Drama 21 gramů: Název filmu vznikl podle domnělé váhy lidské duše, Naomi Watts přijala roli bez čtení scénáře

21 gramů je americký film z roku 2003, který režíroval a spoluprodukoval mexický režisér Alejandro González Iñárritu. Hlavní role ztvárnili Sean Penn, Naomi Watts, Charlotte Gainsbourg, Danny Huston a Benicio del Toro. Film je druhým v Trilogii smrti, když jej předchází Amores perros a následuje Babel
Zdroj: TV Nova
21 gramů je americký film z roku 2003, který režíroval a spoluprodukoval mexický režisér Alejandro González Iñárritu. Hlavní role ztvárnili Sean Penn, Naomi Watts, Charlotte Gainsbourg, Danny Huston a Benicio del Toro.Film je druhým v Trilogii smrti, když jej předchází Amores perros a následuje Babel.Cristina Pecková (Naomi Watts), která od doby svého neklidného mládí již dozrála, je milovanou starší sestrou Claudie (Clea DuVall), hodnou manželkou Michaela (Danny Huston) a milující matkou dvou malých dcer.+ 5 fotek+ 6 fotek

Americký film mexického režiséra Alejandra Gonzála Iñárrita z roku 2003 je druhým dílem v Trilogii smrti. První část nesla název Amores perros a po 21 gramech následuje Babel. Ve filmu se objeví spousta hvězd jako je Sean Penn, Naomi Watts nebo Charlotte Gainsbourg.

Petra Járková
Petra Járková 13. 04. 2020 15:00

Existuje osud a je jedno, co ve svém životě děláme, protože máme vše předurčeno? To se dozvíte díky filmu 21 gramů, který svede dohromady tři různé osoby. Spokojenou ženu v domácnosti v podání Naomi Watts, profesora matematiky Seana Penna a recidivistu Benicia Del Tora.

Velký úspěch

První víkend byl film promítán jen v osmi kinech a i tak vydělal neuvěřitelných 274 454 dolarů. Poté, co se snímek dostal i do dalších kin, se především na severoamerickém kontinentě stal legendou a vydělal velkolepých 16 miliónů dolarů.

Pečlivý výběr herců

Herci byli do filmu pečlivě vybíráni a na jejich skvělých výkonech je to dozajista znát. Sean Penn a Naomi Watts za své výkony získali mnoho ocenění, například Volpi Cup pro nejlepšího herce na MFF v Benátkách nebo cenu pro nejlepší herečku od Asociace filmových kritiků Los Angeles. Benicio Del Toro byl dokonce nominován na Oscara, ale sošku nakonec nezískal.

Ruční kamery

Je neuvěřitelné, že skoro celý film byl natáčen ruční kamerou a navíc chronologicky.

Název filmu

Název film získal díky pokusům doktora Duncana MacDougalla z Haverhillu, který na počátku 20. století přišel s teorií, že duše je změřitelná a zvážitelná. Hmotnost duše určil právě na 21 gramů.

Nevídané nadšení

Herečka Naomi Watts  si byla tak jistá, že byl bude skvělý, že přijala roli, aniž by si předem přečetla scénář, což se jen tak nevidí.

Nečekaná smrt

V roli Marianne měli diváci původně vidět herečku Katrin Cartlidge, která ale krátce před natáčením zemřela. Byla tedy znovu povolána Melissa Leo, která už předtím byla na konkurzu. Podruhé už se režisérovi zdála lepší a roli nakonec dostala.

NA SNÍMKY Z FILMU 21 GRAMŮ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA FILM 21 GRAMŮ SE MŮŽETE PODÍVAT DNES VEČER VE 22:30 NA NOVA CINEMA

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články