Jak na strašáka jménem „předvánoční nákupy“?

Jak na strašáka jménem „předvánoční nákupy“?
Zdroj: Depositphotos

Blíží se Vánoce a vám jde zase hlava kolem ze všech nezbytných předvánočních výdajů? Máme pro vás návod, jak na nich ušetřit, aniž byste museli slevovat ze svých požadavků na dárky, dekorace nebo vánoční pochoutky.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 20. 12. 2022 10:00

Někdo o Vánocích nepeče cukroví a rozdává minimum dárků, někdo třeba Vánoce neslaví vůbec. Pokud ale patříte k většině, která si na Vánoce dává záležet, aby bylo všechno dokonalé, potěší vás tip, jak si udržet vysoký standard, a přitom za to všechno utratit co nejméně.

Šetřete s cashbackem

Tajemné slovo, které jste možná nikdy neslyšeli, pojmenovává službu, jež je skvělým způsobem, jak ušetřit při větších výdajích, jako jsou právě vánoční nákupy. Doslovně ho můžeme přeložit jako „návrat peněz/hotovosti“ – tato služba vám totiž umožní získat část utracených peněz nazpátek.

Celé to stojí na vztahu cashbackového portálu a obchodníka. Ten zjednodušeně funguje tak, že obchodník (e-shop) platí partnerovi (cashbackovému portálu) za propagaci jeho zboží a webových stránek.

Jak ale partner dosáhne toho, aby díky němu zákazník v e-shopu nakoupil? Jednoduše se s ním rozdělí o provizi, kterou od obchodníka dostane. Takový obchod je pak výhra pro všechny: e-shop získá zákazníka, partner provizi a zákazník cashback.

Plná Peněženka

A kde takový cashback získat? Portálů, které se a tento způsob obchodování zaměřují, je v Čechách více, ale největším z nich je Plná Peněženka. Oranžovo-modrý web, kde můžete získat i tisíce korun, je ověřen 10 lety zkušeností a 880.000 uživatelů v Česku a na Slovensku.

Plná Peněženka spolupracuje s několika stovkami e-shopů, mezi nimiž najdete přední české i zahraniční giganty, jako je Aliexpress, Booking, Dr.Max nebo třeba Knihy Dobrovský. Pokud v takových e-shopech (jakožto zaregistrovaný uživatel) nakoupíte po prokliknutí z Plné Peněženky, bude vám na profil připsána finanční odměna. Tu si po uplynutí schvalovací lhůty můžete nechat vyplatit na vlastní bankovní účet.

Pokud tedy začnete s cashbackem nakupovat ještě před Vánoci, můžete své vánoční výdaje pořádně snížit. A na co byste v rámci vánočních příprav neměli zapomenout?

Dekorace pro domov jako z pohádky

Vdechnout svému bydlení vánočního ducha vyžaduje dobrou představivost, spoustu práce a nákup nebo výrobu mnoha dekorací. Vynechat byste neměli vánoční osvětlení, jako jsou vnitřní i venkovní světýlka nebo originální svíčky.

Vánoce na blátě vám navíc pomohou zakamuflovat dekorace do oken z umělého sněhu. Své místo na poličkách či stolech by pak měly najít nejrůznější betlémy, hvězdy nebo andělské dekorace, vánoční stromeček je pak už jen třešničkou na dortu.

Kompletní výbavu vánočních dekorací pořídíte s výhodným cashbackem například v e-shopu Bonami či 4home. Pokud byste si sváteční výzdobu raději vyrobili sami, můžete si nakoupit vše potřebné v online papírnictví MFP.cz.

Pečení vánočního cukroví

Činnost, bez které se před Vánoci neobejde žádná domácnost, se v dnešní době stává čím dál větším „vysavačem“ peněz. Nejenže je jednou za čas potřeba doplnit pečicí výbavu, nemalé částky utratíte i za přísady do oblíbeného cukroví, jako jsou kvalitní ořechy, ale i máslo nebo vejce.

Nové parádní formičky s cashbackem pořídíte například v e-shopu Hospodyňka.cz, zásobu ořechů najdete u Veselé veverky. Zbylé přísady si můžete výhodně nechat přivézt až ke dveřím společností Rohlik.cz.

Tip: Pokud letos nemáte na pečení moc času, vyplatí se investovat do kuchyňského robota, který vám uhněte těsto třeba na rohlíčky za pár minut. S cashbackem navíc z jeho ceny dostanete několik procent zpět.

Jen ty nejkrásnější dárky

Máte na dárky vysoké nároky a neradi na nich šetříte? Ať svým blízkým nadělujete kvalitní elektroniku, trendy módní kousky nebo třeba zábavné ponožky, výsledná utracená částka se může vyšplhat pěkně vysoko.

Až z ní odečtete peníze, které se vám díky cashbacku vrátí zpět, nemusí se vám však z utracené částky protočit panenky. Finanční odměnu za nakoupené vánoční dárky získáte ve stálicích, jako jsou Knihy Dobrovský, Zoot nebo třeba Okay Elektro, ale i v drobných soukromých podnicích.

Zimní výbava pro radovánky ve sněhu

Kdo rád jezdí s dětmi na hory, pro toho je to každý rok stejná písnička: kvalitní termoprádlo, padnoucí brusle, barevné boby, pořádné lyže… Správná zimní výbava se někdy pořádně prodraží. Pokud sháníte třeba lyže, s cashbackem je pořídíte v Lyže-Radotín. Veškerou další výbavu pak seženete například v dobře vybaveném Sportisimu.

Vánoce a advent můžou být vážně stresujícím obdobím. Nesmíme však zapomínat na to, o čem jsou doopravdy – prožít klidný a příjemný čas se svými blízkými. Se všemi vychytávkami a radami, které u nás najdete, to bude jistě hračka.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články