Herečka a spisovatelka Ivanka Devátá: Píše o zapeklitých vztazích s osudovými muži - Vinklářem i Hlavicou

Ivanka Devátá s Josefem Vinklářem nebyla šťastná
Zdroj: Čsfd
Ivanka Devátá s Radoslavem Brzobohatým ve filmu MstitelIvanka Deváta se ráda smálaIvanka Devátá je také uznávanou spisovatelkouMiloš Hlavica byl uznávaný herec i dabér+ 6 fotek+ 7 fotek

Ivanka Devátá je známou herečkou, ale málo se o ní ví, že i velmi dobrou spisovatelkou. Začala psát už v dětství, na škole jí dokonce otiskli pár básniček v brněnských časopisech, o profesionální dráze spisovatelky však nikdy neuvažovala.

Petra Járková
Petra Járková 31. 05. 2019 08:00

Ivanka Devátá se jako malá sice o psaní zajímala, ale její srdce přece patřilo divadlu. První role dostala v Brně a pak její cesta vedla na DAMU. Po absolvování školy hrála v několika pražských divadlech a také filmech.

Po třicítce dostala Ivanka žloutenku a na nějaký čas musela pověsit herectví na hřebík. Sáhla opět po peru a začala psát. Nejprve psala pohádky pro rozhlas a když se setkala s kladnou odezvou, začala i s fejetony. Po uzdravení se však opět vrátila k herectví.

Až poté, co odešla do hereckého důchodu, se k psaní zase vrátila. Začala psát příběhy, které prožila. Dozvíte se tak mnoho ze života s jejími dvěma osudovými muži - Milošem Hlavicou a Josefem Vinklářem, za kterého se vdala hned dvakrát.

Poprvé se herečka vdávala už ve 24 letech. Jejím prvním manželem byl Miloš Hlavica. Tehdy byla dokonce úspěšnější a dostávala víc rolí než on. Jenže idylka vydržela jen do doby, než se Josef Vinklář rozvedl s Janou Dítětovou. Slavnému svůdníkovi se totiž Ivanky zachtělo.

Jejich manželství však nebylo šťastné. Vinklář pil, vymetal večírky a střídal milenky jak na běžícím pásu. Ivanka na něj čekala doma. Nakonec vše vyústilo až v hereččin kolaps. Sama přiznává, že měla tenkrát 49 kilo a nakonec skončila v blázinci.

Herec ji tenkrát prosil za odpuštění a sliboval, že se změní. Devátá s ním vydržela ještě dva roky a poté ho stejně opustila. Konečně se prý zase cítila svobodná. Vše o svých osudových vztazích s oběma muži dokonale popsala ve svých knihách, které se staly bestsellery.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články