Baby mop, nový hit e-shopů. Skvělý nápad, nebo kardinální šílenost?

Baby mop, nový hit e-shopů. Skvělý nápad, nebo kardinální šílenost?
Zdroj: the-babymop.com
V listopadu 2019 na trh vtrhl "baby mop", dupačky zkřížené s mopem. Váš malý uzlíček štěstí vám může pomoct krásně vyleštit podlahu ještě dříve, než se postaví na nohy. "Nápad" budí obrovské vášně, včetně kritiky.Použití je poměrně snadné. Kde se to celé vypíná ale prodejce neuvádí.Názorné instrukce, jak baby mop používat a čeho se vyvarovat.Podle fotek je to pohoda nejen pro maminku, ale i pro miminko.+ 5 fotek+ 6 fotek

Máte obavy, že s příchodem potomka už nebudete stíhat perfektní úklid domácnosti? Můžete být úplně v klidu, na trh totiž vtrhl "baby mop" - dupačky zkřížené s mopem. Váš malý uzlíček štěstí vám může pomoct krásně vyleštit podlahu ještě dříve, než se postaví na nohy. Produkt ale vzbuzuje velké vášně, kromě nadšených reakcí sklízí i kritiku.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 12. 11. 2019 12:17

Německá společnost Babymop se toho nebojí. V popisu kombinézy ukazuje na její bezpečnost, tedy ochranu jemných tkání a kostí miminka, když zrovna pracuje na precizním leštění podlahy. Vyzývá tak rodiče, aby od začátku využili mobilitu potomků na maximum.

Tato kombinéza zkřížená s mopem původně byla k dispozici pro batolata od 8 do 12 měsíců, tedy pro období, kdy se malé děti plazí nebo lezou po čtyřech a jsou údajně „nejvýkonnější“.

V Amazonu vytírají i kojenci

Internetový obchod Amazon však velikosti kombinéz rozšířil, tudíž už si můžete zakoupit obleček ve velikosti 3 až 6 měsíců nebo 6 až 9 měsíců, takže vaše ratolest může začít pomáhat s domácím úklidem klidně ještě dříve. Prodejce zároveň uvádí, že baby mop v žádném případě nevykořisťuje děti, protože se malý človíček učí už od plenek zodpovědnosti a zdravé pracovní morálce.

Tento vynález se poprvé objevil v japonských knihách. Vynalézaví Japonci totiž chtěli využít potenciál prozatím jen plačících nebo spících kojenců, a tak přišli s novinkou, která si rychle získala spoustu fanoušků. Japonci jsou prostě v oboru originálních vynálezů přeborníky.

Produkt neobsahuje dítě

V diskuzích mezi zákazníky už se objevilo plno vtipných komentářů a recenzí. „Naše dřevěné podlahy nikdy nebyly čistší, ale na schodech nic moc,“ stojí v jedné z nich.

„Pokaždé, když vyliji chemikálie nebo rozbiji sklo, moje batole to všechno v mžiku posbírá na své malé tělíčko,“ píše v žertu další uživatel. A v pozadí samozřejmě nezůstali ani kritici. „Neobsahuje dítě,“ zní nadpis jedné z recenzí.

Pro legrační fotku či vtipnou scénku je baby mop jistě zajímavý nápad. Jinak si ale raději své dítě užívejte klasickým způsobem a mop dejte do ruky třeba partnerovi.

Na další varianty oživlého mopu se můžete podívat do naší galerie:

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články