Krmíte dítě umělou výživou? Děláte chybu. Mateřskému mléku se totiž nic nevyrovná

Pokud netrpíte vážnějšími zdravotními problémy, nevzdávejte se této možnosti. Vaše dítě vám jednou určitě poděkuje.
Zdroj: Pixabay.com

O batolatech a kojení se vydalo již bezpočet publikací, ale v mnohých narazíte na spoustu mylných informací. Chcete mít jasno, zda je lepší dítě kojit vlastním mlékem, nebo si vše usnadnit a sáhnout po tom umělém? Pojďme se tomuto problému společně podívat na zoubek.

Eva Jeřábková
Eva Jeřábková 03. 07. 2018 13:53

Ne každá žena může kojit?

Je pravdou, že se u některých žen mohou ze začátku vyskytnout problémy s kojením. Ať už mají špatně anatomicky postavenou bradavku, nebo špatnou techniku kojení. Snadnou variantou se zdá sáhnout po tom umělém, ale zásadní je se nevzdat hned při počátečních nesnázích. Můžete mít ze začátku málo mléka a vaše děťátko nebude mít sílu pít. Ale pamatujte, že vše se dá napravit a vytrénovat.

 

Umělá výživa je stejná jako mateřské mléko?

Dostáváme se k zásadnímu problému. I přes snahu výrobců se mateřskému mléku nic nevyrovná. Mateřské mléko dokáže malé tělíčko mnohem lépe strávit než to umělé. Máte ho okamžitě po ruce, nemusíte stát v kuchyni s lahvičkou a ohřívat vodu. A navíc obsahuje vše, co vaše dítko potřebuje na podporu obranyschopnosti a na růst a vývoj kostí.

Slabé mléko?

Nevěřte zažitým mýtům. Příroda je mocná čarodějka a vymyslela to skvěle. Žádné mateřské mléko proto není slabé. Má všechno, co vaše miminko potřebuje. Množství mléka tělo vyrábí dle toho, jaká je po něm poptávka. A složením má všechno, co váš malý savec potřebuje.

 

Mléko v horku nestačí. Musí pít i čaje?

První tři měsíce vašemu dítku mléko naprosto vystačí. Mléko se postará o veškerou výživu samo. Dítko se z něj nají i napije. Starší generace by nejraději do dětí ládovala čaje co možná nejdříve, ale vy si své kojení uhajte. Na čaje bude ještě času dost.

 

 Pamatujte, že to pravé je vždy lepší. Pokud netrpíte vážnějšími zdravotními problémy, nevzdávejte se této možnosti. Vaše dítě vám jednou určitě poděkuje.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články