny Svátkové.

Teď Miluška Bittnerová vyzpovídala čtyřiapadesátiletou moderátorku Markétu Mayerovou, kterou proslavilo působení na TV Nova. Se svým moderátorským i životním partnerem Slávkem Bourou zde tři roky uváděli pořad Snídaně s Novou. Od roku 2012 jste mohli Markétu slýchat na Frekvenci 1 a před třemi lety měla na Českém rozhlase Dvojka pořad Kolotoč.

Se Slávkem Bourou má Mayerová jednadvacetiletou dceru Agátu. Rozvedli se v roce 2008. V pořadu Moje máma zavzpomínala Markéta Mayerová na to nejdůležitější, co ji maminka naučila. Kdy na ni byla nejvíc hrdá a co by jí vzkázala? Na vše odpovídá v emotivním videu, ve kterém na maminku zavzpomínala díky sérii otázek o dětství.

Moje máma: Vzpomínky Markéty Mayerové

Co prvního vás napadne, když se řekne máma?

Máma. No, to obsahuje úplně všechno. Prostě pocit bezpečí, pohody, jistoty.

Jak vám říkala maminka, když jste byla malé dítě?

Markulínku.

Co jste neměla ráda, když vám maminka říkala, a teď to říkáte také?

Počkej, až budeš mít dítě! Ono se ti to všechno vyčistí, vyjasní a vrátí. A pak ještě říkala něco, co jsem si odpřisáhla, a to bylo To se nedělá! Ale proč se to nedělá, k tomu jsme se nikdy nedostaly. Takže jsem si říkala, že to svojí dceři nikdy nebudu říkat. Až do chvíle, kdy si vzpomínám, jak stojím mezi futry, držím se, mám napnuté žíly na krku a řvu na ni To se nedělá! A nemám vůbec chuť jí vysvětlit proč.

Co vás maminka naučila?

Naučila mně spoustu věcí. Lásku k hudbě, k vážné hudbě, k pianu, protože jsem hrála asi 14 let na piano a ségra taky. Posléze i její dcera a moje dcera, takže to k nám všechno vnesla máma. Naučila mě lásce k divadlu. Učila mě, že termíny jsou od toho, aby se dodržovaly. V tom byla velmi důsledná a přísná, takže díky. A že se nikdy nechodí nikam pozdě.

Kdy na vás byla máma hrdá?

Já myslím, že máma je na nás se ségrou hrdá celoživotně.

V čem měla maminka pravdu?

Myslela jsem, že ve spoustě věcí ne, ale postupem času přicházím na to, že vlastně skoro úplně ve všem. Ať jsem si myslela, co jsem si myslela, tak nakonec na její slova došlo.

Jak vám maminka řekla, že Ježíšek neexistuje?

No... Ježíšek přeci existuje.

Co byste mamince vzkázala?

Že tě miluju, mamuš, to víš. A že se strašně těším, až bude normální svět a budeme spolu moct někam vycestovat, protože jsme poměrně nedávno objevily, jak úžasný je si spolu vyrazit do Amsterdamu nebo do Belgie. Takže já bych s tebou chtěla strašně moc procestovat. A nesekýruj mě pořád, abych nepila a nekouřila, protože já si stejně občas tu skleničku a to cigárko dám.

Celou emotivní zpověď Markéty Mayerové uvidíte v úvodním videu!

Související články

Další články