Je vaše dítě bordelář? No a co. Povzneste se nad to

Každé dítě kramaří. Neříkejte si tedy, že máte toho největšího bordeláře pod suncem
Občas je to s dětmi a s jejich (ne(šikovností těžkéBojíte se reakce okolí? Vždyť i oni měli děti. Musí vědět, co dokáží napáchatNesnažte se vše okamžitě uklízet, nemá to cenuJen vás to zbytečně vydeptá+ 3 fotky+ 4 fotky

Překvapí vás nečekaná návštěva a u vás doma je to jak po výbuchu bomby, kterou způsobilo vaše nezbedné dítko? Lítáte jak hadr na holi a denně uklízíte jak praštěná, abyste se po ani ne půl hodině mohla hroutit z toho, že vám vaše dítě opět ty věci rozházelo? Je vůbec celé to rozčilování nutné? Neměl by se nad to člověk trochu povznést?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 14. 03. 2018 11:39

Jsou to jen děti

Titulovat své dvouleté dítě bordélářem roku a neustále mu to vyčítat je prostě špatně. Za prvé – je to jen dítě, které opravdu nerozlišuje rozdíl, mezi nepořádkem a pořádkem. A vlastně ani nechápe, proč by mělo uklízet.

Nežijeme proto, abychom neustále uklízeli. Nestaňte se otrokem své domácnosti

Čekáte návštěvu a doma jak po boji? Nestíháte uklidit? No Bože. Tak tam bude trochu čurbes. Vždyť máte děti a každý normálně myslící člověk musí vědět, že malé děti a pořádek do sebe nezapadají. Oblíbenou zábavou batolat je totiž kramaření. Jestli po své ratolestí vytahané věci, které vykrámuje, budete neustále uklízet, psychicky vás to vydeptá a vyčerpá. Mnohem lepší je, když pak vše uklidíte najednou.

Zapojte malé bordeláře do úklidu

Děti sice nepořádek dělají, ale je dobré je pomalu učit si po sobě uklízet. V batolecím věku dětem úklid moc nejde. Jakmile vše uklidí do krabice, okamžitě to znovu vysype. Veďte je od nejútlejšího věku k úklidu. Zkuste to formou hry a malému prckovi pomozte a zapojte ho do společného úklidu. U dětí předškolního věku nekompromisně trvejte na tom, aby nepořádek po sobě uklízely.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články