Pomoc! Moje dítě je homosexuál! Jak se v takových případech zachovat?

To, že je vaše dítě homosexuál, neznamená, že už není člověkem. Snažte se mu být podporou.
Homosexualita není nemoc a nelze ji léčitDřív byla homosexualita za nemoc brána. Homosexuálové se museli skrývatJinak jim hrozila chemický kastrace, nebo vězeníChemická kastrace znamenala, že se například gayům píchaly ženské hormony+ 1 fotka+ 2 fotky

Nezáleží na tom, z jaké rodiny pochází vaše ratolest, kolik času mu věnujete, či nevěnujete, k čemu ho vedete apod. Homosexuální dítě se může narosit naprosto každému. Jak se v takovéto situaci jako rodič zachovat, když se vám to dítě rozhodně říci?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 12. 03. 2018 20:28

Dnešní svět je k homosexualitě mnohem shovívavější a tolerantnější, než dříve. V antice byl homosexuální styk naprosto běžný. Dokonce si to mohli v poklidu rozdávat i dva heterosexuálové. Po skončení antiky byl ale na homosexuály vyhlášen skoro hon. I když je dnes společnost vyspělejší a plno věcí vnímáme jinak, homosexualita je i dnes dosti ožehavé téma a pro rodiče homosexuálních dětí není úplně jednoduché se smířit s tím, že možná nikdy nebudou mít vnoučata.

,,Mami, tati… Jsem homosexuál.“

Když za vámi s tímto přijde vaše dítě a svěří se vám, bude to pro vás možná šok. Snažte se uklidnit a nemyslete okamžitě na ty nejhorší scénáře. Hezky dýchejte a napočítejte třeba do dvaceti. Především si uvědomte odvahu svého dítka, které muselo v době nalézt, aby vám tuto intimní a šokující zprávu řeklo. Ani pro vaše dítě to není dvakrát příjemné a jednoduché. Nejčastějšími pocity je strach a to, jak budete reagovat.

Nehledejte viníka

Ten totiž neexistuje. Za sexuální orientaci rozhodně vy nemůžete a nemůže za to ani vaše dítě. Protože to, kdyby si mohlo vybrat, homosexuálem by se určitě dobrovolně nestalo. Nejsou v tom ani geny, kdybyste se chtěli pídit po tom, po kom z rodiny to má. Nesmíte se cítit provinile. Odpovědnost na tom nenesete.

Nestaňte se hlásnou troubou

Většina homosexuálů nemá ve zvyku o své orientaci mluvit na veřejnosti a vše vytrubovat do světa. Jestli si vaše dítě nepřeje, abyste o tom s kýmkoliv mluvili, udržte jeho tajemství. Neběžte okamžitě k sousedům a nehlaste jim tuto novinu. Může to mít za následek to, že se vám dítě už nikdy nebude chtít s ničím svěřit.   

 Neizolujte se

Když tato neradostná novina nakonec praskne, neizolujte se a nezavírejte se před světem. Žijeme ve 21. Století a nikdo vás za homosexuální dítě neodsoudí.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články