Iva Frühlingová: Myslela jsem, že umírám

Iva Frühlingová v pořadu Na kafeečko
Zdroj: Lifee.cz/talkshow Na kafeečko

V tu nejméně vhodnou dobu se u zpěvačky Ivy Frühlingové objevily psychické potíže, konkrétně panické ataky. Přišly krátce po narození jejího syna. Jak se s touhle překážkou vyrovanala?

Redaktor
Redaktor 22. 12. 2020 15:46

Mluvila o tom v pořadu Na kafeečko na webu Lifee.cz, kde ženy se silným osudem zpovídá herečka a moderátorka Miluše Bittnerová. Frühlingová byla svého času obrovskou pěveckou hvězdou ve Francii, potom se vrátila pracovně do Česka a osud pro ni měl připravenu velkou životní změnu...

Do Francie odešla, když jí bylo jen čtrnáct let, šla sem pracovat jako modelka. Jaké to pro ni bylo být v neznámé zemi takhle mladá? „Když jsi v pubertě, tak jsi taková, že prostě budeš bez rodičů, budeš si to užívat v jiným městě. Takže tam jedeš a máš v podstatě svět otevřený,“ popisuje tu dobu.

 

Přišel Richard Krajčo

V Paříži přitom musela chodit do školy, vždyť jí bylo jen čtrnáct let. Neuměla anglicky, nerozuměla učitelům…

 

Modeling ji ale dlouho nebavil, chtěla zpívat. „Přišel kluk, sednul si vedle mě a říká mi: Ty furt posloucháš toho walkmana a my máme kapelu…“

 

Po nějaké době přijela promovat svoji tvorbu do Česka a potkala tady lásku, úplně nečekaně. Bylo jí řečeno, že s ní „nějaký“ zpěvák chce natočit duet. Tím zpěvákem byl tehdy už velmi populární Richard Krajčo. „On mě nejdřív uháněl. Nějaký SMSky mi psal romantický v básničkách, což já žeru, protože miluju texty,“ vypráví. Vdávala se v černých šatech, manželství ale dlouho nevydrželo...

 

Teď už je vdaná podruhé, ani tentokrát to ale nebyla klasická svatba, nevěsta totiž byla těhotná. S nastávajícím mužem si došli na úřad, zavolali dvěma kamarádům a bylo.

 

Je to infarkt?

Potom přišel Adámek. V životě zpěvačky, která byla zvyklá žít určitým způsobem života, to byla obrovská změna. Bylo mu osm měsíců, seděl vzadu v autě a s mámou jel na návštěvu. Na cestě na dálnici Frühlingovou přepadla panická ataka. Myslela si, že umírá, že má infarkt a v hlavě měla jedinou myšlenku. Že musí zachránit dítě.

 

Panické ataky se nejde zcela zbavit, jde se s ní však naučit pracovat. A to se povedlo i Frühlingové. „Nejdřív mě držely prášky, protože bez nich by to prostě nešlo. Jsem za ně hrozně vděčná,“ připouští.

 

Nepříjemné stavy přitom zažívala už před těhotenstvím, třeba když se jí nechtělo mezi lidi, chtěla být sama a v klidu. Styděla se za to, že není v pohodě, že ta „perfektní“ Iva Frühlingová, má problém. Přitom perfektní si nikdy nepřipadala, byl to obraz, který o ní vznikl.

 

Velmi vděčná je manželovi, dodnes má pocit, že jsou tady jeden pro druhého, že se na sebe můžou spolehnout.

 

Léčba medikamenty nestačila, Frühlingová se proto rozhodla uchýlit do specializovaného sanatoria. A potkala nového kamaráda - delfína Adolfeena, miláčka dětí, respektive jeho „tátu“ Dominika Turzu. A z toho setkání vznikla spolupráce.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články