5 opravdu častých mýtů o kojení. Tomuto opravdu nevěřte

mléko
Zdroj: pixabay
Kojení je skvělým způsobem, jak se se svým dítkem sblížitProspěšnost mateřského mléka byla mnohokrát dokázánakaždá žena se může rozkojitmléko je životodárné+ 1 fotka

O kojení toho bylo již napsáno hodně. Ne vše, co se o něm říká, a třeba i píše, je svatosvatá pravda. Zde jsou nejslavnější mýty, které spousta žen považuje za pravdivé.

Redaktor
Redaktor 18. 05. 2018 14:48

Ne každá žena může kojit

Ano, občas se opravdu mohou vyskytnout problémy s kojením. Může za to například špatně anatomicky postavená bradavka, nebo špatná technika kojení. Důležité je se nevzdat hned ze začátku. Můžete mít ze začátku málo mléka, nebo vaše děťátko nebude mít sílu pít. Vše se dá napravit a vytrénovat. Důležité je to nevzdat a chtít.

Dítě by se mělo po každých 15 minutách odstavit aby se nepřepilo a nebolelo ho bříško

Pravda je taková, že novorozené miminko se jen tak nepřepije. Respektive ne takovým způsobem, aby ho potom bolelo bříško a zvracelo by. Je naopak důležité, abyste kojila tak, jak si vaše děťátko žádá a nebazírovala na intervalech.

Slabé mléko

Žádné mléko není slabé. Má vše, co miminko potřebuje. Příroda je mocná čarodějka a vymyslela to skvěle. Mléko tělo vyrábí dle toho, jaká je po něm poptávka. Ani o složení svého mléka se bát nemusíte. Má všechno, co váš malý savec potřebuje.

Mezi umělou výživou a mateřským mlékem rozdíl není

I když se výrobci opravdu snaží ze všech sil, dokonalou kopii mateřského mléka zatím vynalézt nedokázali. Mateřské mléko, na rozdíl od toho umělého, se mnohem lépe tráví. Je okamžitě po ruce, nemusíte stát v kuchyni s lahvičkou a ohřívat vodu. Je skvělé na obranyschopnost a na růst a vývoj kostí.

V horku mléko nestačí. Dejte dítěti napít i čaje

V prvních třech měsících života nemusíte dítěti dávat nic jiného. Mléko se o veškerou výživu postará samo a dítko se z něj napije a nají. Starší generace by sice do dětí ládovala čaje co možná nejdříve, zkuste si ale své kojení uhájit. Na čaje má váš drobeček ještě fůru času.

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články