Jak snadno oživit interiér: S našimi jarními tipy to zvládnete rychle a za pár korun

Vpusťte domů jaro.
Zdroj: Creative Commons (shutterstock.com)
Jak snadno oživit interiér: S našimi jarními tipy to zvládnete rychle a za pár korunPřineste si z trhu jarní květiny.Nádhernou jarní dekoraci vytvoříte snadno, stačí jen čajový šálek, trocha slámy nebo proutí a umělá vajíčka.Rozkvetlá větvička třešně jarně naladí i toho největšího bručouna.+ 3 fotky+ 4 fotky

Meteorologické jaro už je tu, na to astrologické si budeme ještě tři týdny muset počkat. Prodlužující se dny a častější záplava slunečních paprsků nám ale už teď vlévají energii do žil. A trochu té svěží jarní atmosféry máme chuť vnést i do našich domovů. Po dlouhých a temných zimních dnech potřebuje interiér osvěžit jarními barvami, zesvětlit a trochu provzdušnit. Inspirujte se zajímavými tipy, jak ho snadno a levně oživit.

Lenka Chvostová
Lenka Chvostová 02. 03. 2019 18:00

Pestré květiny, větvičky i jarní dekorace

Po ponuré zimě interiér nejlépe oživíte v duchu hesla „v jednoduchosti je krása“ už jen tím, že si pořídíte jarní květiny, ať to budou řezané tulipány z farmářských trhů, narcisky, či hyacinty v květináči. Pokud nejste milovníky barevných květů, svěžest do obydlí přinesou i nalámané čerstvé větvičky vrby jívy neboli kočiček anebo třeba třešně. Říká se, že ďábel se skrývá v detailu, proto se spíše než na velké a nápadné změny soustřeďte na drobnosti. Jarní ubrus na stůl, dekorativní polštáře, proutěné košíky, obrazy, ozdoby ze dřeva, textilu nebo slámy… možností je nekonečné množství.

Vytvořte si jarní zátiší

V jednoduchosti je síla, není proto nic snazšího než si vzít skleněnou vázu či nádobu různé velikosti a vsadit do ní libovolnou jarní rostlinu. Nádherně vypadají hyacinty, krokusy, narcisky, modřence nebo třeba velké vyšlechtěné sedmikrásky. Vybranou rostlinu následně ukotvěte mechem, který nejenže vypadá skvěle a esteticky dotvoří celé zátiší, ale navíc pomáhá udržovat vláhu. V závěru ještě dozdobte libovolnými drobnými dekoracemi, jako jsou například drobní motýlci, a máte hotovo.

Vsaďte na kusový koberec ve svěžích barvách

Díky kusovým kobercům si můžete každou sezonu dopřát jinak laděný interiér. Kromě toho, že mají koberce bezesporu výborné izolační vlastnosti a podílejí se na celkovém estetickém vzhledu místnosti, jsou to také slušivé doplňky našich podlah. Kusové koberce pořídíte v nejrůznějších rozměrech i tvarech. Nabídka je tak rozmanitá, že bez problému seženete kousek na míru vašemu pokoji. A jaké s nadcházejícím ročním obdobím vybrat barvy a vzory?

„Bytový textil, jako třeba kusové koberce, závěsy, potahy, polštářky či dekorace, snadno vyměníte, až aktuální trendy odvane čas nebo teplé měsíce vystřídá zima a tuhé mrazy. Navíc vám neudělají díru do rozpočtu,“ říká Renata Stuchlíková, odbornice na bytový textil a podlahové krytiny z Koberce Trend. „S příchodem jara uberte na svém barevném konzervatismu a pořiďte si stylové koberce v barvách jara. Barva svěže zeleného pažitu, červených máků nebo žlutých tulipánů – to přivane svěží vánek i pozitivní náladu do každého domova,“ říká Stuchlíková a dodává: „Pokud si pořídíte vzorované a vícebarevné koberce, nezapomeňte je sladit s ostatním bytovým textilem, jako jsou například závěsy, deky nebo polštáře.“

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články